Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Ev Kazalarından Korunma Yolları Nelerdir?

Ev Kazalarından Korunma Yolları Nelerdir?

Dalgınlık, ihmal ve bilgisizlik sonucu yaşanan ev kazaları birer kader değildir. Bu yazımızda siz ve sevdiklerinizin için ev kazalarından korunma yolları nelerdir inceledik. Yazımıza bir göz atmanızda fayda var…

Evlerimiz şüphesiz bizim güvenli sığınaktır. Ancak bazı durumlarda dikkatimizden kaçan bilgiler, üzerine yeterince eğilmediğimiz detaylar ve anlık dikkatsizlikler söz konusu olduğunda bu sığınaklar son derece tehlikeli haline gelmektedir. Fakat tedbirler alındığında güvenli ve huzurlu bir ev yaşamı gayet mümkündür.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı bir araştırmaya göre istatistiki olarak ölüm nedenleri sıralamasında 4. sırada olan ev kazaları bulunmakta ve yılda yaklaşık 6 milyon insanın hayatını etkilemektedir. Bir çoğu ciddi yaralanmalara yol açan ev kazalarında maalesef yaş ortalaması ise oldukça düşüktür. Bu kazalarda zarar gören kişilerin bir çoğunu 18 yaş altı çocuklar oluşturmaktadır.

Alınacak basit önlemlerle bu tatsız olayların önüne geçmek mümkündür. Gelin evlerimizi daha güvenli yuvalar haline getirmek için yapabileceklerimize bir göz atalım.

Ev Kazalarından Korunma Yolları Nelerdir?

  • Evimizde dekorasyon yaparken minik parçalar içeren aksesuar ya da tabloları mutlaka çocukların ulaşamayacağı yerlere yerleştirmemiz çok önemlidir.
  • Dolap ve mutfak kapaklarının çocuklarınızın açmasını engellemek için portatif mini kilitler kullanmaya özen göstermeniz halinde yaşanacak tatsızlıkların önüne geçebilirsiniz.
  • Eğer ocakta yemek pişiriyorsanız mümkün olduğunca arka bölümleri kullanıp tencere ve tava sap kısımlarını arka tarafa bakar şekilde konumlandırmaya özen göstermeniz gerekir.
  • Kesici ve yanıcı tüm ürünleri güvenli bir saklama kutusu içinde, çocuklarınızın ulaşamayacağı bir yükseklikte saklamanız gerekmektedir.
  • Tüm pencere ve kapı bölümlerine çocuklarınızın açmasını engellemek için minik kilitler yerleştirmelisiniz.
  • Evdeki ilaçlarınızı bir ecza dolabı içinde ya da sadece sizin ulaşabileceğiniz bir yüksekte bulunmasına özen gösterin.
  • Ev temizlik ürünlerini evin kolay ulaşılabilen bir yerinde bulundurmamanız gerekmektedir.
  • Çocukların boğazına yabancı cisim takılması sık görülen bir kaza türüdür. Bu yüzden en azından basit derecede bir ilk yardım eğitimi almanız faydalı olacaktır.
  • Pencere önüne yerleştirilen koltuk, sandalye, masa gibi eşyalar çocuklar için büyük tehlike oluşturur. Bunun nedeni çocukların bu eşyalara kolayca tırmanıp pencereye ulaşmalarıdır. Bu yüzden evinizi dekore ederken bu ayrıntıya mutlaka dikkat etmeniz gerekir.
  • Çocuklarınızın ev içinde koşarken bir eşyaya çarpıp yaralanmasının önüne geçmek için keskin çıkıntılara sahip olan mobilyalarınızın köşelerini yumuşak ve yapışkanlı tampon parçalarla kaplamalısınız.
  • Çocuğunuzun uyku sırasında yere düşmesini engellemek için alçak ve yan tarafı kapalı yatak modellerini tercih etmeniz daha ideal olacaktır.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Ev Kazalarından Korunma Yolları Nelerdir?’ adlı soruya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al