Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Evlerde Ofis Ortamı Yaratmak

Evlerde Ofis Ortamı Yaratmak

Çoğumuzun dünyayı sarsan Covid-19 salgını nedeni ile evden çalışmaya geçtiğini söylenebilir. Ofis ortamına alışmış kişiler için bu her ne kadar zor olsa da, eTaşın uzmanlarının sizler için hazırladığı ‘Evlerde Ofis Ortamı Yaratmak’ listesine göz atarak evinizde ofis ortamı yaratabilirsiniz.

Evlerde Ofis Ortamı Yaratmak İçin Yapmanız Gerekenler

Her Sabah İşe Gider Gibi Erken Kalkın

Evden çalışmayı kalitesiz hale getiren en önemli unsur geç kalkmaktır. Geç kalktığımızda günlük hayatın telaşına kendimizi kaptırarak işimizi ihmal etmeye, bu da işlerin birikmesine neden olmaktadır.

Bu durumda yapmanız gereken tek şey, tıpkı işe gidiyormuş gibi alarmı ayarlayıp, erken kalkıp, pijamalarınızı çıkarıp yepyeni bir güne başlamaktır.

Çalışırken Sosyal Medyadan Uzak Durmaya Özen Gösterin

Şüphesiz sosyal medya, evde otururken, gelişmeleri takip etmek için gerçekten güzel bir fırsattır. Ancak herkesin bildiği üzere sosyal medya bağımlılık yapmakta ve bu da bazen hayatımızda olan gelişmeleri kaçırmamıza neden olmaktadır.

Gün boyunca sosyal medyayı olabildiğince az ziyaret ederek hem yayınlanan haberler ile motivasyonunuzu bozmamış, hem de iş saatlerinizi daha verimli olarak kullanmış olursunuz.

Ofis Arkadaşlarınız İle Temas Halinde Olun

Evden çalıştığınız bu dönemde mesai arkadaşlarınız ile görüntülü konuşmalar ya da mesajlaşarak üzerinde çalıştığınız işlerinizi yürütebilirsiniz. Ayrıca firmanızın online olarak çalıştığını müşterilerinize duyurmanız faydalı olacaktır.

Masada Çalışmaya Özen Gösterin

Şahıslar evden çalışırken elbette mesai saatlerinin tümünü masada geçirmeleri mümkün olmayacaktır. Ancak yine de çalıştığınız saatleri masada geçirmeye özen göstermeniz işinize daha çok konsantre olmanız için faydalı olacaktır. Ayrıca masa her ofisin vazgeçilmez bir demirbaşı olduğu için, ev ortamında ofis dekorasyonu yaratmak isteyenler için masa başı çalışmak ayrı bir motivasyon kaynağı olacaktır.

Evden çalışanlarının dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise yataktan ya da koltuktan çalışmamaya özen göstermeleridir.

Ayrıca sandalye üzerinde oturarak sırtınızı desteklemiş ve eğik duruşların önüne geçmiş olursunuz.

Spor Yapmaya Özen Gösterin

Evden çalıştığımız dönemde bir çoğumuz oldukça hareketsiz kaldığını söylemek kesinlikle isabetli olacaktır. Bu durumu değiştirmek ve daha kaliteli yaşamak için küçük egzersizler ile güne başlamak gerek beden, gerek manevi açıdan büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Bunun için internetten yoga, pilates ve egzersiz hareketleri bulabilir, günün en azından 30 dakikasını buna ayırabilirsiniz. Eğer bu süreç, bir rutin haline getirmeyi başarırsanız hayatlarımız eskisine dönünce de bu uygulamaya aynı şekilde devam edebilirsiniz.

Müzik Dinlemek Psikolojik Olarak Zinde Kalmanızı Sağlar

Bilimsel olarak faydası kanıtlanan ve hemen hemen herkesi iyileştirmeye yarayan bir şey varsa o da müzik dinlemenin ruha iyi geldiğidir.

Belki bir kısmınız müzik ile çalışmayı tercih etmeyebilir, ancak siz günün her anında müzik dinlemeden yaşayamayanlardansanız arka planda hafif bir müzik sizi hem rahatlatacak, hem de modunuzu yükseltecektir.

Pozitif Olmaya Çalışın

Evden çalışmak bir çoğumuz için can sıkıcı bir süreç olduğu su götürmez bir gerçek. Bir çoğumuzun aklında bu durumun daha ne kadar süreceği, hayatlarımız ne zaman normale döneceği ve daha kaç kişinin hayatını kaybedeceği gibi sorular dönmekte. Bu süreç elbet bitecek ancak belirsizlik duygusu çoğu zaman manevi olarak son derece yorucu olabilir.

Bu durumda yapmanız gereken tek şey elimizden geldiğince enerjimizi yüksek tutup, sıkıldığımızdan şikayet etmek yerine evlerimizde geçirdiğimiz zamanın keyfini çıkarmak olacaktır.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Evlerde Ofis Ortamı Yaratmak’ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al