Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Eve Sinema Odası Kurmak

Eve Sinema Odası Kurmak

Sinema severlerin en büyük kabusu, film izlerken yandakinin mısır patlağını ağız şapırdatarak yemesi, önde oturan kişinin ekranı perdelemesi ve sonu gelmeyen reklamlardır. Sırf bu nedenlerden ötürü gerçek sinema severler sinemaya gitmeyip izlemek istediği filmin internete düşmesini beklerler. Bu yüzden bir çok kişi sinema ortamını odalarına taşımak için eve sinema odası kurmak istemektedir.

O halde ev konforunda eve sinema odası kurmak isteyenlere yardımcı olacak içeriğe göz atmak ister misin? Üstelik çok fazla para harcamadan eve sinema odası kurmak gayet kolaydır.

Eve Sinema Odası Kurmak Gayet Kolaydır

Son dönemlerde hızla gelişen teknoloji ile bir çok hizmet artık ayağımıza kadar gelmektedir. Örneğin eşinizle baş başa romantik bir film izlemek ya da çocuğunuzla beraber merakla beklediğiniz animasyon filmini seyretmek için artık tıka basa dolu AVM’ lere gitmeniz şart değildir. Siz evin kapısından dışarı bile çıkmadan sinema salonuna gitmiş havasını verecek teknolojik cihazlar ve ses sistemleri sayesinde evde sinema odası kurmak artık mümkündür.

Ev İçinde En Uygun Alan Tespit Edilmeli

Eğer evinizde bir sinema odası kurmayı planlıyorsanız, kesinlikle ilk etapta en uygun odayı belirlemeniz gerekir. Bunun için tercihen fazla ışık girmeyen küçük pencereli ya da hiç penceresi olmayan bir oda seçmeniz daha yararlı olacaktır.

Konfor Eşittir Mutluluk

Ev sineması keyfi yapmanız için gerekli olan en önemli ihtiyaç rahat kanepelerdir. Bunun için arkasında geniş boşluk olan derin kanepeler ya da L şeklinde köşe takımı tercih etmelisiniz. Dilediğiniz takdirde daha dekoratif bir oda yaratmak için ekstra puf minderler de kullanabilirsiniz. Ancak ” bunlar bana yetmez diyorsanız ” otomatik yatma, yaslanma mekanizmasına sahip sinema severler için özel dizayn edilen elektrikli koltukları tercih edebilirsiniz. Genelde bu tür koltukların motorlu kafalık mekanizması, soğutmalı ve aydınlatmalı bardak tutucuları, USB 4.0 bağlantı yapısına sahip hızlı şarj sistemi, efekt sistemi gibi özellikleri bulunur ve son derece konforludur. Sinema odasında karanlık ortamın sağlanması adına koyu renkli koltuk dizaynlarını tercih etmeniz daha faydalı olacaktır.

Ne Kadar Loş O Kadar İyi

Sinema ortamı yaratmak için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Mesela seçim yaparken duvar ve perdelerin rengi de gayet önemlidir. Evde sinema odası olarak belirlediğiniz alanın duvarlarının rengi mutlaka koyu gri, açık kahve, krem ve bej renklerine boyanmalıdır. Ayrıca yüksek aydınlatmaya sahip lambalar değil, düşük voltajlı ve enerji tasarruflu LED lambalar kullanmanız gerekir. Sinema odanızda pencere varsa gelen ışığı stor perde veya kalın kadife perdeler kullanarak engelleyebilirsiniz.

Ambiyansı Yakalamanın Yolu Sesten geçer

Ses kontrolü evde sinema odası oluşturma konusunda en önemli hususlardan biridir. Eğer tıpkı sinema salonlarındaki gibi güçlü bir ses sistemi oluşturmak istiyorsanız duvarlarınızı akustik panelle kaplayabilir, tıpkı ses kayıt stüdyolarında olduğu gibi panellerin altına sesi tutması için sünger yerleştirebilirsiniz.

Doğru Yer Doğru Açı

Eve sinema odası kurmak gerçekten zevkli fakat biraz emek isteyen bir süreçtir. Bunun için koltuk, projeksiyon cihazları, TV,  LED ışıklar ve hoparlör alınırken yapılacak seçimler kaliteli bir sistem kurmak adına son derece önemlidir. Fakat maalesef sadece bu ürünleri satın alarak doğru ambiyansı oluşturmak mümkün olmayabilir. Oda içinde sistemi doğru yerleştirmek büyük önem taşımaktadır. Projeksiyon cihazını tıpkı sinema salonlarında olduğu gibi tavana ya da oturduğunuz yerin arkasında kalacak bölgeye yerleştirmelisiniz. Aynı zamanda hoparlörleri de televizyon ya da projeksiyon perdesi ile eşit uzaklıkta ve koltuklara 60 derece açıda kalacak şekilde ayarlamalısınız. Estetik bir görüntü oluşturmak için kabloları sıva altından çekerek görüntü kirliğinin önüne geçebilirsiniz.

Sinema Zevkini Sonuna Kadar Yaşayın

Evde sinema odası özellikle maliyeti nedeniyle genelde uzak durulan bir dekorasyon türüdür. Fakat unutulmamalıdır ki ev sinema koltukları yerine sadece TV kullanarak da evde sinema odasına sahip olmak mümkündür. Bu durumda bütçeyi biraz aşabilme ihtimali olan ses yalıtımı için de pratik çözümler üretilebilir. Evde sinema odasına sahip olan kişiler kalabalık sinema salonlarına gitmeden ev konforunda, diledikleri filmin keyfini çıkartabilirler. Bu nedenlerden ötürü bile ufak bütçe aşımları tolere edilebilir.

eTaşın ekibi olarak sizler için eve sinema odası kurmak konusuna ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al