Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Evcil Hayvan Sahipleri İçin Kolay Taşınma Önerileri

Evcil Hayvan Sahipleri İçin Kolay Taşınma Önerileri

Evcil hayvan sahipleri için kolay taşınma önerileri nelerdir? Evet, bu başlığı okuyorsanız siz de bir evcil hayvan sahipleniyorsunuz demektir. Sevimli dostlarımız bizim en yakın yoldaşımız hatta ailenin birer ferdi haline gelmişlerdir. Şüphesiz onların strese girmesi ya da korkması en son isteyeceğimiz şey bile değildir.

Kediler ve köpekler, ev taşımayı stresli bir deneyim olarak görebilirler çünkü mevcut günlük ortamlarına aşinadırlar ve onu “alan” veya “bölge” olarak görürler. Çevreyi, yakındaki diğer evcil hayvanları ve komşu bahçeleri ve sokakları bilirler.

Köpekler ve kediler tanıdık çevrelerinden uzaklaştıklarında kendilerini “alanlarından” veya “bölgelerinden” ayrılmış gibi hissederler ve endişelenebilirler. Kendilerini yeniden yönlendirmeleri, aşina olmaları ve yeni çevrelerine yerleşmeleri gerekiyor.

Taşınmak bir bakıma yer değiştirmek olduğu içim maalesef sevimli dostlarımız bu durumdan son derece rahatsız olmakta ve bazen bu durum psikolojilerinin bozulmasına dahi yol açmaktadır. Fakat bu durumu verilen uzman tavsiyelerine uyarak en kolay ve sancısız atlatmanın bazı belirli yolları mevcuttur. 

İşte Evcil Hayvan Sahipleri İçin Kolay Taşınma Önerileri

Hazırlık Aşaması

Evcil hayvanınızı taşınmaya hazırlamak için planlanan hareket gününden önce başlayın. Mümkünse, taşınmadan önce kedi ya da köpeğinizi yeni aldığınız adrese ziyaret etmeye götürün. Bu onlara etrafı koklama yoluyla yeni evi tanıma fırsatı sunacaktır. Bu süreci ne kadar sık tekrarlarsanız adaptasyon süreci daha hızlı geçecektir. Fakat bu süreçte ürkek davranışlar gösteren evcil dostunuzu asla baskılamayın ve ona zaman tanıyın. Aksi takdirde bu dostunuzun daha çok strese girmesine neden olacaktır. 

Ayrıca bu süreci ödül maması vererek ya da evcil dostunuzla daha çok vakit geçirerek kaygısını biraz daha hafifletebilirsiniz. Bu yolla onu yeni yuvasına alıştırmaya yardımcı olmuş olursunuz.

Ayrıca yeni adresinizin dostunuz için güvenli olduğundan ve evcil hayvanınız yalnız bırakıldığında kendine özel bir alanı olacağından mutlaka emin olmalısınız. Eğer imkanınız varsa bazı tanıdık oyuncakları ve üzerinde uyuduğu yastık ve pufu da mutlaka getirin. Bu madde belki de evcil hayvan sahipleri için kolay taşınma önerileri başlığının en önemli detaydır çünkü evcil dostunuz yeni yerine kolayca adapte olması için mutlaka eski yaşam alanından bazı parçaları güvende hissetmek adına yanında hissetmek isteyecektir.

Taşınma Günü

Gelelim evcil hayvan sahipleri için kolay taşınma önerileri başlığının en can alıcı bölümüne. Taşınma gününde, evcil dostlarımızın endişelerini azaltmak ve nakliyecilerin onları korkutmasına engel olmak için evcil hayvanların başka bir odada tutulması en rasyonel çözümdür. Ayrıca, mobilyalar taşınırken açık kapılardan kaçma riski de vardır. Bu yüzden kafeste ya da kullanılmayan bir odada bir süre güvende tutulmaları gerekir.

Yeni Eve Adaptasyon Süreci

Evcil hayvanınızın yeni eve kolayca alışmasına yardımcı olmak için mümkün olduğunca normal besleme ve diğer belirli günlük rutinlerinize sadık kalın. Kısacası daha önce nasıl bir rutininiz varsa aynı şekilde yeni adresinizde de bunu devam ettirin. Evcil hayvanınızla mümkün olduğunca çok zaman geçirin ve mutlaka bulundukları bu yeni yabancı alanda yalnız olmadıkları ve güvende olduklarına dair güvence verin. İlk birkaç gün evcil dostunuzu yeni evde yalnız bırakmamaya çalışın. Zamanla ev içinde küçük keşif gezileri yapmasını bekleyin fakat onu buna kesinlikle zorlamayın. Gerekirse bir hafta boyunca, sabırla bekleyin.

Evcil dostunuzun yeni evine uyum sağlamakta zorluk çekeceğini düşünüyorsanız, oyuncaklarla evi zenginleştirmek ve düzenli olarak beraber zaman geçirmek yardımcı olabilir. ,

Gerektiği takdirde bir veteriner tavsiyesi ile alınacak anti-anksiyete ilaçları ve hatta doğal bitkisel tedaviler muhtemelen yardımcı olacaktır.

Kediler ideal olarak yeni ortama alışmaları için en az 3 hafta gerekir. Mobilyaları, gece ve gündüz etraflarında rahatça gezebilecekleri şekilde düzenleyin. Bu süreçte sabırlı olmanız çok önemlidir. 

Adaptasyon süreci tamamlandığında eğer evcil dostunuz dışarı çıkmak isterse ilk önce mutlaka sizin çevre hakkında bir fikir sahibi olmanız gerekir. Eğer eviniz trafiğin yoğun olduğu bir bölgede bulunuyorsa evcil hayvanınız, özellikle kedinizi tek başına dışarıya çıkmasına izin vermemeniz daha sağlıklı olacaktır. Eğer evcil dostunuz bir köpekse, dışarıda mutlaka tasma takmanız hem onu hem de çevredekileri istenmeyen kazalardan koruyacaktır.

eTaşın ekibi olarak sizler için evcil hayvanla taşınmanın kolay yollarını gösteren çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al