Ana SayfaTaşınma ÖnerileriTaşınma Sürecinin Huzurlu Geçmesi İçin 5 Farklı Öneri

Taşınma Sürecinin Huzurlu Geçmesi İçin 5 Farklı Öneri

Yeni eve taşınmak, zahmetli bir iş olabilir. Yeni eve, yeni hayata atılırken en zor adımlardan birisi de taşınma merasimidir. İster aynı şehir içinde farklı bir mahalledeki eve taşınmak olsun ister farklı şehirde yeni bir eve taşınmak olsun taşınma işi çok meşakkatli bir iştir. Taşınma işinin zor olması gözünüzü korkutmasın. Taşınma işleri ne kadar zor olursa olsun bu iş yükünü hafifletmek tabii ki mümkündür. Taşınmaya karar verdiğiniz andan itibaren yavaş yavaş taşınmak için hazırlık yapılmalıdır. Kullanılmayan eşyalar güzelce paketlenerek bir köşeye kaldırılmalıdır. Süre uzun bir zamana yayıldığında size yüklenen yük daha da azalmış olacaktır.

Yeni Eve Taşınmak İçin Ön Hazırlıklar

Öncelikle Yeni eve taşınmak biraz zahmetli gibi görünse de bazı ön hazırlıklar yaptığınızda bu kadar gergin olmamanız gerektiğini anlayabilirsiniz.

Bir taşınmanın mutlu geçmesi için 5 yerinde öneri sizin için şu şekilde açıklanmaktadır;

  • Hazırlanmaya erken başlamak
  • Paketleme malzemelerinin toplanması
  • Mobilyaların sökülmesi / demonte edilmesi
  • Yerleşim planının hazırlanması
  • Nakliyat firmasından bilgi almak

Şimdi de tek tek bu kavramlar üzerine duralım ve açıklayalım:

Hazırlanmaya Erken Başlamak

Yoğun bir taşınma sürecinin getirisi olan stresi azaltmak için hazırlanmaya erken başlayın. Taşınmak için attığınız adım ne kadar erken olursa taşınma zamanı yaklaştıkça üzerinize yüklenen yük daha da hafif olacaktır. Hazırlık işlemine genelde 1 hafta kala başlansa da rahat bir hazırlık süreci için bu süre en az 5 hafta olmalıdır. Taşınmak için kullanacağınız nakliyat arabası daha sonra bir sıkıntı yaşanmaması önceden belirlenmiş ve ayarlanmış olmalıdır. Kıyafetlerinizden başlayarak giymediğiniz kıyafetleri ve kullanmadınız eşyaları yavaş yavaş toparlayarak paketleyin ve bir köşede bu eşyalarınızı biriktirin. Bir odayı boşaltarak bu eşyaları odada biriktirebilirsiniz. Ayrıca toparlanma anında yanınıza alacağınız ve atacağınız kıyafetlere belirleyebilirsiniz. Böylece her şeyi değil gerçekten gerekli olan eşyaları almış olursunuz.

Paketleme Malzemelerini Toplamak

Taşınırken eşyalarınızı sağ salim ve bir arada taşımak için önceden kullanacağınız paketleme malzemelerini toplayın. Balonlu naylon, strafor, oluklu karton levha, plastik torbalar, kanepe örtüleri ve yatak örtüleri gibi malzemeleri önceden satın alın. Kolileri satın almak yerine marketlerden de alabilirsiniz. Önceden hazır olan paketleme malzemeleri ile kullanılmayan eşyalar paketlenip koli ile kaldırılabilir. Kırılacak eşyalar güzelce balonlu naylon ile sarıldıktan sonra kolileyerek tamamen kaldırın. 

Mobilyaların Sökülmesi / Demonte Edilmesi

Büyük dolaplarınız, yataklarınız, kitaplığınız ve çalışma masanınız gibi montalama olan eşyalarınızın özelliklerini kaybetmemesi için ve hasarını en aza indirmek için bu mobilyalarınızı demonte edin. Parçaya ayrılabilen her mobilya taşınma anında size kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca demonte mobilya nakliyat arabasında daha az yer kaplayacaktır. Dolap kapakları, Kitaplık rafları, çekmeceler, yatak başlıkları mobilyaların kolaylıkla sökülen yerleridir. Mobilyalar sökülürken eğer varsa kurulum kılavuzu yardımı ile sökülmelidir. Ya da bu işi bilen bir ustadan yardım istenmelidir. Böylece hem mobilyalar kurulurken kolaylıkla kurulur hem de mobilyalardan çıkan çivi ve vidaların kaybolması en aza indirgemiş olunur. Kurulum anında kolaylık olması için sökülmüş ve sarılmış her parçanın üzerine nereye ait olduğu ve yönü yazılmalıdır.

Yerleşim Planının Hazırlanması

Taşınacağınız yeni evde nakliyatçıların ve sizin eşya taşıma aşamasında herhangi bir sorun yaşamamanız için yeni evde yerleşim planı hazırlayın. Yatak odası, çocuk odası, salon varsa misafir odası ya da birden fazla çocuk odası varsa bunların hangileri olacağını belirleyin. Taşınacağınız aynı şehir içinde ve size yakınsa birkaç gün öncesinden eve giderek kapıların üzerine hangi oda olduğunu yazabilirsiniz. Böylece taşıma işini yapan nakliyatçılar eşyaların hangi odaya gideceğini bilecek ve karışıklık çıkmamış olacaktır. Daha detaylı bir yerleşim için odadaki duvarlara hangi eşyanın nereye koyulacağını göstermek için yazılar yapıştırılabilir. Örneğin yatağın koyulacağı duvara bir kâğıda yatak yazarak kâğıdı duvara yapıştırdığınızda orasının yatak yeri olduğu anlaşılacaktır. Önceden plan hazırlamak size ve çalışan kişilere ekstra iş çıkmamış olacaktır.

Nakliyat Firmasından Detaylı Olarak Bilgi Almak

Taşınma aşamasında size yardım edecek olan nakliyat firmasından detaylı bilgi alın. Nakliyat firmaları sigorta alanında çok dar bir alanı kapsar. Nakliyat aracı kaza yaparsa sizin zararınızın ne kadarını karşılayacağını bilmelisiniz. Sigorta acentesi veya sigorta müşteri hizmetlerinden bunu teyit edebilirsiniz. Nakliyat firmasının taşıyamayacağı eşyaları önceden bilerek ona göre hazırlık yapın. Nakliyat firmaları kimyasal, patlayıcı ve yanıcı ev eşyalarını taşımamaktadır. Ayrıca nakliyat firmasının taşınma aşamasında neleri üstlendiğini de detaylı olarak öğrenin. Birçok nakliyat firması klima sökme ve takma, uydu anteni sökme ve montajlama, duvar delme, avize asma gibi şeyleri yapmaz. Bu gibi detayları anlaştığınız nakliyat firmaları ile konuşup netleştirin. Ayrıca nakliyat firması ile anlaştığınız her şeyi bir sorun çıktığında göstermek için yazıya dökün.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al