Ana SayfaBiliyor Muydunuz?İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu

Biz Akdenizliler insanlarının olmadan yaşayamayacağı tek husus güneş ışığıdır. İskandinav ülkelerinin büyük eksisi kış mevsimlerinde güneşe hasret kalmaları olduğu söylenebilir. eTaşın uzmanları olarak ‘İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu’ yazımıza göz atarak, kış aylarının getirdiği depresif ruh halinden kurtulabilirsiniz.

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

İskandinavlar ülkelerinde insanların güneş ışığına çok az maruz kalmalarına rağmen hiçbir zaman keyiflerini kaçırmadıkları hatta çoğu zaman bu ruh haline girmemelerini sağlayacak uğraşlar buldukları su götürmez bir gerçektir. Bu durum kendi yaşam alanları için de söz konusudur denebilir.

Bu karanlık ve kasvetli günlerde yaşam alanlarını daha huzurlu bir hale getiren İskandinavlar’dan birkaç faydalı dekorasyon tavsiyesi almaya ne dersiniz?

Mumların Büyüsünü Kullanın

İskandinav ülkeleri arasında bir masal diyarı gibi duran Danimarkalıların mutluluk sanatı olan Hygge için en önemli madde elbette mum kullanımıdır. Özellikle Danimarkalıların Avrupa ülkeleri arasında en çok mum kullanımını tercih eden ülke olması da adeta bunu kanıtlar gibidir.

Özellikle size yaz aylarını hissetirebilecek deniz esintili ya da çiçek aromalı mumları, özellikle kış aylarında bolca kullanarak evinize sıcak bir Akdeniz ortamı havası verebilirsiniz. Ebatlarını fazla göz önünde bulundurmadan farklı türlerde mumları evinizin bazı köşelerinde yakmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca eğer şömineli bir eve sahipseniz şöminenin etrafına mumlar dizebilir ve son derece estetik bir görünüm elde edebilirsiniz. Böylece sadece evinizin havasını değiştirmekle kalmayacak, aynı zamanda yaşam alanınıza sıcaklığı da arttıracaksınız.

Işıkların Önemi Sandığınızdan Bile Fazla

Tıpkı İskandinav ülkelerinde yaşayanların yaptığı gibi, kış aylarında kısalan günleri evlerinizde ışığını arttırarak daha az hissetmeniz mümkündür. Bu yolla daha aydınlık bir atmosfer yakalamak için direkt olarak gün ışığı veren aydınlatıcıları ya da sadece gün ışığına benzer ışık saçan aydınlatıcılar tercih edebilirsiniz. Seçiminizi nasıl yaparsanız yapın, tercihinizi bu tarz aydınlatıcılardan yana kullanarak enerjinizi ve motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

Işıklarla ilgili bilinmesi gereken bir diğer madde ise, kış aylarında gece lambaları ya da ayaklı lambaları gün yüzüne çıkartmak ve ışıklarını tavana doğru ayarlamak daha sağlıklı olacaktır. Bu şekilde evde ışık dağılımı daha verimli olacak ve bu da evin her daim ferah gibi görünmesine neden olacaktır. Eğer ahşap hasır gibi organik malzemelerden yapılmış aydınlatıcılar kullanırsanız yaşam alanlarınızın görünümünü daha da aydınlık olacaktır.

Açık ve Canlı Tonlar Tercih Etmeye Özen Gösterin

İskandinavların duvarlarında en çok beyaz rengi tercih ederler. Bunun neden ise, açık renkli duvarların odaları daha ferah, daha aydınlık bir görüntü yakalamaları olmasıdır.

Ayrıca aydınlatıcılarınıza yardımcı olmak adına eşyalarınız ve şüphesiz ev zeminlerinizde daha açık tonları kullanarak karanlık ve kasvetli zamanları feraha çıkartabilirsiniz.

Parlak Duvarların Cazibesi

Krem rengi ya da fil dişi tonlarında duvar boyalarını tercihi aydınlatıcılarınızdan gelen ışığın ev içinde daha iyi yayılmasına yardımcı olacağından parlak renkli duvarlar çoğu zaman kurtarıcı görevi görmektedir. Tercih edeceğiniz hafif yumuşak ve parlak renkli duvarlar, odalardaki ışığı yansıtarak ferah bir ortam yaratmada etkili olacaktır.

Ancak siz beyaz duvar rengi kullanmayı tercih ederseniz parlak boyaları tercih etmeniz daha yararlı olacaktır. Bu sayede odalarınızdaki aydınlığı daha da arttırabilirsiniz. Bir diğer önemli husus ise parlak boyaların en büyük avantajı uzun süre dayanıklı olmalarıdır. Parlak renk duvarlar, İskandinav tarzı ev dekorasyonu listesinin en önemli detaylarından biridir.

Aynaları Sakın Unutmayın

Herkesin bildiği üzere yaşam alanlarında ışığı arttırmanın en pratik yollarından biri aynalara yer vermektir. Ancak mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken husus ise, aynaları pencerelerin karşısına yerleştirmeye dikkat etmek olacaktır.

Eğer evde bunun için müsait alan mevcutsa birden fazla ayna satın alabilir ve bunları odaların uygun bölgelerine yerleştirebilirsiniz. Galeri duvarınız varsa çerçevelerin arasına ayna eklemek son derece estetik olacaktır.

Doğal Güneş Işığı

Ülkemiz yılın bir çok zamanı güneş ışığından faydalanmaktadır. Bu yüzden evlerimize de daha çok doğal güneş ışığı girmesine imkan tanıyarak kışın tüm kasvetinden kurtulmamız mümkün.

Dünyaca bilinir bir Danimarka pencere markasına göre, çatı ve tavan pencerelerinin evdeki normal pencerelere göre 2 kat daha fazla ışık aldığı saptanmıştır.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu’ adlı soruya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al