Ana SayfaTaşınma ÖnerileriBeyaz Eşya Taşıma İle İlgili Önemli Bilgiler

Beyaz Eşya Taşıma İle İlgili Önemli Bilgiler

Taşınma sırasında en yorucu kaygı, eşyaların zarar görmesi ihtimali oluyor. Her zaman bir risk unsuru olsa bile yine de bunu en aza indirgeyecek şekilde hareket etmek gerekiyor. Özellikle de söz konusu olan beyaz eşyalar ise.

Mutfak eşyaları, süs eşyaları gibi kırılacak pek çok eşyanızın haricinde elektronikler ve beyaz eşyalar büyük masraflara kapı açacak riskler barındırıyor. Bu yüzden de çok iyi bir şekilde paketlenmesi, dikkatli bir şekilde taşınması ve yerleştirilmesi gerekiyor. Peki, beyaz eşyaları taşırken nelere dikkat etmelisiniz?

Paketlemeye Hazır Hale Getirin

Paketlemeye Hazır Hale Getirin

Bütün beyaz eşyalarınız için bir hazırlık süreci gerekiyor. Buzdolabı başta olmak üzere beyaz eşyalarınızı paketlemeden hemen önce fişini çekmeniz yeterli olmayabiliyor. Buzdolabı, buzluk kısmının bulunmasından ötürü en az 1 gün önceden fişinin çekilmesine ihtiyaç duyuyor. Aksi halde buz eriyerek taşınma sırasında hiçbir aksilik yaşanmasa bile mekanik ya da elektrik donanıma zarar verebilir. Bununla birlikte çamaşır ve bulaşık makinelerinin de su tesisatı bağlantılarının sökülüp bağlantı parçalarının ayrıca toplanması işinizi kolaylaştırır.

Paketleme İçin Gerekenleri Hazırlayın

Küçük tip ve hatta bazı büyük tip eşyalarınız için kullandığınız kağıtlar, naylonlar beyaz eşyalarınız için yeterli olmayacaktır. İlk aldığınız zaman gelen köpükler duruyorsa işiniz çok kolay ancak eğer bunlar yoksa mağazalara gidebilir ve beyaz eşyanız ile uyumlu olacak köpük parçalara bakabilirsiniz. Bulması çok kolay olamayabilir, bu yüzden erken davranmanızda fayda var. Eğer hiçbir şekilde ulaşamazsanız da iri taneli baloncuklu naylonlarla birkaç kat sarmayı deneyebilirsiniz. Elbette sardıktan sonra sıkı sıkı da bantlamalısınız. Son bir alternatif olarak ise battaniyeleri deneyebilirsiniz ancak en güvenilir olan köpük kullanmak olacaktır.

Paketlemeye Dikkat Edin

Paketlemeye Dikkat Edin

Köpük kullanacaksanız ve eğer orijinal ürüne ait olan parçalar değilse beyaz eşyalarınızı iyice sardığından emin olun. En önemli kısımlar taban yüzeyi ve üst yüzey olacaktır. Köşeleri de içine alacak şekilde köpüklerle kapatmanız halinde beyaz eşyalarınızın kolaylıkla darbe alacak noktalarını korumuş olursunuz. Bununla birlikte çamaşır makinesi gibi cam yüzey ya da dijital gösterge ekranları barındıran beyaz eşyalarınızın bu alanlarını da kapamayı unutmamalısınız.

Eğer tüm bunları bir profesyonel ile çözmek istiyorsanız da eTaşın üzerinden sizin en ideal nakliye firmasına ulaşabilirsiniz. Eve taşınırken en çok hasar görebilecek eşyalar hakkında derlediğimiz yazıyı da incelemeyi unutmayın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al