Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Eve Spor Salonu Kurmak

Eve Spor Salonu Kurmak

Herkesin cittaslow tarzı bir hayat yaşamadığını düşündüğümüzde, çoğumuz için spor yapmak, günlük hayatın getirdiği stresten kurtulmanın en sağlıklı yollarından biridir. Sporu hayatın bir parçası haline getirmek, gerek özel hayatı düzene koyma gerekse iş hayatında başarılı olmanın en büyük etmenlerinden biridir. Eve spor salonu kurmak sizin için mantıklı bir çözüm olabilir. Bu yolla hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz.

Eve Spor Salonu Kurmak İçin Yapılması Gerekenler

Son zamanlarda spor salonları kullanımında büyük artış gözlemlenmektedir. Elbette spor salonuna gidip, hem sosyalleşmek hem de bedeni dinç tutmak önemlidir. Ancak herkesin bunun için bütçesi ya da zamanı olmayabilir. Bu nedenden ötürü artık insanlar evlerine spor aletleri almayı tercih etmeye başlamıştır.

Unutulmamalıdır ki sporu hayatımızın bir parçası haline getirmek için büyük masraflar yapmamız şart değildir. Bu tarz durumlarda evinizin bir odasını spor salonuna çevirerek hem paradan hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Evin bir odasını spor odasına çevirmenin bir diğer avantajı ise vakit tasarrufudur. Hali hazırda şehir yaşamın getirdiği stres, trafik ve kalabalıklar zaten yeterince yorucu olduğundan, iş çıkışı spor salonuna gitmek bir çok kişi için korkutucudur. Bu yüzden spora başlamaya niyetlenen bir çok kişi bu durumu göz önünde bulundurduğunda, bu fikirlerinden vazgeçmektedir.

Özellikle ofis sandalyesinde bütün gün oturanlar için hareket etme ihtiyacı doğar. Ancak iş çıkışı spor salonuna gitmek yorucu olacağından, salonu eve getirmek kesinlikle daha akıllıca bir çözüm olacaktır. Spor aktivitelerini evde karşılamak hem mutlak bir konfor sunar hem de en önemli hazinemiz olan zamandan da tasarruf ederiz.

Eğer eve spor salonu kurmak fikri sizi harekete geçirmeye başladıysa, düzgün bir planlama yapmanın da vakti gelmiş demektir. İlk aşamada odayı düzenlerken kullanılacak spor aletleri ve aksesuarlara göre bir plan oluşturmanız gerekir. Plan oluşturma sürecinde aletlerin odaya uyumu ve boyutlarını dikkatlice ölçüp, dizaynı buna dikkat ederek yapmanız gerekir. Yanlış bir hesap odayı estetik açıdan kötü gösterecektir. Eğer isterseniz aletlerin yanında, kaliteli bir hoparlör sistemi bulundurmanız, müzik eşliğinde spor yapmanıza yardımcı olacaktır. Fitness salonları da bu yöntemi tercih ederek, müşterilerinin spor aletlerini kullanırken daha fazla motive olmalarını sağlamaktadırlar.

Eve spor salonu kurmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer madde ise diğer spor odası dizayn edilirken odanın boşaltılması ve duvar ölçülerinin oda boşken alınmasıdır. Spor aletlerinin ihtiyacı olan alanı hesaplamak için ebatlarını mutlaka dikkatlice gözden geçirmeyi unutmayın. Kabaca 2 adet orta ölçekli spor aletini bir odaya sığması için, odanın yerleşim planı olarak 1/50 ya da 1/100 ölçeğe sahip olması gerekir. Plan düzleminde çizim alternatifinin yanı sıra, oda içerisinde ebatlar ve alanlar ölçülerek ihtiyaç duyulan iki spor aleti arası mesafeleri gözden geçirebilirsiniz.

eTaşın ekibi olarak sizler için eve spor salonu kurmak konusuna ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al