Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler

Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler

“eTaşın uzmanları yurtdışında yaşamak isteyenler için ‘Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler’ listesini hazırladı. Detaylı bilgi için yazımıza göz atın.”

İşte Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler

Eğer siz de Avrupa Birliği (AB) üyesi olan ya da olmayan ülkeler arasında kararsız kaldıysanız ve yurtdışında bir ülkeye taşınmak istiyorsanız, oturma izni veren ülkeler ve şartlarını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Almanya Oturma İzni

• Almanya’da ilk önce oturma, sonra vatandaşlık hakkı elde etmek isteyenler sağlaması gereken tek şart vardır. Bu şart: 250 bin Euro yatırım yoluyla bir işletme kurmak ve bu iş yerinde Alman vatandaşlarına istihdam sağlamak.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Oturma İzni

ABD topraklarında süresiz oturum hakkı elde etmek isteyenlerin yerine getirmesi gereken için 2 şart var:

• Başvuru yapan kişinin 500 bin dolar yatırım yapması ve bu yatırımla en az 10 kişiye istihdam sağlaması

• Kurduğu şirketin 1 milyon dolar sermayeli olması

Ancak yatırım yapmak için belirlenen tutar, işsizliğin yüksek olduğu merkezlerde 1 milyon doları bulmaktadır.

ABD hükümetince belirlenen bu şartlardan en az birini yerine getirenler 5. yılları dolduğunda ABD vatandaşlığına geçme hakkı elde ederler.

Dominik Cumhuriyeti Oturma İzni

Dominik Cumhuriyeti oturma izni almak isteyenleri iki farklı kategoriye ayırır. Tek başına ülkeye başvuranlar ya da eşi ve çocuklarıyla bu ülkede yaşamak isteyenler için 2 ayrı şart sunulmaktadır. Bu şartlar:

• Ailesi ve eşi olmayıp, Dominik Cumhuriyeti vatandaşlık hakkı elde etmek isteyenlerin bu ülkede 100 bin dolarlık yatırım yapması gerekir.

• Eşi ve çocuklarıyla Dominik Cumhuriyeti vatandaşlık hakkı elde etmek isteyenler ise 200 bin dolarlık yatırım yapması lazımdır.

Amerika kıtasında, Karayipler’deki Hispanyola Adası’nda yer alan Dominik Cumhuriyeti’nin resmi dili İspanyolca olduğundan İspanyolca bilenler için bu ülke geniş imkanlara sahiptir. Ayrıca Dominik, ABD ile yakın ilişkiler yürüttüğünden dolayı ABD’ye göç etmek isteyenler için adeta bir basamak olarak görülebilir.

İngiltere Oturma İzni

• Ankara Anlaşmasına göre İngiltere, Türk vatandaşlarına özel olarak girişimci vizesi vermektedir. Bu anlaşma çerçevesinde belirlenen uygulamaya göre, İngiltere’de iş kuran ve kurduğu işin başında olan Türk vatandaşları için çok avantajlı seçenekler sunmaktadır. Ayrıca İngiltere vizesinin dünyanın en geçerli vizelerinden biri olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu ülke çoğu genç Türk girişimcinin uğrak adresi olmaktadır.

İngiltere hükümeti ilk aşamada Türk vatandaşlarına bir yıllık vize verir ve bir sene dolduğunda girişimci vizesi sahibi Türk vatandaşının yürüttüğü işle ilgili İngiltere hükümeti tatmin olursa, vize süresi üç yıl daha uzatılmaktadır.

• Sürekli oturum hakkı kazanmak isteyenler için süreç gayet anlaşılırdır. İngiltere topraklarında koşullarda 4 yıl yaşayanlar sürekli oturum hakkını elde ederler ve 5 yılı doldurduklarında ise vatandaşlık başvurusunda bulunabilme hakkı elde ederler.

İrlanda Oturma İzni

• İrlanda dili ve İngilizce konuşulan İrlanda da AB üyesi ülkelerden biridir ve bu yüzden son dönemlerde epey talep gören ülkelerden biri haline gelmiştir.

• Bu ülke oturma izni için tek bir şart koşmaktadır. Bu şart: 400 bin Euro değerinde gayrimenkul satın almak olarak belirlenmiştir.

İspanya Oturma İzni

İspanya AB ülkeleri arasında şartları en hafif olan ülkelerden biridir. İspanya hükümetinin yabancı yatırımcıların oturum izni elde etmesi için sunduğu şartlar şöyle:

• Eğer başvuru sahibi İspanya’da 160 bin Euro değerinde konut alırsa oturma izni ve vizesiz seyahat hakkı sahibi olmaktadır.

• Bir diğer koşul ise, başvuru sahibinin bir yılın yarısının İspanya’da geçirmesi gerekmektedir.

• Adaylar eğer İspanya’da 10 yıl kalırlar ise vatandaşlık hakkı elde etmektedirler.

Kanada Oturma İzni

Adayların Kanada’da oturma izni ve vatandaşlık hakkı elde etmeleri için yerine getirmesi gereken şartlar:

• 400 bin dolar yatırım

• 800 bin dolarlık banka hesap

Ancak mutlaka göz önünde bulundurulması gereken en önemli husus ise, Kanada’da vatandaşlık başvurusu öncesinde göçmenlik statüsünün kabul edilmesidir.

Malta Oturma İzni

Malta vatandaşlığının getirdiği bir çok avantaj vardır. Bu avantajlardan bazıları, AB üyesi ülkelerde ve İsviçre’de yaşama, çalışma, eğitim alma gibi fırsatlardır. Tüm bunların haricinde Malta vatandaşlığı ile ABD dahil 167 ülkeye vizesiz seyahat hakkı da doğmaktadır.

Malta’da vatandaşlık başvurusu yapmak isteyenlerin karşılaması gereken 3 yatırım şartı şöyle:

• Malta hükümetine en az 650 bin Euro hibe etmek

• Malta’da en az 350 bin Euro değerinde konut almak ya da 5 yıllık müddet boyunca konut kiralamak. Ancak kiralanacak konutun yıllık tutarının en az 16 bin Euro olması gereklidir.

• Adayların banka hesabından 150 bin Euro tutarında 5 yıl vadeli Malta devlet tahvili yatırımı yapması gerekir.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler’ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al