Ana SayfaTaşınma ÖnerileriEvden Eve Nakliyat İşlemlerinde Kolileme

Evden Eve Nakliyat İşlemlerinde Kolileme

Söz konusu taşınmaksa içinizdeki özel operasyon timi ruhunu dışarı çıkarmanız gerekebilir. Silahlarınızı kuşanmayı da unutmayın tabii; koli, koli bandı, paketleme için balonlu naylon, streç, keçeli kalem! Hazırsanız en pratik operasyonu sizin için anlatıyoruz.

Önce Mutfak

Mutfakta küçük ve orta boy olmak üzere pek çok eşyanız bulunuyor. En küçük boy kolilerinizi seçin ve en küçük parçalardan başlayın; çatal-bıçak-kaşıklar, servis kaşıkları ve ekipmanları, baharatlıklar gibi… Sonra yemek takımlarınızı, bardaklarınızı ve en sonunda da tencere ve tavalarınızı kolileyin. Ancak tencereleriniz ile kapaklarını ayırın, böylece daha az yer tutacak, tencerelerin iç hacminde de faydalanabileceksiniz. Elbette tüm bu eşyalar arasında kırılacak olanları balonlu naylonla da sarmayı unutmayın. Kolileme işlemi bittikten sonra hepsinin üzerine içinde ne yer aldığını mutlaka yazın.

Banyoya Geçelim

Evdeki en küçük araç gereçlerin olduğu alanlardan başlamak kalabalık yapan her şeyi ortadan kaldırmanızı sağlar. Üstelik eğer taşınacağınız eve büyük eşyalar gelmeden önce gitme gibi bir aciliyetiniz varsa da en elzem olan bazı eşyalarınızı önden götürebilirsiniz. Bu yüzden kırılacak olanları mutlaka sararak banyonuzdaki eşyaları da kolileyin. Sadece kişisel hijyen için kullandıklarınızı değil, tüm hijyen malzemelerini de (deterjanlar ve temizleyiciler) evin bu köşesini toplamaya dahil edebilirsiniz.

Kıyafetleriniz Özenle Taşınır.
Kıyafetleriniz Özenle Taşınır.

Yatak Odasındayız

Unutmayın, taşınma işi oldukça zor ve yorucu. Bu yüzden de sık sık dinlenme ihtiyacı duyabilirsiniz. Evden çıkana kadar hem oturup hem de biraz uzanıp dinlenebileceğini en ideal yer oturma odası. O yüzden orayı en sona bırakın ve yatak odası ile devam edin. Eğer çok fazla süs eşyanız bulunmuyorsa işiniz çok kolay olacaktır; yastıklar, nevresimler bir koliye; güzelce naylon poşetlere geçirilmiş kıyafetler bir koliye girerse çok rahat edeceksiniz. Eğer kırılacak eşyalarınız varsa bunları da ayrı bir koliye güzelce sararak koymanızda fayda var.

 

Son Olarak Oturma Odası & Salon

Artık evlerde bu ayrım kalmadı. Kalsa da pek de majör farklar barındırmıyor. Oturma odasını toplarken daha çok çiçekler, tablolar, süs eşyaları olacaktır. Çiçekleriniz saksıları kırılacaksa onları da balonlu naylon ile sarmalısınız. Ve elbette diğer kırılacak eşyalarınızı da öyle. Bunun dışında tüm dekoratif aksesuarlarınızı kırılacak ve kırılmaz olarak kategorize edin.

Büyük Eşyalar

Oturma grubu, yemek masası takımları, televizyon üniteleri, beyaz eşyalar ve evinizdeki tüm büyük eşyalardan bahsediyoruz. Onları sona bırakmanızda fayda var. Evde birçok şeyi toplayıp kendinize alan açtıkça büyük eşyaları sarmak için gereken alana da sahip olacaksınız. Ancak dikkat edin; bu eşyaların kırılmaktan çok zedelenmesi söz konusu. Örneğin; bulaşık makinenizin duvara sürtüp sıyrılması gibi… Bu yüzden sıkıca ve birkaç kat streç film ile sarın. Hatta mümkünse beyaz eşyalarınızın köşelerine köpük de koyabilirsiniz.

Şimdi Güle Güle Oturun.
Güle Güle Oturun!

Taşınma sürecinin en zahmetli ve en dikkatli olmanız konularından biri olan paketleme işlemini eTaşın ile daha sağlıklı ve profesyonel olarak halletmeniz mümkün. Nakliye firmaları sizin paketlediğiniz ürünler konusunda size sağlamlık garantisi veremez. eTaşın olarak paketleme hizmetini içerisinde barındıran nakliye hizmeti seçenkelerimiz ile yanınızdayız.

Şimdi sıra taşınmada ve yerleşmede… Güle güle oturun.

İLGİLİ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al