Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Az Masrafla Evinizi Sıcak Tutmanın Yolları

Az Masrafla Evinizi Sıcak Tutmanın Yolları

Özellikle kış aylarında bir çoğumuz evimizi sıcak tutmak için büyük bir mücadeleye gireriz. Kıyafetlerimiz kalınlaşır, atkı ve şemsiyeler ile bedenimizi sıcak tutmaya çalışırız. Peki ya evlerimiz? “eTaşın az masrafla evinizi sıcak tutmanın yolları listesini sizin için derledi. Yapılması gerekenlere göz atın.”

Az Masrafla Evinizi Sıcak Tutmanın Yolları Nelerdir?

Güneş Işığından Faydalanın

Güneşten doğal bir enerji kaynağıdır ve ürettiği ısı için ücret ödemeniz gerekmez. Bu durumda neden perdelerinizi kapalı tutarak gün içinde güneş ışığının ısısından yararlanmayasınız? Perdelerinizi açık tutarak güneşin doğal ışığı ve sıcağından faydalanarak evinizi daha sıcak tutabilirsiniz. Güneş batmaya başladığı zaman perdelerinizi kapatarak soğuk havanın içeri girişini önleyebilirsiniz.

Radyatörlerin Önündeki Eşyaları Kaldırın

Radyatörün önündeki koltukta oturmak son derece keyifli ve huzurludur. Fakat radyatör önüne yerleştirilen eşyalar, cihazdan gelen sıcaklığın evin içine serbestçe dağılmasını engeller. Bu durumda eşyalarınızı radyatörün önünden kaldırarak sıcak havanın serbest bir şekilde eve dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Yalıtım Yaptırmayı Unutmayın

Mantolama işleminin en büyük getirisi uygulandığı binalarda kışın soğuk, yazın da sıcak havanın içeri girmesini büyük ölçüde engellemesidir. Mantolama işlemi her ne kadar pahalı gibi gözükse de uzun vadede ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarınızda tasarruf etmenizi sağlayacak en önemli etmendir. Böylece ısıtma ve soğutma giderlerinizi azalır ve kış ayları sizin için bir kabus olmaktan çıkabilir. Ayrıca bir binanın çatı katında yaşıyorsanız, çatıya da yalıtım yaptırabilme imkanınız vardır.

Kombi Bakımını İhmal Etmeyin

Eğer doğalgaz faturaları artık canınızı sıkmaya başlamışsa düzenli kombi bakımı yaptırmak sizin için en temel husus olacaktır. Ayrıca, kombi bakımı, tasarruf açısından çok önemli bir etmen olmasının yanında güvenlik açısından da önemlidir. Bu yüzden her yıl rutin olarak, özellikle kış ayları gelmeden kombinizin bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin.

Kapı Ve Pencerelerinizin Dayanıklılığından Emin Olun

Eskimiş, tadilat gerektiren, hava sızdıran kapı ve pencereler evinizde ısı kaybına neden olduğundan mutlaka önlem almanız gerekmektedir. Eğer bütçeniz tadilat yaptırmanız için yeterli değilse, kapı ve pencerelerinizin soğuğu sızdırmaması için özel süngerlerden satın alabilirsiniz.

Dekorasyonu Isı Koruyacak Şekilde Yapın

Soğuk havalardan korunmanın en iyi alternatifi yönü, süet ve kadife gibi kumaşlar kullanmaktır. Bu nedenle koltuklarınızı bu tarz kumaşlardan seçmeniz en sağlıklı korunma yolu olacaktır. Ancak koltuklarınız bu tarz kumaşlarda kaplı değilse değilse, yeni bir koltuk takımı almak masraflı bir seçim olacağı için daha hızlı ısınmanızı sağlayacak koltuk şalları ve örtülerini tercih edebilirsiniz.

Ev İçin En İdeal Sıcaklığı Ayarlayın

Yapılan araştırmalarda yaşam alanındaki ideal sıcaklığın ortalama 20 derece olması gerektiği tespit edilmiştir. Bu nedenden ötürü evinizi aşırı ısıtmak hem sağlığınızı hem de keseniz için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Yaşam alanınızı 20 derecede sabitlemeniz hem sağlık hem bütçeniz adına en radikal çözüm olacaktır. Ayrıca geceleri ısınma ihtiyacı duymayacağınızdan ısıyı biraz daha düşürmeniz tasarruf açısından faydalı olacaktır. Ancak kombiyi tamamen kapatmak, ortam ısısının tamamen düşmesine neden olacak ve bu da evin soğumasına neden olacaktır. Tekrar ısıtmak için daha fazla enerji tüketmek zorunda kalacak olmanız sebebiyle bunun size herhangi bir ekonomik faydası olmayacaktır. Bu sebeple geceleri ya da evde olmadığınız saatlerde kombiyi kapatmak tasarruflu bir yöntem değildir. Bu yöntem yerine kombiyi düşük bir ısıya sabitlemeniz hem evin soğumaması hem de kombinin fazla enerji tüketip maddi bir zarara neden olmamasına yardımcı olacaktır.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Az Masrafla Evinizi Sıcak Tutmanın Yolları’ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al