Fuar Taşımacılığı

Fuarlar, senenin belirli dönemlerinde şirketler tarafından gerçekleşen etkinliklerdir. Bu yüzden fuar taşımacılığı yapılırken güvenlik kadar zamanlama da son derece önemli bir unsur teşkil etmektedir. Hasarlı, eksik ya da kusurlu sayılarda yerlerine ulaştırılan ürünler, ekipmanlar, malzemeler ve araç gereçlerin telafisi bulunmaz ve lojistik şirketleri için büyük problemlerin oluşmasına neden olurlar.

Fuar Lojistiği Avantajları Nelerdir?

Özellikle yurtdışı fuar etkinliklerinde bu durum çok daha fazla kazanmaktadır. Özetlemek gerekirse, etkin ve kaliteli bir fuar hizmeti maddi ve manevi kayıplar gibi durumların yaşanmaması adına son derece gerekli ve oldukça avantajlıdır.

Bu avantajların bazıları şöyledir;

• Filosu ve araçları bakımından fuar nakliyeciliği, yoğun fuar süreçlerindeki son derece kritik olan zamanı en verimli olacak şekilde değerlendirir,

• Fuar taşımacılığı süresince hiçbir aksama ve hataya fırsat vermeyen planlı taşımacılık işlemleri,

• Tedariklerin en hızlı şekilde gerçekleşmesi adına antrepo hizmetleri,

• Firmaların fuar etkinlik süresi boyunca en az maliyetle en verimli taşımacılık yapılması,

• Sergi, stant, otomotiv, tekstil ve daha birçok çeşitli alan için hizmet vermesi olarak sıralanabilir.

Bu kapsamda üstün tecrübesi, kalitesi ve uzman ekiplerle çalışan bir lojistik firması ile anlaşmak şirketler için çok avantajlı olacaktır.

Fuar Taşımacılığı Nedir?

Fuar taşımacılığı kısaca, özel şirket etkinlikleri ve fuar için lazım olan malzemelerin ya da fuarda kullanılması gereken ürünlerin nakliye işlemlerinin yapılmasına denmektedir. Fuar taşımacılığı lojistik türleri açısından en hassas ve dikkat gerektirenlerinden biridir. Fuar taşımacılığının en önemli misyonu şirketlerin istediği dekorasyon malzemelerini, iş makinelerini ve fuarda tanıtılacak malzemelerin ulaştırılmasıdır. Ayrıca fuarda tanıtılacak ya da satılacak olan ürünlerin etkinlik başlamadan önce tam zamanında hazırlanması ve yerine ulaştırılması çok önemlidir. Ülkemizde düzenli olarak her sene üniversiteler, otomotiv sektörü ve tekstil sektörü gibi farklı alanların, büyük ya da küçük işletmelerin düzenlediği fuarlar ve etkinlikler düzenlenmektedir. Bu fuarlara yerli ve yabancı pek çok firma da dahil olmaktadır. Bu nedenlerden ötürü fuar taşımacılığının sektörde oldukça büyük bir yeri kaplamaktadır.

Fuar Lojistiği Nasıl Yapılır?

Genelde fuar etkinliklerin yeri ve kullanılacak olan malzemelerin değişiklik göstermesi nedeniyle fuar taşımacılığı için çeşitli lojistik imkanlarından yararlanılabilmektedir. Düzenlenen etkinlik ya da fuar yakın mesafedeyse ilk tercih karayolu lojistiğidir. Ancak yurtdışı fuar taşımacılığı ya da daha uzak mesafedeki bir konuma taşıma işlemi yapılacaksa bunun için hava ve deniz taşımacılığı alanından yararlanılır. Bu işlemler mutlak anahtar teslimi ilkesini benimseyen kurumlarca yapılmalıdır.

Tüm bunların dışında endüstriyel ürünler, ağır iş makineleri, sanat eserleri ve özel koleksiyonlar gibi ürünler depolama ve özel taşıma gerektirir. Bu tip ürünlerde fuar taşımacılığı, ürünlerin özelliklerine uygun koşullarda ve araçlarda gerçekleştirilir. Tüm bu süreç üst düzey güvenlik önlemleri, uzman kadro ve uluslararası standartlarda ihtiyaçlara ve kurallara uygun olarak yürütülmelidir. Bütün ihracat ve ithalat işlemleri müşterilerin istekleri doğrultusunda hatasız bir şekilde gerçekleştirilir. Talep yapan firmaların ihtiyaçlarına yönelik lojistiği yapılan ürünlere özel olarak hizmet olanağı da verilir.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Fuar Taşımacılığı?‘ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al