Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Kış Mevsiminde Evi Sıcak Tutmanın Yolları

Kış Mevsiminde Evi Sıcak Tutmanın Yolları

Kış ayları maalesef çoğu insan için sadece dışarıda yağan karın keyfini çıkarmak anlamına gelmemektedir. Özellikle son dönemlerde gelen kabarık elektrik faturaları ile kombiyi açmaya korkar hale geldiğimizden kış mevsimi peri masalından daha çok bir kabus halini almıştır. Biz de bu sebepten ötürü bu yazımızda kış aylarının en büyük problemine, yani kış mevsiminde evi sıcak tutmanın yolları adlı konuya değineceğiz.

Kış Mevsiminde Evi Sıcak Tutmanın Yolları Nelerdir?

Yalıtımı iyi olmayan evlerde, sadece ufak bir soğuk esinti bile bizi iliklerimize kadar donduracağından evi düzenli olarak sıcak tutmak çok önemlidir. Siz de evinizde birkaç basit ve uygun maliyetli değişiklik yaparak tüm kış boyunca sıcak ve rahat kalabilirsiniz.

Evinizde Akıllı Termostat Kullanın

Akıllı termostat kullanmak yalnızca evinizin konforunu artırmakla kalmaz, aynı zamanda enerji maliyetlerinizi de düşürür. Bazı akıllı termostatlar, ısıtma işlemini günün istediğiniz saatine göre ayarlamanıza olanak vererek, gereksiz enerji kullanımını en aza indirir. Tüm bunların yanında, akıllı termostat kullanmak, aylık ısıtma maliyetlerinde yüzde 10’a kadar tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

Klimalarınızı Monte Ederken Doğru Açıda Olmasına Özen Gösterin

Eğer evinizde, klima kullanıyorsanız, mutlaka doğru yerde durup durmadığına dikkat etmeniz gerekir. Bunun nedeni, odayı tam ortalayacak şekilde monte edilmiş klimalar, sıcak havayı odaya dağıtırken daha geniş alanda yayılma imkanı bulacaklardır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer en önemli husus ise, klima kanatlarının doğru ayarlandığından emin olmanız gerekmektedir. Fanlarınız mutlaka saat yönünde çalışmalıdır, çünkü bu, daha sıcak havayı aşağı doğru itmeye yardımcı olacaktır.

Cam Önlerinde Kalın Perde Tercih Edin

Kış aylarında, sıcak havayı evinizin içinde ve soğuk havayı dışarıda tutmak için store ya da ince perdeleri daha kalın olan alternatifleriyle değiştirmeniz gerekir. Ancak gün içerisinde güneye bakan pencerelerin perdelerin açarak güneş ışığının evinize daha çok girmesini ve mekanınızı doğal olarak ısıtmasını sağlamalısınız. Özellikle geceleri mutlaka perdelerinizi kapattığınızdan emin olun. Her gece perdeleri sıkıca kapatmak, ısı kaybını güzde 10 oranında azaltmaya yardımcı olabilir.

Evdeki Küçük Boşlukların Dondurucu Etkisi

Evinizde bulunan kapıda mektup deliği ya da evcil hayvanınızın girip çıkabilmesine yarayan küçük boşluklar varsa, bunların evinizde çok büyük ısı kaybına yol açabileceğini asla unutmayın.

Fakat bu boşluklardan gelen soğuk havayı durdurmanın yöntemi gayet basittir. Yün ya da kalın bez türü malzemeler ile bu boşlukları kolayca kapatarak yalıtımı daha iyi bir hale getirebilirsiniz.

Radyatörü Mutlaka Temizleyin

Radyatörünüzü temizlemek, ısı iletimini iyileştirmenin en etkili yöntemlerinden biridir. Radyatörlerin önüne ya da üstünü kaplayacak büyük eşyalar koymamak, ısının odada daha verimli bir şekilde yayılmasını olanak sağlayacaktır.

Bastığınız Yerin de Önemi Var

Tahta zeminler diğerlerine göre daha iyi ve daha şık gibi dursa da maalesef ısı kaybından muaf değillerdir.

Bunun önüne geçmek için halı ya da kilim kullanabilirsiniz. Fakat daha sağlıklı çözüm elde etmek için yün çorap kullanımı tercih edilmelidir. Ayaklarınızı sıcak tutmanız, bedeninizin de normal sıcaklık derecesini korumaya yardımcı olacaktır.

Ayrıca uzmanlar, yer döşemesinde oluşan delikler ya da çatlakları silikonla doldurmanın ısı kaybına engel olacağını belirtmişleridir.

Her Odada Halı ya da Kilim Kullanın

Kilimler sadece bir odaya şıklık katmakla kalmaz, aynı zamanda kışın da pratiktir. Parke, seramik karo veya laminant parkeli odalarınız varsa, bu alanlara kilim yerleştirmek, kış aylarında ayaklarınızı sıcak tutmaya yardımcı olmak için en makul çözümlerden biridir. Bu sayede odanız hem daha estetik görünecek hem de ısı kaybı daha aza inecektir.

Kapı Altlarına Sünger Çekin

Eğer dış kapınızın altından ürpertici soğuk hava akımı geliyorsa, kapı altı süngeri kesinlikle buna engel olabilir. Genel olarak sünger ve silikon olarak üretilen koruyucu sünger türleri, kapı altlarında bulunan boşluğu kapatmak ve soğuk havanın evinize girmesini engellemek için kapıların en alt bölgesinde bulunan taban kısmına yerleştirilir. Kapı altı süngerini birçok büyük perakendecide bulabilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz.

eTaşın ekibi olarak sizler için kış mevsiminde evi sıcak tutmanın yolları konusuna ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al