Ev Değerinizi Hesaplamak Mı İstiyorsunuz?

Yaşadığımız konutların bize ait olmasını isteriz. Evin içerisinde emanet gibi oturmak herkesin kaldırabileceği bir durum değildir. Bundan dolayı da kişiler kendilere ev almaktadırlar. Maddi açıdan problem yaşamayan kişiler kendilerine birden fazla ev bile almaktadır. Bazı kişiler de bir tane alıp ömür boyu o evde oturmaktadır. Birden fazla ev alan kişilerde gayrimenkul yatırım önemli bir araç olarak görülmektedir. Bundan dolayı ev sahibi olanlar ya da emlak yatırım açısından evlere bakmak isteyenler  için ev değeri öğrenme oldukça önemli bir konu haline gelmektedir. Şöyle de bir durum vardır ki evin değeri hesaplandığında bu ev için yapılacak olan emlak yatırım işi daha kolay bir hal alıyor. Ev değeri hesaplama nasıl yapılır? Soruna verilecek birden fazla cevap vardır. Pratik yöntemler ile hesaplanabilir olduğunu söylemek mümkündür. Bunlar kısaca;

  • Benzer konumdaki evler ile kıyaslama
  • Kire bedeline göre evin değerini hesaplama
  • Emlak danışmanından bilgi alarak konut değeri hesaplama
  • Konut kredisi için ev ekspertiz değeri hesaplama

Ev Değeri Hesaplamanın Sabit Bir Formülü Var Mı?

Ev değeri hesapla, konusu yalnızca bir açıdan incelenen bir durum değildir. Yani pek çok formüle dayalı olup yalnızca bir tanesi kullanılmamaktadır. Almak istediğiniz konutun değerini teknoloji yardımı ile hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinde bu şekilde sayfalar mevcuttur. Bundan başka olarak da çevreniz de bir gayrimenkul danışman bulunuyorsa bu gayrimenkul danışman ile görüşüp konut hakkında bilgi verip konutun değerini hesaplamak için yardım alabilirsiniz.

Benzer Konumda Yer Alan Konutlar İle Kıyaslayarak Konut Değeri Hesaplama

Konut değeri hesaplama için en sık başvurulan yöntem budur. Kişiler aynı ya da benzer alanda bulunan diğer evlerin değerlerini araştırırlar. Bu doğru bir yöntemdir. Bu konuda dikkat etmeniz gereken en büyük özellik fiyatları araştırılan evlerin, almayı ya da satmayı düşünülen ev ile benzer özellikler barındırmasıdır. Aynı muhit içerisinde yer alabilir ama özellikleri farklı ise bu tabi ki fiyata yansıyacaktır. Bu hesaplama bu şekilde yapılmaz ise konut değeri yanlış hesaplanmış olacaktır. Dikkat edilmesi gereken belli başlı özellikler vardır;

  • Binanın kaç yaşında olduğu
  • Evin cephesinin neresi olduğu
  • Metrekaresinin ne kadar olduğu
  • Kaçıncı katta bulunduğu
  • Bina içerisinde asansör olup olmadığı
  • Ulaşım olanakları
  • Evin manzarası

Gibi faktörler ile kıyaslamalar yapılarak ev değeri belirlenmelidir. Bu özelliklerle hemen hemen aynı özelliklere sahip iki ev kıyaslandığında bulunduğu konumda yine aynı yerde ise o zaman konut değeri hesaplama işlemini doğru gerçekleştirmiş olduğunuzu söylemek isteriz. Şunu da eklemek isteriz ki kıyaslama yapacağınız ev geniş çapta araştırmadan elde edilmiş 4 5 sonuç içersin.

Kira Bedeline Göre Konut Değeri Hesaplama

Konut değeri belirlemek için seçilen en kolay yöntemlerden bir tanesi kira bedeline göre konut değeri hesabı yapmaktır. Bu yöntemde konut kira değeri bir yatırım ya da kazanılacak olan para gözü ile değerlendirilmelidir. Önümüzdeki seneler içerisinde konuttan alınacak olan toplam kira tutarı konut değerini belirlemek için kullanılacaktır. Önümüzdeki seneler kapsamı yaklaşık olarak 17 – 20 senelik kira tutarı olarak bilinmektedir. Genel olarak da baz alınan sene sayısı 18 ‘dir. Kısacası kafanızdan şunu hesaplayabilirsiniz kira değeri yüksek ise konut fiyatı da yüksek olacaktır.

Emlak Danışmanları Yardımı İle Konut Değeri Hesaplama

Konut değeri hesaplama için başvurulan bir diğer yöntem de emlak danışmanları yardımı ile konut değeri hesaplamaktır. Birkaç tane emlak ofisi ile görüşmek evinizin değerini belirlemekte oldukça yardımcı olacaktır. Emlak danışmanları o şehirde bulunan hemen hemen bütün ev fiyatlarına hakimlerdir. Bir evin değerini ne düşürebilir ya da ne yükseltebilir bununda bilincine sahiplerdir. Bundan dolayı emlak ofisi ile görüşme yapmak oldukça mantıklı bir karardır. Gayrimenkul danışman olan kişiye alacağınız ya da satacağınız evin eksiksiz bir şekilde bütün özelliklerini anlatmanız gerekmektedir. Bunu yapmanız sizi konut değeri açısından en doğru sonuca ulaştıracaktır.

Ayrıca gayrimenkul danışman için konutun çevresinde yer alan sosyal imkanlar, belediye ile alakalı durumlar, mahallede oluşabilecek yatırım fırsatları biliyor diye düşünebiliriz. Çünkü pek çok emlak danışmanı şehir içerisinde yer alan pek çok bölgeye bu kadar ince ayrıntılı araştırma yapmaktadır. Yani bölgelere oldukça hakimlerdir. Bütün bunlardan dolayı konutunuzun fiyatınız belirlemek içi bir gayrimenkul danışman ile görüşmeniz hem sizin için daha iyi olacaktır hem de gerçek bir ev fiyatı almanız için iyi olacaktır.

Konut Kredisi İçin Ev Ekspertiz Değeri Hesaplama

Konut almak için konut kredisi düşünceniz bulunabilir. Bu pek çok insanın ev alma şeklinden bir tanesidir. Banka size emlak ekspertiz değeri oluşturacaktır. Bu işlemi yaparken değerleme uzmanı ile rapor hazırlanacaktır. Eğer oluşan fiyattan memnun kalmazsanız, fiyatın sizin değerlendirmelerinize göre farklı olduğunu düşünüyorsanız, oluşturulan raporu inceleyerek size yanlış gelen kısımları ya da hesap hatalarını göstermelisiniz.

Konut kredisi almak isteyen kişiler şu süreçten geçeceklerdir;

  • Kredi başvurusu oluşturulan banka eksper ataması yapmaktadır.
  • Banka tarafından bir değerleme uzmanı görevlendirilir.
  • Bu uzman detaylı bir şekilde rapor hazırlar.
  • Konutun gerçek değeri ortaya çıkar.

Dijital Teknolojiler İle Evinizin Değerini Öğrenin

İnternet sitelerinde size resmen sanal gayrimenkul danışman oluşturulmuştur. Pek çok site konut değeri hesaplamak için bu şekilde bir hizmet vermektedir. herhangi bir araştırma yapmadan yalnızca dijital teknoloji ile ev değerini hesaplayabilirsiniz. En güvenilir ev değeri hesaplama yöntemine siz karar vermelisiniz. Alma ya da satma işlemi fark etmemektedir.

Bir Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonFiyat Teklifi Al