Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaTaşınma ÖnerileriEv Taşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev Taşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hepimizin bildiği gibi taşınma süreci biraz zorlu, oldukça da “dağınık” olabilen bir süreç. Bu doğrultuda en gerekli şeyleri gözden geçirmek ve zamanında yapmak büyük önem kazanıyor. Biz de bu süreçte sizlere yardımcı olabilelim diye sizin için bu sürecin yol haritasını çıkardık!

Taşınmaya Hazırlık

Taşınma kolisi

Taşınmaya hazırlığın ilk adımı kolileri bulmak ile başlıyor. Bu adımda küçük, orta ve büyük boy olmak üzere 3 farklı ebatta koliye ihtiyacınız olacak. Bu kolilerin ebatları da kolileyecek olduğunuz eşyaları kategorize etmenize yardımcı olacak. Tabii sadece kolilemek ile bitmiyor. Birkaç tane büyük boy koli bandı da harcayacağınız için bunları da almanızda fayda var. Yanı sıra her koliyi kapadıktan sonra içinde ne olduğunu yazmanız da yerleşirken size yardımcı olur.

İlginizi çekebilir: Paketleme İçin Kolay ve Ücretsiz Koli Bulunabilecek Yerler

Ev Taşırken Kolileme Nasıl Yapılır

Yeni Ev Temizliği

Yeni ev temizliği

Yeni evde tadilat gerçekleşmediği için temizlemeden taşınmanın sorun oluşturmayacağını düşünenler olabilir… Ancak sanılanın aksine bu sizin işinizi çok daha zorlaştıracaktır. Yeni eviniz tadilattan çıkmasa bile biriken tozları temizlemek, üstelik kolilerle dolu bir evde temizlik yapmak taşınma yorgunluğunun üzerine pek de tatlı gelmeyecektir. Bu iş hem sizi daha çok yoracak hem de yerleşmenizi geciktirecektir. O yüzden evinizdeki eşyaları toplamaya başladığınızda taşınmadan önce yeni evinizi de temizlemenizi öneririz.

İlginizi çekebilir: Taşınma Sonrası Ev Temizliği Nasıl Yapılır

Kalacaklar – Gidecekler – Değişecekler

Eşya düzenleme

Her taşınmada eşyaların tümü bizlerle birlikte yeni evlerine gelmezler. Bazı yıpranmış ve eskimiş olanları atar, yenilemek istediklerinizi götürmemeyi tercih edebilirsiniz. Bu yüzden her şeyi listelemekte fayda var. Örneğin; yeni evinizde yer olmadığı için TV ünitesini götürmeyecekseniz demonte etmekle uğraşmayabilirsiniz. Ya da perde ve tüllerin uzunlukları kısa ya da uzun olduğu için değiştirecekseniz onları başkasına vermek tamamen ayrı bir koliye koyabilirsiniz.

Abonelikler

Yeni Eve Taşınırken Abonelikleri Açtırma

Eski evinizdeki abonelikleri kapattırmak zorunda kalıp yeni evinizde abonelikleri tekrar açtırmanız gerekebilir. Hepimizin bildiği elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin dışında kullandığınız internet sağlayıcısının gideceğiniz mahalle ve hatta sokakta hizmet vermemesi söz konusu olabilir. Tüm bu kontrolleri yapmanızda, kapattırılması gerekenleri kapattırıp nakil edecekleriniz için talimat vermekte fayda var.

İlginizi çekebilir: Yeni Evde Elektrik Aboneliği Nasıl Açtırılır

Nakliye Seçimi

Nakliyat Platformları ile Ev Taşıma

Belki de taşınmanın en önemli kısmına geldik. Artık eskisi gibi sadece bir kamyonet bulmak yetmeyebiliyor. Yoğun iş yaşamı, toplanma ve yerleşmeyi sizin için yapacak birilerini bulmayı da gerektirebiliyor. Bununla birlikte nereden nereye taşınacağız ve bütçeniz de önemli rol oynuyor. Dolayısıyla sizin isteklerinize cevap verebilecek nakliye firmasını bulmak için şimdiden araştırmaya başlamanız gerebilir.

İlginizi çekebilir: Nakliye Platformu ile Ev Taşımanın Faydaları Nelerdir

Taşınma Günü

Taşınma Günü

Bu stresli ama heyecanlı gün geldiğinde nakliye aracı gelmeden önce kalkıp son kontrolleri yapabilirsiniz. Temel olarak ihtiyacınız olabilecek olan eşyaları ayrı bir yerde tutup onların en son olarak yüklenmesine dikkat etmelisiniz. Son anda ayakkabılarınızın hepsini kolilediğinizi fark etmek biraz üzücü olabilir. 😊

Bütün bu süreci kolayca halledebilirsiniz. Sizlere en iyi hizmeti sağlamak için eTaşın olarak taşınma sürecinizde profesyonel ekibimizle destek sağlıyoruz. Hemen sitemizden randevu oluşturun, fiyat alın ve aklınızdaki soruların cevaplanması için sizi aramamızı bekleyin!

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al