Ev Taşıma Sırasında Akvaryum ve Balıklar

Pek çok kişi ev taşırken akvaryum ve balıklar nasıl taşınır? Sorusunun cevabını öğrenmek istemektedir.  Akvaryum taşımak ciddi anlamda stresli ve bunun yanı sıra insanı tedirgin eden bir durumdur. Herhangi bir hata sonucunda bir can kaybı yaşanabilir. Bunun sorumluluğu çok fazla olduğundan dolayı oldukça fazla özen gösterilmesi gereken bir durumdur. Yalnızca bir can değil belki pek çok can kaybı yaşanabilir. Bu sebepten ötürü her aşamayı olabildiğince detaylı öğrenmek gerekmektedir.

Akvaryum taşıması esnasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şu şekilde sıralanabilir;

  • Balıkların taşınması
  • Akvaryum içindeki bitki, mercan ve yararlı bakterilerin taşınması
  • Akvaryum malzemelerinin taşınması
  • Akvaryumun kendisinin taşınması

Şeklinde aşamalara ayrılmıştır. Bu aşamaları detaylı bir şekilde öğrenip en doğru halinde uygulamaya geçirdikten sonra akvaryum ya da balıklarda herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalınmayacaktır.

Balıkların Taşınması

Öncelikle yapılması gereken balıklar taşınmadan en az 24 saat önce beslemeden kesilmelidir. Balıklar 2 3 günlük açlığa dayanabilmekte olup taşınma aşamasını aç geçirmesi iyi olacaktır. Balık taşıması için temiz su ayarlanmalı ve su ısısı akvaryum ile eşit olmalıdır. Su hazırlanırken az miktarda akvaryum suyu da konulmalıdır. Bu sayede balık yabancılık çekmeyecektir. Balık sayısı fazla ise balıkları tek tek poşetlere koyun. Taşınacak mesafe fazla ise daha büyük poşetler içine yerleştirin. Poşetin ağzı su sızmayacak şekilde kapatmanız gerekmektedir. Önlem amaçlı ikinci bir poşet geçirip onun da ağzını kapatın. Bu ekstra güvenlik sağlayacaktır. Balıklar poşetlere yerleştirildikten sonra poşetleri de kolilerin içine koymak için kolileri hazırlayın. Kolinin altı ve köşesine göre strafordan parça kesin ve kolinin her tarafını bununla kapatın. Strafor hem güvenlik sağlayacak hem de sıcaklık kontrolü yapacaktır. Bütün balık poşetlerini toplu bir şekilde büyük poşete tekrar koyabilirsiniz. En son poşetin ağzını kapattıktan sonra üst strafor kısmını kapatın. Daha sonra bantlayın. Taşınma esnasında koli açılmayacak ve balıklar düşmeyecektir.

Daha Uzun Mesafelere Balık Nasıl Taşınır?

Anlatılan balık taşıma yöntemi ile şehir içinde ya da şehir dışı olsa bile kısa mesafelerde balık taşınması gerçekleşmiş olacaktır. anlatılan yöntem oldukça güvenilir bir balık taşıma yöntemidir. Her poşet içine bir balık ve su miktarı fazlalığı balıkları rahat ettirmeye yetecektir.

Daha uzun mesafe balık taşıma işlemi için balık taşıma kovaları ya da hava pompası ile gerçekleşmektedir. Taşınma süreci boyunca balıklar için oksijen sağlayacak pil ile çalışan hava pompalarını akvaryum ürünleri satan her yerden kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Daha büyük balıkların taşınması yerine balıklarınızı satıp yeni taşındığınız yerde kendinize yeni balık alma seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Akvaryum İçindeki Bitki, Mercan Ve Yararlı Bakterilerin Taşınması

