Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Taşındıktan Sonra Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir?

Taşındıktan Sonra Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir?

Son birkaç yıldır artık bazı sağlık sorunları için hastanelere gitmek yerine her mahallede bulunan Aile Hekimliği Merkezleri’nden destek alınıyor. Böylelikle de Aile Hekimliği Merkezleri tansiyon ölçtürmek, bazı tahlilleri yaptırmak, reçete almak ve daha pek çok işlem için hastanelerdeki trafiği azaltılıp, insanların da işini kolaylaştırılmış oluyor. 

Aile Hekimliği Merkezi’nde birden fazla doktor yer alıyor. Bu doktorlar arasından bir seçim yaparak devamlı olarak o doktora kayıtlı bir hasta gibi gereken sağlık desteğini almak mümkün oluyor. Ancak Aile Hekimi seçimi yapabilmeniz öncelikli olarak adres bilgileriniz, nerede ikamet ettiğiniz ile ilişkili bir durum. Bu sebeple de Aile Hekimliği Merkezi’nizi de taşınırken değiştirmeniz gerekebilir.

Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir?

Artık pek çok işlemi internet üzerinden yaptığımız bir dönemde yaşıyoruz. Daha önce evrakların ve gidilmesi gereken şubelerin olduğu süreçler şimdi birkaç tık ile bilgisayar ya da mobil cihazlardan yapılabiliyor. Bu süreçlere devlet dairelerinde yapılan işlemler de dahil ediliyor. Aile Hekimliği Merkezi ile ilgili yapılacak olan değişiklikler de yine bu pratik yollarla halledilebiliyor.

Aile Hekimi

e-Devlet üzerinden Aile Hekimi Seçimi

e-Devlet şifresi ile Merkezi Hekim Randevu Sistemine giriş yaparak aile hekiminizi değiştirebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan bu internet sitesine girip “Aile Hekimi Değiştirme” yazdığınız zaman ilgili sayfaya erişebilirsiniz. Buradan da yeni taşınacağınız il, ilçe ve birimdeki Aile Hekimliği Merkezi’ni ve doktorunuzu seçebilirsiniz. Önemli olan nokta, bir seçim yaptıktan sonra bunu 60 gün boyunca değiştiremeyecek olduğunuz için öncesinde, özellikle de doktor seçimi yapmak için biraz araştırmak isteyebilirsiniz. 

Aile Hekimi Değişiminde Diğer Yöntemler

Eğer internet üzerinden değil de telefon ederek bu değişikliği yapmak sizin için daha pratik olacaksa aynı işlemi ALO 182’yi arayarak MHRS ile doğrudan iletişime geçerek de yapabilirsiniz. Böylece hiçbir devlet dairesine gitmeden ya da evrak işlemi ile uğraşmadan bu değişikliği gerçekleştirebilirsiniz.

Elbette taşındıktan sonra yapılacaklar listesi tek maddeden oluşmuyor. Taşındıktan sonra neler yapmanız gerektiğini sizin için anlattık. Bununla birlikte taşınma sürecini daha da kolaylaştırmak için alanında uzman nakliye firmalarını da yine eTaşın’da bulabilirsiniz. Anında fiyat alın.

İLGİLİ İÇERİKLER

1 Yorum

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al