Eşya Depolama Hizmeti Nedir?

Yeni bir eve taşınırken, ofis değiştirirken, evlilik ya da şehir değiştirme gibi sebeplerle kullanılmayan ya da ortada kalan eşyaların nereye konulacağı bazen içinden çıkılamayacak ciddi bir problem haline gelebilir. Ayrıca bazılarımız yeni bir eve taşındığında uzun süreli bir tadilat işlemine girişir. Tadilat sonrası evler büyük bir temizlik gerektirdiğinden belirli bir süre evde eşya olmaması gerekir.

Yurtdışında eşya depolama hizmeti alanların sayısı oldukça fazla olsa da ülkemizde henüz çok bilinmemektedir ve bu yüzden bir çok kişi istemeyerek de olsa fazla eşyalarını satmak zorunda kalmaktadır. Kısaca özetlemek gerekirse, eşya depolama hizmeti, eşyaların bir süre boyunca saklanması koşulu ile depolama firmalarına bırakılması işlemidir. Yer sıkıntısı ve konut sorunu yaşayanlar için hayatı kolaylaştıran bu hizmet, son zamanlarda bilinirliğini artırmaya başlamıştır.

Eşya depolama hizmeti veren birçok firmalar vardır. Özellikle İstanbul eşya depolama açısından ülkenin diğer şehirlerine göre en aktif bölgelerinden biridir. Geniş arazilere ve yerleşim bölgelerine sahip olan Ataşehir eşya depolama açısından İstanbul’un kalbi haline gelmiştir. Ayrıca liman ve gümrük işletmelerine yakın olması sebebi ile Sarıyer eşya depolama açısından büyük öneme sahiptir. İstanbul dışında, Ankara ve İzmir eşya depolama açısından gayet gelişmiş imkanlara sahiptir.

Ayrıca, Ankara eşya depolama firmaları açısından, sektörel anlamda hızlı bir gelişimden söz edilebilir. Gerek başkent olması gerek önemli bir ticaret merkezi konumuna gelmesi ve diğer şehirlerden göç alma oranının yüksek olmasından ötürü kiralık eşya deposu ihtiyacı İstanbul’la rekabet düzeyindedir.

Eşya Depolama Nasıl Yapılır?

İlk önce eşya depolama hizmeti almak isteyen kişiler, belirledikleri bir firma ile kiralık depo sözleşmesi yaparlar. Depolama ücretleri, depolanacak eşyaların hacmine ve depolama zamanına bağlı olarak farklılık göstermektedir. Ayrıca eşya depolama fiyatlar farklı şehirlere göre de farklılık gösterir. Örneğin, Antalya eşya depolama ücretleri İstanbul ya da İzmir ev eşya depolama fiyatları ile aynı değildir. Bunun en önemli nedeni depolama alanı, şehrin nüfusu ve arz talep dengesindeki farklılıklardır.

Eşya Deposu Nedir?

Eşya depolama hizmeti adı altında kiralanabilen, kullanılmayan eşyalarını satmak istemeyen ya da yeni aldıkları eşyaların belirli bir süre, güvenli ve temiz bir yerde saklanmasını isteyenler için adeta bir kurtarıcı görevi gören depolara eşya deposu denir.

Ev Depolama İçin Eşyalar Nasıl Paketlenmeli?

Temiz ve sağlam kolilerle birlikte, kaliteli balonlu naylonlar, mobilya battaniyeleri ve hangi paket içerisinde hangi ürünlerin olduğunu gösteren açıklayıcı etiketler depoya gönderilecek eşyalar için ideal paket türleridir. Dayanıksız veya hemen yırtılacak gibi gözüken paketleme malzemeleri ve çöp poşetlerini kullanmamalısınız.

Eşya Deposu Kiralamak Güvenli Mi?

Eşya depolama hizmetinde bulunan firmanın, yeterli büyüklükte ve temizlikte, güvenli depo sahibi olup olmadığından emin olmalısınız. Bu da depolama hizmeti verecek şirketin kalitesiyle doğru orantılıdır. O nedenle seçtiğiniz şirketin kaliteli bir şirket olduğuna emin olmalısınız.

Neden Depo Kiralama Firmalarını Tercih Etmeliyiz?

Maalesef yeni bir eşya almanın maliyeti her geçen gün daha da zor hale gelmektedir. Bu yüzden sahip olduğunuz eşyaları, sırf depolama sorunu olması nedeniyle elden çıkartmak çoğu zaman hatalı bir tercih olmaktadır. Bu problemi uygun fiyatlı ve güvenilir bir depo kiralama firması ile anlaşarak kolayca çözmeniz en karlı tercih olacak ve depo sorunuzu istediğiniz müddet boyunca çözüme kavuşturmanıza olanak sağlayacaktır.

Depolama İşlemi Nasıl Olmalıdır?

İlk önce depolayacağınız her eşyanın yazılı olduğu bir eşya listesi hazırlamanız sizin için yararlı olacaktır. Daha sonra eşyalar için kullandığınız kolilere etiketleme ve numaralama yapın. Bu işlemden sonra etiket kısmını imzalayarak size ait olduğunu tescilleyin. Bunu yaptığınız takdirde, eşyalarınızı teslim alırken sayıda bir problem olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz.

Eşya listenizi sözleşmeye eklemeyi mutlaka unutmayın ve birer nüsha sizde kalacak şekilde imzalayın. Sözleşmeyi depolama süresi boyunca saklamanız yararlı olacaktır.

Sözleşmeye imza atarken ek depolama sigortasını de eklemeniz tatsız olayların yaşanmasını engellemekte garantör durumda olmasa da ne azından karşı taraftan bu hata bedelini talep etme şansınız olacaktır. Tüm bunlara ek olarak, yangın, hırsızlık ve su basmalarına karşı eşyalarınızın sigortalandığından emin olun.

Depolama İşleminde Neler Depolanır?

Depolanacak eşyaların neler olabileceği sınırlandırması, depolama şirketi insiyatifindedir. Fakat büyük ölçüde bir evde yer alabilecek tüm eşya, depolanabilecek eşya sınıfındadır.

Ev Depolama İşleminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eşya depolama hizmeti alacak birey ya da kurumların dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususların başında eşya depolama hizmetinde bulunan firmanın, yeterli büyüklükte ve temizlikte depoya sahip olup olmadığından emin olunmasıdır. Eğer eşyalarınızın rastgele alanlarda, özensiz bir şekilde istiflenerek saklanırsa bu eşyalarınızın diğer kullanıcıların eşyalarıyla karışmasına, ezilip kirlenmesine hatta kaybolmasına sebep olabilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise eşya depolama alanlarının güvenlik kameraları ile korunup korunmadığıdır. Güvenlik kamerası olan depolar eşyalarınızın kaybolmasını ve karışmasını önleyecek, yaşanabilecek olası tatsız bir durumda ise kameralar sayesinde çözüme kavuşacaktır.

Eşya Deposu Nasıl Kiralanır?

Eşya depolama hizmeti veren şirketlere internet üzerinden ulaşabileceğiniz gibi, size nakliye hizmeti vermiş veya verecek olan şirketlere depolama hizmetleri olup olmadığını sorabilirsiniz.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Eşya Depolama Hizmeti Nedir?‘ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al