Mercan ve bitki taşıma yöntemi ile balık taşıma yöntemi aynı uygulamaları içermektedir. Mercan ve bitkilerinizi bir miktar su içeren poşetlere koymalısınız. Daha sonra ağzını sıkı bir şekilde kapatmalısınız. Balık taşıma uygulamasında olduğu gibi straforlu bir koli hazırlamalısınız. Kolinin köşelerini tabanını ve üstünü kapatacak şekilde olmalı. Poşetler koli içerisinde olabildiğince az hareket etmelidir. Bundan dolayı poşetlerin arasına ambalaj kağıtları ya da balonlu naylon ile doldurmayı unutmamalısınız. İhmal etmeniz durumunda poşetlerin çok fazla hareket etmesi sonucunda patlama meydana gelebilir. Bundan dolayı poşetlerin olabildiğince hareket alanını kısıtlamalısınız. Bu sayede başarılı bir şekilde akvaryum içinde bulunan bitki, mercan ve yararlı bakterileri taşımış olacaksınız.

Akvaryumun Malzemeleri Ve Kendisinin Taşınması

Akvaryum içinde bulunan su tamamen boşaltılmalı. Akvaryum içinde bulunan yine çakıl ve kumlarda boşaltılmalı. Daha sonra akvaryum içi temizlenmeli. Taşınmayı akvaryum sahipleri iyi bir temizlik fırsatına çevirmeli. Akvaryum içerisinde bulunan bir miktar suyu başka bir yere ayırıp yeni gittiğiniz yerde o sudan kullanabilirsiniz. Bu sayede su içerisinde bulunan yararlı bakteriler yeni adresine taşınmış olacaktır. Akvaryum dibinde bir şey kalmadığından emin olun. Çakıl ve kumları da poşetleyin. Akvaryum darbelere karşı dayanıksız yapıya sahiptir. Bundan dolayı korumak için iyi bir paketleme yapmanız gerekir. Önce birkaç kez balonlu naylon kullanarak sarın. Ardından akvaryum köşesine uygun strafor hazırlayın. Straforları sabitlemek için muhakkak bantlayın. Ardından yine birkaç kez balonlu naylon ile sarın. Bu sayede akvaryum yeni adresine güvenle taşınabilecektir. Akvaryuma ait bir koli varsa son sarma işlemi gerçekleştikten sonra bu koli içine yerleştirebilirsiniz. Koli oldukça güvenlik sağlayacaktır. Koli yoksa da dış kısmına yine strafor alabilirsiniz. Strafor ile kapatmanız akvaryum koruması için oldukça güvenlidir.

Akvaryum Taşırken Bilmeniz Gerekenler

Akvaryumu taşıma için hazırlamadan önce bilmeniz gereken bazı durumlar vardır. Bunlar;

  • Tatlı su içinde yaşayan akvaryum balıkları yalnızca zarif değildir. Aynı zamanda çevredeki değişikliklere çok duyarlıdır. Bundan dolayı taşınma işleminde iken çok fazla yer değiştirirlerse stres altına girip yemek yemekten bile kesilebilirler. Bundan dolayı yaşadığı akvaryum malzemelerini atmamak çok önemlidir.
  • Akvaryumlar yapılarından dolayı oldukça kırılgandır. Taşıma süresi boyunca akvaryum kırılmaması için ekstra bir şekilde sarmalı ve güven altına almalısınız.
  • Balık canlı kalsın diye vereceğiniz en büyük uğraş akvaryum dışında geçireceği süreyi en aza indirmek olacaktır. Mesela taşınırken en son aşamada akvaryumunuzu toplayı ulaştığınız evde öncelikle akvaryumunuzu açmanız balık yaşamı için oldukça önemlidir.
  • Uzun mesafede yol gideceksiniz ve balığınız için endişe duyuyorsanız o zaman iki tane güvenlik seçeneği oluşturabilirsiniz. Bunlardan ilki uygun akvaryumu bulunan bir arkadaşınız varsa balığınızı ona vermek. İkincisi ise bütün balık türlerini geride bırakın ve çeşitte balıklar ile yolunuza bakın.

Bir Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonFiyat Teklifi Al