Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Taşınma İzni Ve Tazminat Hakkında Gerekli Bilgiler

Taşınma İzni Ve Tazminat Hakkında Gerekli Bilgiler

Taşınma, her ne kadar zorunlu olarak vakit ayırmanız gereken bir operasyon olsa bile bu konuda iş yerleriyle anlaşmazlık çıkabiliyor. Taşınma nedeniyle izin almanın ya da tazminatınızı alarak ayrılmanın mümkün olmadığı durumları görebiliyoruz. Elbette iş hukuku uyarınca bir çalışan olarak pek çok hakkınız bulunuyor ama söz konusu taşınma olduğunda bununla ilgili olarak tüm karar işverenin insiyatifine kalıyor.

Daha sağlıklı bir şekilde bilgilendirmek adına aşağıda yer alan işten ayrılma ve izin sebeplerini de inceleyebilirsiniz:

Sağlığa Bağlı Sebepler

Taşınma işlemleri için izin almak tamamen işvereninizin insiyatifinde olsa bile durumun onun insiyatifine kalmadığı şartlar da söz konusu olabiliyor.

  1. Yaptığınız işin herhangi bir sebeple sağlığınızı ya da yaşamınızı tehdit ediyor oluşu
  2. İş yerinde, işvereniniz de dahil olmak üzere, yakın temasta bulunduğunuz kişilerin bulaşıcı bir hastalığı olması ya da işiniz ile bağdaşmayan bir hastalığınız olması

Ahlak ve İyi Niyet Kurallarına Uymayan Haller

  1. Sözleşmede bulunan maddeler dahilinde işverenin işçiye yanlış ya da hatalı bir beyanda bulunarak işçiyi yanıltması
  2. İşçinin onur ve haysiyetine dokunacak, aile bireylerini hedef alan sözlerin söylenmesi ya da işçinin cinsel tacize uğraması
  3. İşverenin, işçi ve onun aile üyelerine karşı sataşmada bulunması, gözdağı vermesi, kanuna karşı davranışa özendirmesi sürüklemesi, kışkırtması ya da işçi veya aile bireylerinden birine karşı suç işlemesi, işçi hakkında asılsız ve onur kırıcı isnad ya da ithamlarda bulunması
  4. İşçinin cinsel tacize uğraması ve bunu bildirmesine rağmen işyerinde gereken önlemlerin alınmaması,
  5. İşveren tarafından işçinin ücretinin kanun hükümlerine ve sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmemesi ya da ödenmemesi
  6. Parça başı ya da iş tutarı üzerinden ödeme kararlaştırılıp da işveren tarafından işçiye, işçinin iş gücünün altında iş verilmesi halinde aradaki ücret ve zaman esasına göre ödenerek işçinin eksik aldığı ücretin karşılanmaması ya da çalışma şartlarının uygulanmaması

Taşınma Zorluğu_eTaşın

Zorlayıcı Sebep

  1. İşçinin iş yerinde bir haftayı aşan süre boyunca iş yapılmasını engelleyen durumların söz konusu olması

Yukarıda bahsedilen bu durumların hepsi işten ayrılma için geçerli bir sebepken taşınma dolayısıyla izin almak ya da işten ayrılmak tamamen işvereniniz ile yapacağınız anlaşmaya bağlı oluyor. Bu yüzden de taşınma işleminin çok daha iyi planlanması ve taşınma için harcayacağınız enerjinin de minimuma inmesi şart oluyor.

İşçinin İstifa Etmesi Halinde Kıdem Tazminatı

İşçi, haklı bir gerekçesi olmadığı halde istifa etmesi durumunda kıdem tazminatı alamaz. Fakat bu durumda da istisnalar bulunabilmektedir.

  1. Evlenen kadın işçi, evlendikten sonraki 1 yıl içerisinde hiçbir haklı gerekçe belirtme zorunluluğu olmadan kendi isteğiyle işten ayrılması halinde kıdem tazminatı alabilecektir.
  2. Zorunlu askerlik görevi olan işçi, askerlik zamanı geldiğinde başka haklı gerekçe bildirme zorunluluğu olmadan zorunlu askerlik görevi nedeniyle işten ayrılması halinde kıdem tazminatı alabilecektir.
  3. İlk sigorta girişinden bu yana 15 yıl geçmiş olan ve toplam sigorta prim günü sayısı en az 3600 gün olan işçi, emekliliği hak ettiğine dair SGK’dan alacağı bir yazıyı işyerine vererek işten ayrılması halinde kıdem tazminatı alabilecektir.

eTaşın ile Çok Kolay

eTaşın olarak işinde uzman profesyonel ekiplerimiz ve her türlü ek ihtiyaçlarınızı karşılayan esneklikte olan hizmet içeriğimiz ile taşınma sürecinizi kolaylaştırıyoruz . İşi profesyonellere bıraktığınızda da taşınma işi sizi zorlamaktan çıkar. Garanti ve sigorta kapsamlarına kadar belirleyebileceğiniz hizmetlere bazı montaj işlemlerini de dahil ederek ihtiyaçlarınızın hepsini karşılayabilirsiniz. Güvenilir ve uygun maliyetli çözümler için siz de eTaşın’ı tercih edebilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al