Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Taşımanın Psikolojik Etkilerini Merak Edenler İçin Bilgiler

Taşımanın Psikolojik Etkilerini Merak Edenler İçin Bilgiler

Taşınma sürecinin insan psikolojisi üzerinde bazı etkileri bulunuyor. Çoğu zaman olumsuz görünen bu etkileri ise daha olumlu bir perspektiften ele almak ise mümkün.

Taşınma, bir dönemin sonu ve bir dönemin başlangıcı arasındaki geçiş sürecidir aslında. Alıştığınız ve ait olduğunuzu hissettiğiniz bir yerden hiç bilmediğiniz ve her şeyi yeniden kuracağınız bir yere taşınıyor olmak biraz da köklerinizden vazgeçmeniz anlamına geliyor. Ancak bu son ve başlangıcı nasıl ele aldığınız tamamen sizin kontrolünüzde ve yapabilecekleriniz de var.

Taşınmak Neden Zor Gelir?

Taşınma Zorluğu_eTaşın

Özellikle de uzun yıllardır yaşadığınız bir yer artık alışkanlık kazandığınız, kendinizi güvende hissettiğiniz, her şeyi bildiğiniz için sizi tedirgin etmeyen bir yerdir. Artık mahallenizdeki esnafları, komşularınızı ve yaşadığınız yerin civarındaki yerleri bile biliyor olmanın verdiği bir güven söz konusudur. 

Elbette bu süreç yalnızca bilmenin verdiği güvenden de ibaret değildir. Aynı zamanda yaşadığınız yerdeki diğer insanlar ile geliştirdiğiniz ilişkiler de orada kendinizi iyi hissetmeniz için bir sebeptir. Hatta çevre ile geliştirilen bağlar çocuklar açısından bakıldığında daha güçlüdür ve yeni bir yere alışmak onlar için daha çok vakit gerektirir.

Öte yandan yeni bir yere gitmek de belli sebepler barındırır. İş, okul, sosyal imkansızlıklar, yüksek kiralar gibi pek çok sebep taşınmayı gerekli kılıyor olabilir. Bu da her şeyden önce hayatınızdaki yeni dönemin aslında şartları iyileştirmesi ya da bir ilerleme olarak ele alınabilir. Böyle bir açıdan bakarak taşınmanın sizde yaratacağı stresi azaltmak için birkaç adım daha atabilirsiniz:

  • Taşındığınız yerde yeni insanlar tanıyacak olduğunuzu ve yeni anılar biriktirebileceğinizi kendinize hatırlatın. Buna bir tür macera olarak yaklaşın.
  • Yeni yaşam alanınızı olabilecek en kısa sürede tanıyın. Marketin, kasabın, manavın nerede olduğunu hızlıca öğrenin ve buralardan hemen alışveriş yapın. Böylece mahallenin genel nüfusuna hakim olan esnafı da tanımış olursunuz.
  • “Merhaba.” demekten çekinmeyin. Kendinizi sadece apartman yöneticinize değil, komşularınıza da tanıtın. Binada denk geldiğinizde selamlaşmanız ve aynı gün içinde ufak bir ikramla kapılarını çalmanız bile mümkün.
  • Bir veda gibi düşünmeyin. Başka bir şehre bile gidiyor olsanız ayrıldığınız yerde kalan insanlarla iletişimi sürdürmek sizin elinizde. Bunun için teknolojinin sunduğu sayısız yöntem var. 
  • Taşınma sürecini kolaylaştırmak ve hazmetmek için hazırlıklara birkaç hafta öncesinden başlayın. Böylece sürecin sizi zihnen ve bedenen yormasını engellemiş ve daha az strese maruz kalmış olursunuz.
  • Bu süreci kabullenin. Geride kalanları özlemenin ve yeni yere alışmanın bir süreç meselesi olduğunu, bunun gayet doğal olduğunu kendinize hatırlatın.

 

Süreç boyunca size destek olmak ve işlerinizi kolaylaştırmak için eTaşın‘ın yanınızda olduğunu unutmayın! Zor olan süreçte ev taşıma şirketleri ile anlaşmadan önce bilinmesi gerekenleri sizin için özetlediğimiz yazımızı mutlaka okuyun.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al