Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Evin Güzel Kokması İçin Ne Yapılmalı?

Evin Güzel Kokması İçin Ne Yapılmalı?

Kokuların insan zihnini ve vücudunu etkilediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Hayatımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz evlerimizin güzel kokması hayat kalitemizi etkileyen en önemli etkenlerden biridir. Bir çoğumuz yaşadığı ortamın daha güzel kokması için bir çok alternatif denemesine rağmen istediği sonucu alamaz. İşte bu yüzden bu yazımızda evin güzel kokması için ne yapılmalı? sorusuna yanıt arayacağız.

Evin Güzel Kokması İçin Ne Yapılmalı?

Hepimiz eve geldiğimizde ferahlamak isteriz. Güzel bir duş ve kahve son derece rahatlatıcıdır. Ancak evde kötü bir hava hakimse keyfimiz kaçar ve hatta bazen oturduğumuz yerden bile soğuruz. Evde pişen yemekler, giderler ve halılar zaman geçtikçe kirlenir ve kötü koku yayarlar. Bu da zamanla evin kötü kokmasına neden olur. Fakat böyle bir durum ortaya çıktığı takdirde aşağıda vereceğimiz uygulaması kolay uygulamalarla evinizin tekrardan taze bahar kokmasını sağlayabilirsiniz. İşte evin güzel kokması için ne yapılmalı? sorusunun cevabı;

Hava Difüzörüne Güzel Kokan Yağlar Ekleyin

Evi güzel kokutmak için en etkili olan yöntemlerden biri hava difüzörüne güzel kokan yağlar eklemektir.

Tarzınızı Yansıtan Oda Spreyini Kendiniz Yaratın

Eğer evinizde hava difüzörü yoksa kendi zevkinize uygun oda spreyinizi yaparak evinizin güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Sanıldığının aksine organik oda spreyi yapmak gayet basittir. İlk yapmanız gereken püskürtmeli bir şişe bulmak ve şu içine maddeleri eklemek;

  • Su
  • Alkol
  • Tercih ettiğiniz bir kokuya sahip olan uçucu yağ.

Bu üç maddeyi karıştırırken alkol oranını düzgün ayarlamaya dikkat edin. Ayrıca yaptığınız bu karışım aynı zamanda dezenfektan görevi de görebilir.

Kendi Temizlik Formülünüzü Yaratın

Genelde bir ev düzenli temizlenmediği takdirde güzel kokmaz. Bu nedenden ötürü her ev düzenli temizlenmeli ve yardımcı olarak güzel kokulardan yararlanılmalıdır.

Evi temizlerken hazırladığınız bir karışım güzel kokunun kalıcı olmasına yardımcı olabilir. Örneğin antiseptik ve antibakteriyel özelliğe sahip biberiye yağını 5-10 damla kadar temizlik suyunuza ekleyip, bu karışıma biraz da limon ya da portakal yağından da birkaç damla eklerseniz yaptığınız temizlik daha kalıcı olacaktır.

Halı Yüzeylerine Karbonat Dökün

Evin güzel kokmasını sağlayacak yöntemlerden biri de halıları karbonatlamaktır. Yoğun olarak bastığınız halı yüzeylerine biraz karbonat döküp, 15 dakika bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürebilirsiniz. Kötü kokunun yok olduğunu anında fark edeceksiniz.

Bırakın Eviniz Kahve Koksun

Kahvenin kırk yıl hatırı vardır. O zaman kokusun neden olmasın? Kahvenin baştan çıkarıcı kokusunu uzun süreli olarak hissetmek istiyorsanız uygulayabileceğiniz oldukça basit bir metot var. Bir kasenin tam ortasına mum koyun ve etrafını kahve çekirdekleriyle kaplayacak şekilde doldurun. Mum ateşini yakın ve işte sonuç!

Okaliptüs Denemeye Var Mısınız?

Okaliptüs yaprakları şüphesiz doğanın en güzel kokan güzelliklerinden biridir. Görünümüyle gözünüze kokusuyla da burnunuza iyi gelecek bu koku mutlaka denemeye değer.

Narenciyeli Buz Kütlelerine Ne Dersiniz?

Evin en kötü kokan yerlerinden biri genellikle lavabo giderleridir. Bu bölgelerin güzel kokması için, içinde limon ya da portakal dilimleri içeren buz kütleleri hazırlayın ve daha sonra bu kütleleri kötü koku hissettiğiniz an gidere dökün. Farkı hemen hissedeceksiniz.

Portakal ve Tarçının Gücü

Portakal ve tarçın kokusu çoğumuza sonbaharı hatırlatır. Ancak bu ikiliyi mum eşliğinde kullandığınızda eviniz bir narenciye bahçesine döner. Bunun için kahve örneğinde olduğu gibi mumu ortada kalacak şekilde bir kaseye yerleştirerek etrafına tarçın ve portakal kabuğu doldurun. İşte sonuç!

Pişmiş Limon Kabuğu

Çoğumuz limon kokusunu sever. Siz de bu cazibeli kokuyu evinizde hissetmek için limon kabuklarını kullanabilirsiniz. İlk önce suyu sıkılmış limonların kabuklarını küçük bir tencereye koyun. Üstüne biraz su ekledikten sonra kısık ateşte kaynatın. Yayılan harika koku tüm evinizi saracak.

Kuru Otları Bazen Kurtarıcı Olabilir

Biberiye, ada çayı, defne ve dağ kekiği gibi otları kurutun. Mutfağa ya da istediğiniz başka bir alana asın. Zamanla yayılan güzel koku zihninizde sıcak bir Akdeniz şehrinin canlanmasına yardımcı olacak. Otların kuruması için ufak bir bekleme süreci gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

eTaşın ekibi olarak sizler için evin güzel kokması için ne yapılmalı? sorusuna ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al