Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Ev Alırken Bunlara Dikkat Etmelisiniz!

Ev Alırken Bunlara Dikkat Etmelisiniz!

Ev satın almak ciddi bir araştırma gerekiyor. Dikkat etmeniz gereken konular, yalnızca bir ev satın almak için ayıracağınız bütçeyi değil, evle ilgili detayları da kapsıyor.

Herkes hayalini kurduğu bir evde oturmak ister. Lokasyonu, kullanım alanı, sunduğu ayrıcalıklar, dekorasyonu ile herkesin hayalinde bir ev mutlaka vardır. Zamanı geldiğinde de bu evi satın almak için harekete geçmek kaçınılmazdır. Ancak bir evin gerçekten de hayallerinizdeki gibi olup olmadığını anlamak için bazı konularda dikkatli olmanız gerekiyor… 

Finansal Avantajınız Var mı?

Finansal Avantajlar

Nereden ev alacak olursanız olun, bu evin ödemesi ya da fiyatı konusunda size sunulacak olan avantajları mutlaka sormalısınız. Büyük projeler kapsamında fiyatta indirim ya da ödeme planlarında esneklik sunulmayacaktır. Ancak bir emlakçı sitesinden alacağınız evde bazı avantajlara sahip olabilirsiniz. Bununla birlikte emlakçıdan alacağınız evlerde de size yapılan indirimin gerçek bir indirim olup olmadığını da iyi araştırın. Sonradan karşınıza çıkacak olan gizli maliyetler sebebiyle  yapılan indirimin hiçbir anlamı kalmayabilir.

Kullanılan Malzemelerin Kalitesi ve Garanti Süresi Nedir?

Bina Kalitesi

Henüz tamamlanmamış olan bir binadan ev alıyorsanız emin olun ki kullanılan malzemenin kalitesi, işçiliği ve malzemelerin garantisi evin değerinde büyük rol oynayacaktır. Bu yüzden inşaat halinde dahi olsa bu detayların hepsini evi almadan önce öğrenin. Fiyat konusundaki pazarlığı da bu detayları öğrendikten sonra yapın. Size temin edilen maddelerin hepsine de sözleşmenizde detaylıca yer verin. 

Çevre Düzenlemesi ve Kalan Arsanın Akıbeti Nedir?

İnşaat firmaları çoğu projede etaplar halinde çalışır. Bu sebeple de henüz tamamlanmamış bir projede diğer etapları görme şansınız olmaz. Bu yüzden de projenin tamamı hakkında bilgi almanız gerekir. İlerleyen zamanlarda hiç durmadan devam eden inşaatın gürültüsü sizi rahatsız edebilir. Bununla birlikte bitmiş halde görünen oyun alanları, parklar gibi bazı alanların da ortadan kalkıp yerinde yeni yapıların yükseldiğini görmeniz mümkün -ki bu detaylar satın aldığınız evin değerine de etki edecektir.

Garanti Kapsamı Nedir?

Çoğu projede evler için bir ya da daha fazla işçilik garantisi ile 10 yıllık yapısal garantinin verildiğini göreceksiniz. Bu garantinin kapsamı ve süresi oldukça önemlidir. Evinizdeki seramiklerden tesisata kadar işçilik ya da malzeme kaynaklı bir hatanın karışılanması için bu kapsamı mutlaka proje sahibi ile konuşun. Garantinin üretici, proje sahibi ya da devlet garantisi ile olduğu konusunda da dikkat edin.

Bina Yönetimi ya da Site Kuralları Nelerdir?

Bina Yönetimi

Toplu olarak yaşayacağınız alanın genel kurallarını bilmeden o binadan ev almayın. Örneğin evcil hayvan beslemenin yasak olduğu bir apartmanda oturmak istemeyebilirsiniz. Bu gibi detayları mutlaka öğrenin. Bina ya da sitedeki kullanım alanlarının ne olduğunu da detaylıca öğrenin ve tapuda bunların yazmasına dikkat edin.

Referanslar Nelerdir?

Mutlaka referanslar isteyin. Daha önce yaptıkları projeler, satılan evlerin sahiplerinin görüşleri sizin için önemli birer referans kaynağı olacaktır. Bu bilgiyi bazı firmalar kendiliğinden verirken bazıları paylaşmak istemez. Siz detaylıca araştırmak istiyorsanız mutlaka daha önce yaptıkları projelere ulaşabilir ve o projeden ev satın almış olan kişilerin fikirlerini öğrenebilirsiniz.

Artık hayalinizdeki ev için önünüzde hiçbir engel yoksa sıra taşınmada demektir. Hayalinizdeki kadar kolay bir taşınma işlemi için hemen eTaşın‘dan nakliye firmanızı bulabilir, anahtar teslim taşımacılığın tüm ayrıcalıklarını yaşayabilirsiniz. Ayrıca yeni eve taşınanlar için önerilerimizi de bu yazımızdan okumanızı tavsiye ederiz.

İLGİLİ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al