Ana SayfaTaşınma ÖnerileriTaşındıktan Sonra Neler Yapmalısınız?

Taşındıktan Sonra Neler Yapmalısınız?

Taşınma söz konusu olduğu zaman evi toplamak ve yeni eve yerleşmek işin en zahmetli kısımları olsa da yapılması gerekenler bunlardan ibaret değil. Taşındıktan sonra yapmanız gereken başka işler de bulunmaktadır.

Yeni bir eve taşındığınız zaman yeni bir adrese de taşınıyor ve neredeyse sıfırlanıyorsunuz. Yeni bir yere taşındıktan sonra tekrar yaptırmanız gereken ve bazıları kanuni olarak zorunlu olan işlemler bulunuyor. Bunun haricinde artık onlarsız yaşamanın mümkün olmadığı elektrik, su, internet, doğalgaz gibi ihtiyaçlarınız yeni evinizde de olacak. eTaşın olarak sizin için işe yarar bir liste çıkardık. 😊

Abonelik İşlemleri

Abonelik İşlemleri

Bu işlemler sanıldığı gibi eskisi kadar zor değil! Eskiden bu işlemler için abonelik merkezlerine gitmeniz gerekse de artık internet üzerinden başvuru yapmanız yetiyor.  Kapatma ve açtırma ücretleri de gelecek olan faturalara yansıtıldığı için yüklü bir nakit paraya ihtiyacınız da kalmıyor. O yüzden kira kontratınız ile birlikte ilk olarak elektriği halletmeniz iyi olacaktır. Malum, doğalgaz ve internet kullanımı da elektriğe bağlı. 

Elektrik, doğalgaz ve su abonelikleri için e-devleti kullanabilirsiniz. İnternet ise sizin ayağınıza geliyor. 😊 Elektrik aboneliğinin nasıl açtırılacağı hakkında detaylı bilgi almak için bu yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz! 

İncelemeyi Unutmayın: Yeni Evde Elektrik Aboneliği Nasıl Açtırılır?

İkametgah Değişikliği

Her T.C. vatandaşı yaşadığı yeri bildirmekle yükümlüdür, bu kanuni bir zorunluluktur. O yüzden ilk önce bu adımı halletmeniz iyi olacaktır. Yanınızda abonelik işlemlerinizi yaptırdığınız bir kontratı ve kira kontratını ile birlikte götürmeniz faydalı olabilir. Bununla birlikte unutmayın ki artık bu işlemi nüfus müdürlüklerinden yaptırmanız ve gitmeden önce de online olarak randevu almanız gerekiyor. İkametgah değişikliği hakkında daha detaylı bilgi için bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Apartman Yöneticisi

Her apartmanın yönetimi için sabit bazı yöntemlerin yanı sıra binanın ihtiyaçlarına göre değişen ekstra gündemler de olabiliyor. Bunlarla ilgili detaylı bilgi almak ve kendinizi tanıtmak için apartman yöneticiniz ile tanışmanızda fayda var.

Eşyaları Yerleştirmek

Ev Taşırken Kolileme

İşin en zahmetli kısmı olsa da yeni bir evin heyecanı ile epey mutluluk verici de olacaktır. Öncelikle hijyeni sağlayabileceğiniz banyo malzemelerini çıkarmak isteyebilirsiniz. Sonrasında ise yemek yemek ve uyumak için ihtiyacınız olanların beklemeye gelmeyeceğini düşünerek bu eşyaları çıkarabilirsiniz.

Bir sisteme oturtmanız halinde taşınma işlemi sandığınızdan daha zahmetsiz olabilir. Ancak çağın yoğun temposu size bu detaylarla ilgilenmek için çok da izin vermiyorsa en azından toplanma, taşınma ve yerleşme konusunda size yardımcı olacak bir nakliye firması da bulabilirsiniz. Böylece abonelik işlemleri ve ikametgah değişikliği gibi sizin yapmanız gereken işlemleri de daha rahat halledebilirsiniz.

Siz de hemen eTaşın ile işlerinizi kolaylaştıracak olan nakliye firmasını bulun, yalnızca şahsen yapmanız gereken işlere vakit ayırarak zaman kazanın! 

İLGİLİ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al