Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Evlerde Country Tarzı

Evlerde Country Tarzı

Son dönemlerde evlerinde Amerikan pastorel havası yakalamak isteyenlerin en çok tercih ettiği dekorasyon modeli olan Country tarzı bu içeriğimizde siz doğa sevenler için inceledik. Doğanın huzur veren çekiciliğini ev konforunda yaşamak isteyenlerin bu yazımıza göz atmasında fayda var…

Evlerde Country Tarzı Nasıl Yaratılır?

Bir çoğumuz eski kovboy filmlerini izlemeye bayılırız. Peki, evinizde vahşi batı atmosferini hissetmek ister misiniz? Eğer cevap evetse işe ekoseler, renkli motifler ve çiçekler ile başlayabiliriz.

Özellikle nostaljik dokulara, ahşabın çekiciliğine ve eskitme mobilyaların görkemine dair bir tutkunuz varsa bu tarz tam sizi göre olabilir.

Pastel renklerin bolca tercih edildiği, eskitme rustik mobilyaların modernize biçimde kullanıldığı ve yöresel motiflerle bezenmiş stilize ev dekorasyonu türüne country tarzı denmektedir. Tekdüzelikten usanmış kişiler için son derece uygun bir tercih olan country modası, doğanın kusursuzluğunu evlerdeki ferahlık veren bir yansımasıdır.

Country tarzı belirleyen unsurların başında dekorasyonunda doğal malzemelerin tercih edilmesi ve atmosfer yaratımı oldukça belirleyici bir unsurdur. Bu nedenden ötürü metal aksesuarların yerine ahşap mobilyaların tercih edilmesi gerekir. Country ev aksesuarları denilince ilk aklımıza gelen hasır sepetler, çiçekler, renkli nesneler ve tüylü halılar olmalıdır.

Devasa Nostaljik Mobilyalar

Dekorasyonda son dönem tercihin daha çok minimalizm olması nedeni ile yere yakın mobilya türleri daha revaçtadır. Fakat country tarzı için daha nostaljik ya da rustik bir şekilde eskitilmiş mobilyalar tercih etmelisiniz. Son derece konforlu olan ve büyük yer kaplayan koltuk takımları bu tarzın ana unsurlarıdır. Özellikle çiçek desenli koltuk takımları evlerinde country stili yakalamak isteyenlerin vazgeçilmezidir.

●Toprak Tonlarının Verdiği Huzur

Evlerinizde country ortamı yaratmak için koltuk takımlarınızı ve aksesuarları toprak tonlarında tercih etmeniz son derece ideal olacaktır. Ayrıca pencerelerinizde de aynı tonlara yer vererek ambiyansı daha da destekleyebilirsiniz. Dilediğiniz takdirde doğa sevginizi dışa vuracak duvar kağıtları kullanmayı tercih edebilir ve kombinasyonu ahşap raflarla tamamlayabilirsiniz.

●Romantik Dokunuşlardan Çekinmeyin

Çiçekler ferahlığın simgesidir. Bu yüzden country tarzındahuzuru temsil eden beyaz rengi yumuşak çiçek desenleri ve toz pembe gibi renkler ile birlikte harmanlayabilirsiniz. Yarattığınız bu kombinasyonu doğanın hisleri harekete geçiren esintisini lambader, vazo, yastıklar, duvar aksesuarları gibi ayrıntılara daha da dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Evlerde Country Tarzı’ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al