Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaTaşınma ÖnerileriEn Çok Hasar Gören Eşyalar Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

En Çok Hasar Gören Eşyalar Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her taşınma sürecinde eşyalar açısından bazı kayıplar verildiği görülmüştür. Ancak bu durum ne kadar sık yaşansa da normal değildir. “Dikkat” edilmesi halinde zararsız şekilde taşınmak mümkün!

TV’ler, biblolar, bardaklar, tabaklar ve daha pek çok kırılacak eşyanın düzgün bir şekilde taşınmaması üzücü sonuçlar doğuruyor. Üstelik bazen yalnızca maddi olarak tazmin edilebilecek eşyalar olsa da bazen de manevi değeri çok fazla olan eşyalar da zarar görebiliyor. Peki, bu durumu önlemek için neler yapılması gerek?

En Çok Zarar Görenler Listesi

Taşınırken çıkarılacak türden pek çok liste var. Bu seferki ise daha çok dikkat edilmesi gerekenler için bir liste. En çok zarar görmesi mümkün olan eşyaları sıralamak gerekirse:

  • LCD TV ve ekranlar
  • Aynalar
  • Masa, sehpa ayakları
  • Giysi dolapları
  • Yemek ve koltuk takımları
  • Çamaşır makinesi başta olmak üzere beyaz eşyalar
  • Avizeler şeklinde sıralayabiliriz.

Bu eşyaların taşınmasında zarar görmesine sebep olan 2 ana unsur vardır; yanlış paketleme ve yanlış taşıma. 

Yanlış Paketleme

Eşya Paketleme

İşin bu kısmında size de biraz rol düşüyor; her şeyden önce nakliye firmasına ne kadar fazla eşya taşınacağını detaylıca aktarmanız gerekir. Aksi halde paketleme için gereken malzemeler eksik gelebilir ve gerektiği kadar koruma sağlanmayacak şekilde paketleme yapılır.

Bununla birlikte eşyaların battaniyelere, streç filmlere sarılması gerekli korumayı sağlamaz. Ekran, avize, beyaz eşya gibi taşınacakların çizilmesini bile önlemez. Bunun yerine baloncuklu paketleme malzemeleri kullanılmalıdır.

Ayrıca özel eşyalarınızı kolileme alanında size büyük kolaylık sağlayacak, koli hazırlama önerilerimizi içeren yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Yanlış Taşıma

Eşya Taşıma

Özellikle çamaşır makinesi, buzdolabı gibi eşyaların hassas bir mekaniği vardır. Fazla sarsıntı, evirip çevirme gibi eylemler eşyanın dengesini ve mekaniğini bozabilir. Bu yüzden de taşıma işlemi sırasında ayrıca dikkat edilmelidir.

Bu hassasiyet demonte ve monte işlemleri sırasında da gösterilmelidir. Daha fazla zahmete girmemek için demonte edilmeyen bir eşyanın taşınması sırasında çarpmalar, düşmeler meydana gelebileceği gibi monte edilmiş noktalarda da bozulmalar olabilir. Bunun sonucunda da örneğin; sapasağlam duran bir giysi dolabının kapıları yeni evinize geldiği zaman dengeli durmayabilir.

Nakliye Aracı

Nakliye işleminin yapılacağı aracın hacmi de büyük önem taşır. Tüm kırılabilir ve hassas eşyalarınız ile diğer eşyalarınızın gerektiği gibi sabitlenmemesi, üst üste konulması yoldaki çukur ve engebelerde aracın içinde düşüp kırılmasına sebep olabilir. 

Nakliye aracına yapılacak yerleşim, araç içinde gerekli olan eşyaların sabitlenmesi ve sürücünün tecrübesi de eşyalarınızın zarar görmeden taşınmasına etki eden faktörler arasında yer alır. Bu yüzden nakliye firmanızı seçerken bu hassasiyeti gösterebilecek olduklarından emin olmanız gerekir.

Şimdi eTaşın ile onlarca firma arasından ihtiyaçlarınız ve bütçeniz doğrultusunda en uygun olan firmayı bulabilir, eşyalarınız zarara uğramadan, rahat bir şekilde taşınabilirsiniz. 

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al