Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Grandmillennial Dekorasyon Tarzı Nedir?

Grandmillennial Dekorasyon Tarzı Nedir?

Grandmillennial dekorasyon tarzı Türkçe sözlük anlamıyla, grandmother (büyükanne) ve millennial (milenyum öncesi ya da y kuşağı) kelimelerinin birleşmesinden ortaya çıkmış bir dizayn türüdür. Eüer bu dekorasyon türünü Türkçe’ye adapte etmek istersek eski zaman ile milenyum öncesinin buluşması diye özetleyebiliriz.

2021 yılının son trendlerinden olan grandmillennial dekorasyon türünü, özellikle sosyal medya üzerinde bolca görmek mümkün. Özellikle iç mimari ile ilgili dizayn sayfalarında trend haline gelen bu dizayn türü ev estetiğine yeni bir soluk getirmiş durumdadır. Son dönemlerde özellikle batılı fenomen hesapları arasında hızla yayılmakta olan son moda dekorasyon stilini gelin hep beraber mercek altına alalım.

Yalın Anlatımla Grandmillennial Dekorasyon Tarzı Nedir?

Grandmillennial stilini kısaca özetlemek istersek, ilki olarak, kendi özgün karakterinizi ev dekorasyonunuzda doğrudan yansıtmanın en basit yoludur diyebiliriz. Bu trend dekorasyon tarzını siz de kendi yaşam alanınızda oluşturmanız için sizin için manevi değeri olan ya da sadece çocukluk yıllarınıza ait eşyaları tekrar aranje etmeniz yeterli olacaktır.

Bu trend ilk olarak 2019’da House Beautiful dergisi tarafından icat edilmiş ve 2020 yılında hızla popüler bir hale gelmeye başlamıştır. Katherine Medlin’in, Pender & Peony adlı blogda bu moda ile ilgili yazmaya başlaması ile Amerika dışında da bir tanınırlık elde etmeye başlayan bu ev modası akımı iç mimarlar tarafından da büyük beğeni toplar hale gelmiştir. Tüm dünyada seçkin tasarımcıların tercihi haline gelen Grandmillennial dekorasyon tarzı özellikle İngiltere’de yoğun talep edilir hale gelmiştir.

Grandmillennial, Better Homes & Gardens’ dergisine göre, “tarz-büyükanne” olarak nitelendirilen ve ”Old School” yani ”eski moda” olarak görülen ev dizayn modellerini modern dokunuşla kombine etmeyi hedefleyen bir trenddir.

Ünlülerin tercihe ettiği iç mimar Kevin Isbell’in verdiği bir demeçte bu modanın son zamanlarda tercih edilir olmasının en büyük nedenlerinden biri her nesil kendinden bir önceki nesilin tarzını yaşatmaya devam etmek istemesi ve bununla birlikte, yeni üretim mobilya sektörünün cep yakar hale gelmesi sebebi ile ürünlere isyan edip yenilikleri geçmişte araması olduğunu belirtmiştir.

Grandmillennial dizayn türünde öncelik, çoklu desen ve ilgi çeken duvarlar olup, renklerin ve çiçeklerin büyük önem taşıyan bir yere sahiptir. Bu dizayn türünü kendi evinizde yaratmak için eski moda eşyaların yanına yenilerini eklemek yeterlidir. Yarattığınız katmanlar ile hem geçmişe saygı hem de geleceğin ince çizgisini aynı mekanda yakalamanız yaratıcı tarafınızın ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Ayrıca Isbell, “Yeni nesil, evlerine ve instagram hesaplarına benzersiz bir hava katmak için kahverengi ahşap mobilyaları ya da büyükannelerinin Çini aksesuarlarını karıştırmaktan korkmuyor.” diye ekleyerek yeni ve eskinin güzel bir dokunuşla nasıl da harikalar yaratabileceğini vurgulamaktadır.

Grandmillennial Stilin Çevre Dostu Olduğunu Biliyor Musunuz?

Grandmillennial sadece bir tarz değil ayrıca çevre dostu bir uygulamadır. Dünya Çevre Koruma Ajansı’nın belirttiği Küresel Isınma Raporuna göre sadece Amerika Birleşik Devletleri 2018 yılında 12,1 milyon ton mobilya atığı üretmiştir. Üstelik verilen bu rakamların diğer ev eşyalarını içermediği göz önüne alındığında, bu sektör dünyamız için son derecede büyük tehlike arz etmektedir. Biraz daha derine inildiğinde bu rakamlar daha korkunç bir hale gelmektedir. Bunun en büyük örneği ise halılar ve kilimler, aynı yıl 3,4 milyon ton ek atık üretmesidir.

Ancak tüm diğer dekorasyon trendlerinin aksine, grandmillennial tarzı, yeni bir ürün satın almanızı gerektirmez ve halihazırda evinizde bulunan modern eşyaları ya da diğer ev ürünlerini kullanmanıza yardımcı olmaktadır. Bu sayede çöpe gidecek ve ileride dünya için çevre kirliliğine neden olacak olayların da önüne geçme şansınız olacaktır.

Siz de evinizde bu tarzı yaratmak isterseniz en iyi başlangıç için aile yadigarlarınızı tekrar kullanıma sokabilirsiniz. Bir diğer seçenek olarak ise ikinci el mağazalardan, eski eşya dükkanlarından veya antika dükkanlarından da evinizi uygun parçaları satın almayı tercih etmeniz olacaktır.

Adeta doğanın kurtarıcısı olmaya aday bu ev modası akımı ile kullanmadığınız ve dolaplarda küflenen eşyalarınıza tekrar yaşam hakkı verebilirsiniz. Biraz temizlik, cila ile çöpe atmayı düşündüğünüz bir şifonyer, koltuk veya sehpayı yıllarca kullanabileceğiniz estetik bir mobilyaya dönüştürebilirsiniz.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Grandmillennial Dekorasyon Tarzı Nedir?’ adlı soruya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al