Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Doğalgaz Aboneliği ve Ücreti Hakkında Bilgiler

Doğalgaz Aboneliği ve Ücreti Hakkında Bilgiler

Doğalgaz abonelik ücreti için belirli şartlar vardır. Abonelik başvurusu onaylanırsa, tek seferlik ve geri ödemesiz abonelik bağlantı ücreti ödenmelidir. Bu ücrete enstrümantasyon ve bağlantı maliyetleri dahildir. Doğalgaz bağlantı başvuru süresi boyunca sayaç için ayrıca bir ücret ödenmesine gerek yoktur. Abone bağlantı ücreti evin toplam alanına göre değişmektedir. Bu fiyat hesaplanırken bağımsız parça sayısı (BBS) adı verilen bir birim kullanılır. 2021 yılında doğalgaz dağıtım şirketlerinin uyguladığı kullanıcı bağlantı ücreti üst sınırı 749 liradır. Bağlanacak yeni sayaç tipine göre fiyat 30 ile 306 lira arasında, giriş garanti ücreti 35 ile 620 lira arasında, iç tesisat işlem ücreti ise erişim türüne göre 52 ile 397 lira arasında değişiyor. Karar 1 Ocak’ta yürürlüğe girmiştir.

Doğalgaz Abonelik Ücreti Hangi Kuruma Verilir?

Doğalgaz Abonelik ücreti veren müşterilerin izlemesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle ücret İGDAŞ kurumuna verilmektedir. Bunun yanı sıra bağlantı sözleşmesini tamamlamış olan müşterilerin; yetkili tesisatçı firma iç tesisat işlemlerini tamamlamış ve projesi İGDAŞ tarafından onaylanmış ise, doğalgazı fiilen kullanan gerçek veya tüzel kişi veya yetkili temsilcisi tarafından doğalgaz abonelik sözleşmesi imzalaması gerekmektedir. Sözleşme sürecinde oluşan teminat bedeli faturanıza yansıtılacak ve tahsil edilecektir.

Teminat depozitosu; İGDAŞ’ın mekanik sayaç kullanıcılarından doğal gaz abonelik sözleşmesi imzalarken hesap alacaklarını garanti altına almak için aldığı bedeldir. Ön ödemeli sayaç kullanan kullanıcılardan güvenlik ücreti alınmamaktadır. Konut garanti ücreti ve hesaplama usul ve esasları EPDK tarafından yıllık olarak belirlenmektedir. Unutmayın ki, doğalgaz kullanacakların mutlaka sözleşme imzalaması gerekmektedir. (Ev sahibi kullanıyorsa ev sahibi, kiracı kullanıyorsa kiracı).

İlk Doğal Gaz Aboneliği

Evinizin yakınında doğalgaz servis kutusu yoksa, hatların montajı veya servis kutularının montajı için başvurmak üzere dağıtım şirketinin kullanıcı merkezine gidebilirsiniz. Doğal gaz dağıtım şirketleri, binaları tüketici ihtiyaçlarına göre dağıtım şebekesine bağlamakla yükümlüdür; bağlantının teknik ve ekonomik olarak yapılabilir olması yeterlidir. Dağıtım şirketinin programına bağlı olarak, hatların çizilmesi biraz zaman alabilir. Dağıtım şirketi başvuruyu en geç 15 gün içinde değerlendirmelidir, uygun görülmemesi durumunda gerekçesini belirtiniz. Servis kutusuna getirdikten sonra veya zaten varsa, dahili su tesisatı gereklidir. İç tesisatı düzenlerken, doğalgaz dağıtım şirketinin onayladığı tesisat firması ile anlaşarak projeyi oluşturun ve doğalgaz dağıtım şirketinin onayını alın. Doğalgaz abonelik ücreti verildikten ve iç tesisat hazır olduğunda gerekli gaz kullanım sürecini başlatabilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al