Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Yeni Eviniz Ve Elektrik Aboneliğiniz Hakkında Bilgiler

Yeni Eviniz Ve Elektrik Aboneliğiniz Hakkında Bilgiler

Yeni eve taşınma sürecinde herkesin aklına ilk gelen elektrik aboneliği oluyor. Ne de olsa elektrik olmadan artık neredeyse hiçbir şey yapmak mümkün değil. Peki, taşınma sürecinde size neler gerekli olacak?

Elektrik Faturası - Elektrik Aboneliği

Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Belgeler

Her başvuruda olduğu gibi elektrik aboneliği başvurusunda da bazı belgeler zorunlu olarak isteniyor. İnternet üzerinden elektrik aboneliğinizi açtırmak için ihtiyacınız olan şeyler:

  • e-devlet
  • Sayaç seri numarası veya tekil kod
  • Kiracı iseniz ev sahibinin T.C. kimlik numarası
  • Taşınacağınız mülke ait olan kira kontratı ya da ev sahibi iseniz tapu belgesi

Hazırsanız uygulamanız gereken adımları aşağıya sıralıyorum.

  • e-Devlet üzerinden veya telefonunuza/ tabletinize indirdiğiniz e-devlet uygulamasından e-devlet’inize giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna yaşadığınız bölgenin elektrik şirket adını yazınız. Çıkan sonuçlardan “Bireysel Abonelik Başvurusu”nu seçiniz.
  • Daha önce başvurmadıysanız “Yeni Başvuru” kutucuğunu seçerek devam ediniz.
  • Karşınıza çıkan 8 aşamalı işlem ile yaklaşık 10 dakikada abonelik başvurunuzu oluşturabilirsiniz!

Bu adımların ardından yaklaşık 2-3 iş günü ile 4-5 iş günü arasında değişecek şekilde ıslak imza için sözleşmeyi belirttiğiniz adrese getirip imzanızı kapıdan alıyorlar. İmzanız alınırken yukarıda belirttiğimiz tapu belgenizin veya kira kontratınızın da yanınızda olması gerekiyor. (Bu işlemin kargo ücreti ise tamamen kargo firması tarafından karşılanıyor.)

Elektrik Aboneliği Kapamak İçin Gerekli Belgeler

Tabii sadece yeni eviniz için bu işlemi yaptırmıyorsunuz. Aynı zamanda eski evinizdeki aboneliklerin de kapatılması gerekiyor. Bu işlemi yapmak ise abonelik açtırmaktan çok daha kolay.

  • https://giris.turkiye.gov.tr üzerinden veya telefonunuza/ tabletinize indirdiğiniz e-devlet uygulamasından e-devlet’inize giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna yaşadığınız bölgenin elektrik şirket adını yazınız. Çıkan sonuçlardan “Bireysel Abonelik Fesih Başvurusu”nu seçiniz.
  • Yeni başvuru kutucuğuna tıkladıktan sonra burada listelenen aboneliklerden iptali istenen aboneliği seçiniz.

İptali istenen aboneliği seçtikten sonra kapatma işlemi tamamlanmış olur.

Elektrik Aboneliği - Güvence BedeliGüvence Bedeli Ücreti Nedir?

Bu sorunun cevabı her yıl değişiyor. 2020 yılında ise bu ücretler şu şekilde güncellendi:

  • Evlerde 1 KW için 33 TL
  • Ticari olarak tutulan yerlerde ise 1 KW için 97 TL’lik bir ücret ödemek gerekiyor.

Elektrik Ne Zaman Bağlanır?

Hem kurumların özelleşmesi hem de artık elektrik sağlayıcılarının çok daha fazla olması sebebi ile elektriğinizin bağlanması için çok beklemenize gerek kalmıyor. Elektriğinizi açmak için genel de 2 – 3 gün beklemeniz gerekiyor sadece. Bu sebeple de kontratı yapar yapmaz taşınmaz, öncesinde elektrik işleminizi hallederseniz yeni evinizdeki süreci çok daha kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.

Hem elektrik aboneliği iptalinde hem de yeni başvuruda ödeyeceğiniz güvence bedeli biraz belinizi bükebilir. Ancak merak etmeyin; bunun için size iki ayrı seçenek sunuluyor. Güvence bedelini isterseniz ilk faturaya yansıtıp isterseniz ilk iki faturanıza taksit şeklinde yansıtabiliyorsunuz. Böylelikle hem taksitle ödemiş oluyorsunuz hem de mali olarak biraz daha kolaylık kazanmış oluyorsunuz.

Tüm bu taşınma süreci ve abonelik işlemlerinde çok fazla yorulmayın diye nakliye konusunda uzman ve güvenilir bir çözüme kavuşabilirsiniz. eTaşın olarak nakliye sürecinizi profesyonel ekibimizle yönetiyor ve bu süreçte size zaman kazandırıyoruz! Hemen anahtar teslim taşınmak için teklif alın.

İLGİLİ İÇERİKLER

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al