Ana SayfaTaşınma ÖnerileriBuzdolabı Nasıl Taşınır?

Buzdolabı Nasıl Taşınır?

Buzdolabı taşıma yöntemleri, ev taşıma sürecinde en hassas yöntemlerden biridir. Kendi başına taşınmak yorucu ve stresli bir süreçtir. Eşyaları paketleyip kutulara koymanın yanı sıra yeni bir hayata başlamanın heyecanı taşınma sürecini zorlaştırıyor. Hiç şüphe yok ki beyaz eşyalar evin en dikkat edilmesi gereken eşyalarıdır! Beyaz eşyaların ambalajlanması ve taşınması diğer eşyalardan farklı olarak ağır, geniş ve uzundur. Bulaşık makinesi, televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı gibi beyaz eşyalar kullanım kılavuzundaki uyarılara göre nakliyeye hazırlanmalıdır.  Taşınırken paketlenmesi ve taşınması en zor olan eşyalardan biri de buzdolabıdır. Ancak doğru önlemler, paketleme ve nakliye yöntemleri ile evinizin en değerli parçalarından biri olan buzdolabını hasar görmeden yeni bir eve taşıyabilirsiniz. Peki buzdolabını yeni bir eve güvenli bir şekilde taşımak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Buzdolabının zarar görmeden nakliye aracına ulaştırılması için nakliye aracı, ambalaj malzemeleri, paketleme bantları, halatlar ve kayışlar, temizlik malzemeleri gerekmektedir.

Buzdolabı Taşıma Yöntemleri Arasında İlk Adım

Evimizdeki buzdolabı her zaman çalışmaktadır. Bu nedenle Buzdolabı taşıma yöntemleri arasında taşınmadan en az bir gün önce buzdolabının fişini çekip temizliğe hazırlayın. Bu işlemi yaptıktan sonra öncelikle buzdolabının içini temizleyin ve nakliye sırasında çıkabilecek rafları çıkararak dolaptan ayrı olarak paketleyin.

Rafın kaybolabileceğini düşünüyorsanız ve dolaptan çıkarmak istemiyorsanız, rafı buzdolabının içine sabitlemek için bant kullanabilirsiniz. Ancak bu durumlarda kullandığınız bandın buzdolabında iz bırakmamasına dikkat edin. Buzdolabının kapısını iple sarmak ve nakliye sırasında açılmasına ve sorun çıkarmasına izin vermemek en iyisidir. Ayrıca dolabın çizilmemesi ve nakliye sırasında problem yaşamaması için buzdolabının elektrik fişinin kabine sabitlenmesi gerekir.

Buzdolabının Paketlenmesi

Buzdolabı ekipmanları ve kabloları hazır olduktan sonra paketleme işlemine başlayabilirsiniz. Paketleme için balonlu film naylona ve banta ihtiyacınız olacaktır. Tüm buzdolabını en az iki kat balonlu naylonla sarın. Taşıma sırasında hareket etmelerini önlemek için bu kabarcık naylon filmlerini kabinin üstüne, ortasına ve altına bantla sabitleyin. Bu işlemler tamamlandıktan sonra buzdolabı bir nakliye aracına yüklenebilir. Ayrıca buzdolabı ile İlgili diğer bilgiler;

  • Evimizin belki de en büyük ve en ağır beyaz eşyası buzdolaplarıdır.
  • Bir buzdolabının ortalama ağırlığı 70 ile 100 kg arasındadır ve kulplarının olmaması elle taşımayı oldukça zorlaştırır. Bu nedenle, ilgili önlemleri ve hazırlıkları almanız gerekir.
  • 2 veya 3 kişi değilseniz ve daha önce eşya taşımadıysanız, buzdolabını taşımak için bir taşıma arabası kullanmanızı öneririz.
  • Buzdolabını taşımak için bir taşıma arabası kullanmaya karar verirseniz, taşıma arabasını dolabın altına yerleştirin.
  • Buzdolabını taşıma arabasına bağlamak için 8 cm genişliğinde bir taşıma ipi kullanın.
  • Bu aşamada bir kişi taşıma arabasından, diğer kişiye arkadan yardım ederek buzdolabını dik konumda rahatça hareket ettirebilir.

Taşıma Arabası Yoksa Buzdolabı Nasıl Taşınır?

Taşıma arabası yoksa Buzdolabı taşıma yöntemleri arasında taşıma halatı ile taşınabilir. Bunun için de

  • İpi buzdolabının altından ve üstünden tutacak şekilde bağlayın.
  • İki veya üç kişi bu alanlardan tutup buzdolabını taşıma arabasına yerleştirir.
  • Buzdolabını merdivenlerden yukarı taşımanız gerekiyorsa çok dikkatli olmanızı öneririz.
  • Taşıma sırasında kazalardan kaçınmak için birbirinizle haberleşerek ve yavaş hareket ederek taşıyabilirsiniz.
  • Ayrıca taşıma sırasında ara kata yaslanarak buzdolabını taşıma aracına daha kolay taşıyabilirsiniz.

Buzdolabı Taşıma Yöntemleri İle İlgili Önemli Bilgiler

Taşıma sırasında buzdolabını mümkün olduğunca dik tutmaya özen gösterilmelidir. Buzdolabının yan yatırılması, buzdolabının soğutma borusuna ciddi şekilde zarar verebilir. Yeni bir eve taşındıktan sonra buzdolabını kullanmadan önce en az 3 saat beklemenizi öneririz. Bunun nedeni, sıvının kompresöre akmasına izin vermektir. Bu sıvı, kompresördeki buzdolabının soğutma mekanizması için çok önemlidir. Taşınmadan önce buzdolabının kullanım kılavuzunu okumanızı öneririz. Bu sayede buzdolabının önemli güvenlik ipuçlarını ve uyarılarını anlayarak olası sorunların önüne geçmiş olursunuz. Buzdolabı kullanım kılavuzundaki talimatlar, buzdolabının nasıl taşınması gerektiğini ve hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğini detaylandırmaktadır. Ayrıca kullanım kılavuzunda kullanılmaması gereken taşıma yöntemlerini detaylı olarak açıklamaktadır. Buzdolabını güvenli taşımaya hazırlamak için kullanım kılavuzundaki uyarıları dikkate alabilirsiniz. Bu uyarıları dikkate almazsanız, buzdolabınız kaçınılmaz olarak ciddi şekilde zarar görecektir.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al