Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Eviniz İçin En Uygun Bitki Türleri

Eviniz İçin En Uygun Bitki Türleri

Doğadan uzaklaştığımız şu dönemlerde evlerimizin havasını değiştiren ve estetik bir hava katan bitkiler ev dekorasyonun olmazsa olmazıdır. eTaşın uzmanlarının sizler için hazırladığı ‘Eviniz İçin En Uygun Bitki Türleri’ listesine göz atarak siz de evinizi birer bahçeye çevirebilirsiniz.

Eviniz İçin En Uygun Bitki Türleri Nelerdir?

Ev bitkisi olarak kullanılacak bitkiler çok çeşitli ve türlere sahiptir. Ancak, evde bir ömür boyunca bakmak istediğimiz bir bitki türü tercih etmeden önce dikkat etmemiz gereken bazı önemli hususlar vardır. Özellikle evde bir evcil hayvan besliyorsak, evcil hayvanlarımıza zarar vermeyecek olan bitki türlerini bilmemiz gerekecektir. Bir diğer husus ise tercih edeceğimiz bitkinin ev dekorasyonu ile uyumlu olup olmayacağıdır. Ayrıca bazı bitkiler yatak odasında tutulduğu takdirde uyku kalitesini etki eden bazı sonuçlar doğurabilmektedir.

eTasın ekibi olarak hazırladığımız bu içerik evlerinde bitki yetiştirmek isteyip, doğru kararı vermekte zorlananlar için adeta kılavuz olacaktır.

Evcil Hayvanı Olanların Sakınması Gereken Bitki Türleri

Evcil dostlarımız ailemizin birer parçasıdırlar ve bu yüzden onların sağlığı en az bizimkiler kadar önemlidir. Bu yüzden bitki seçimine dikkat gösterip kedi veya köpeğinizin zehirlenmemesi için mutlaka toksik olmayan bitkileri tercih etmelisiniz. Toksik olmayan ve aynı zamanda bakımı kolay olan bitkiler şu şekildedir:

  • Pachira (Para Ağacı): Efsaneye göre evde bu ağaca sahip olanların büyük bir servet elde edeceği iddia edilir. Bunun ne kadar doğru olduğunu elbette bilemeyiz ancak evcil hayvanınıza bir zararı dokunmayacağı kesinlikle doğrudur.
  • Areka Palmiyesi: Ebat olarak normal boyutların biraz üzerine olsa da, gerek bakımının son derece kolay olması, gerekse hayvanlara zararlı olmaması nedeni ile büyük evlerin vazgeçilmez tercihi olmaktadır.
  • Kurdele Çiçeği: Bakımı en kolay bitki türlerinden biri olan Kurdele Çiçeği aynı zamanda havayı temizlemesiyle bilinir.
  • Telgraf Çiçeği: Kitaplıkların üzerinde de çok hoş duran bu bitki, yapraklarının güzelliği ile de dikkat çekmektedir.
  • Yılan Derisi Çiçeği: Zebra Kaktüsü olarak da tanınan bu bitkinin, görünüm olarak her ne kadar Aloe Vera çiçeğine benzese de evcil hayvanlarınıza hiç bir zararı olmadığından emin olabilirsiniz
  • Listede bulunan bu bitkiler evcil dostlarımız için bir problem oluşturmasa da , evcil hayvanınızın bitki ile temas ettiğini ya da yapraklarını yediğini gözlemlerseniz bir veterinere danışmanız faydalı olacaktır.

    Ev Dekorasyonunuza Göre Bitki Seçimi

    Ne kadar zaman geçse de geçsin ya da moda bize neyi dikte ederse etsin, ev dekorasyonlarında asla değişmeyecek olan birkaç stil vardır. Bu stiller arasında her zaman özel bir yere sahip olan Akdeniz, Bohem, İskandinav, Klasik tarz en çok tercih edilenlerdendir. Gelin hangi dekora hangi bitki daha uyumlu olur inceleyelim.

  • Akdeniz Stil: Adı sütünde, Akdeniz tarzı dekorasyon denince aydınlık ve güneş ışığı olmazsa olmazdır. Bu nedenle, Sukulent veya Kaktüs gibi ışığı seven bitkiler tercih etmeniz doğru olacaktır. Arzu ettiğiniz takdirde odalarınıza renk katmak adına renkli yaprakları olan Kolyoz, Begonya yada Kauçuk gibi bitkileri de deneyebilirsiniz.
  • Bohem Stil Bohem tarzda dekore edilen yaşam alanları bitki tutkunları için oldukça ideal bir seçimdir. Çoğu tür bitki ile doğru uyum sağlayabilecek Bohem stilinde sadece yapmanız gereken evinize orman havası vermeye çalışmanızdır. Bu nedenden ötürü yapabileceğiniz en ideal seçimler Salon Yaprağı, Dua Çiçeği, Aşk Çiçeği, Philodendron Bitkisi gibi büyük ve yoğun yapraklı bitkilerden yana olmalıdır.
  • İskandinav Stil: İskandinav kompozisyonu yaratmak için yapmanız gereken evinizde minimalizm ve modernizmi harmanlamanız olacaktır. İskandinav tarzında dekore edilmiş yaşam alanız için, Deve Tabanı ya da Paşa Kılıcı (bolca) gibi tek çeşit bitki kullanmanız tam da dekorasyonunuzla ahenk sağlayan bir görüntü oluşturacaktır.
    • Klasik Stil: Her ne kadar klasik tarz yaşam alanları için daha çok çiçekli vazolar tercih edilse de, Orkide, Kalanşo, Antoryum gibi evlerinize daha fazla canlılık katacak küçük saksılı bitkilere yemek masası ya da sehpalarda yer ayırabilirsiniz. Klasik stilin en büyü avantajlarından biri de her mobilya türü ile uyum sağlayacak olmasıdır.

    eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Eviniz İçin En Uygun Bitki Türleri’ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

    RELATED ARTICLES

    CEVAP VER

    Yorum
    İsminizi girin

    - Advertisment -

    Most Popular

    Recent Comments

    Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
    Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
    Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
    Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
    Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
    Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
    Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
    Arya Açık Florya Ev Taşıma
    Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
    Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
    Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
    Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
    Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
    Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
    Fiyat Teklifi Al