Ana SayfaETaşın Şehirdeİzmir’de Yaşamak İsteyenler İçin En Güzel Semtler

İzmir’de Yaşamak İsteyenler İçin En Güzel Semtler

Ege’nin en çok bilinen, ülkenin de 3. büyük şehri olan İzmir’de yaşamaya başlayacaksanız hangi semtin sizin için uygun olduğunu bulmakta zorlanabilirsiniz. Bizde bu yazımızda sizin için İzmir’in en güzel semtlerini listeledik.

Karşıyaka

İzmir - Karşıyaka

İzmir dendiği zaman Karşıkaya ilk akla gelen semtlerden biri oluyor. Aynı zamanda da en güzellerinden biri… Kalabalıktan uzak kalmayan ve canlılığı sevenler için en ideal lokasyonlardan biri oluyor. Karşıyaka Çarşısı hem gezmek hem de ihtiyacınız olanı bulmak için en iyi noktayı oluşturuyor. Bununla birlikte ulaşım kolaylığı ve sahile yakın olması da burada yaşamayı daha keyifli kılıyor.

Güzelbahçe

İzmir - Güzelbahçe

Eski isimlerinden biri de Kilizman olan ilçe şehir merkezine yalnızca 30 dakika mesafede bulunuyor. Bu sayede hem şehir merkezine kolayca ulaşabiliyor hem de istediğiniz zaman sakin ve sessiz olabilen Güzelbahçe’de keyfinize bakabiliyorsunuz. Eski ve yeni mimarinin birarada olduğu ilçede yaşamanın heyecan verici yanlarını keşfedeceksiniz.

Güzelyalı

İzmir - Güzelyalı

Güzelyalı, eski zamanlarda pek çok yalı ve yalıların bahçelerindeki yaseminlerle tanınırmış ancak şu anda daha çok yeni mimarinin izlerini taşımasıyla ön plana çıkıyor. Yine de şehir merkezine toplu taşıma ile kolayca ulaşabileceğiniz bu semtin huzurlu bir yanı hala bulunuyor. Deniz kenarına yakın, ferah manzaraya sahip bir evde yaşamak isterseniz Güzelyalı’ya mutlaka göz atmalısınız.

Karataş

İzmir - Karataş

Farklı kültürleri seviyorsanız Karataş tam size göre olabilir. Çünkü başka kültürlerden gelen insanların birarada yoğun olarak yaşadığı semtler arasında bulunuyor. Tarihi bir asansörü bulunan ilçe gece hayatı için renkli seçenekler sunarken gündüzleri ise sakin ve huzurlu bir ortam sağlayabiliyor. Sadece mistik bir havaya sahip olan pasajlarında dolaşmak bile size iyi gelecektir.

Alsancak

İzmir - Alsancak

İzmir’i biraz biliyorsanız ya da araştırdıysanız Kordon diye bir yerin varlığından hemen haberdar olmuşsunuzdur. İşte, o herkesin dilinde olan, buluşma noktalarının zirvesi Kordon, Alsancak’ta bulunuyor. Herkes için eğlenceli bir alternatifin olduğu Alsancak özellikle de gece hayatını sevenler için keyifli seçenekler sunuyor.

Bornova

İzmir - Bornova

Gençlerin arasına karışmak, üniversite öğrencilerinin enerjisine şahitlik etmek için Bornova en ideal seçenek. Elbette bir yerde üniversite öğrencileri varsa oradaki yaşamın hiç durmadığını, eğlencenin hiç bitmediğini, onlarca farklı seçenekte mekan bulunduğunu söylemeye gerek bile yok. Yani hiç durmayan bir akış içinde yaşamak istiyorsanız Bornova tam size göre.

Çeşme

İzmir - Çeşme

Her zaman tatil planları ile gündeme gelse de orası da aslında İzmir’de yaşayacaklar için alternatifler arasında yer alıyor. Elbette şehir merkezinde bulunmuyor ancak hareket de hiç bitmiyor. Özellikle de yazların çok keyifli geçeceği Çeşme’de dilediğinizce eğlenebilirsiniz.

Artık İzmir’de nereye taşınacağınıza karar verebilirsiniz. Ayrıca, İzmir’de yaşanılası köyler listesine yazımızdan ulaşabilirsiniz. Taşınacağınız semte karar verdiyseniz de eTaşın olarak nakliye sürecinizde size destek olmaya hazırız.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al