Tiny House Nedir?

Pandemi döneminde daha çok tanınmaya başlayan, tiny house Türkiye’de kısaca “mikro ev” ya da “mobil ev” olarak bilinmektedir. tiny house modelleri genellikle 10 ile 30 metrekare arasında, tekerlekli ya da sabit olarak tasarlanmakta ve önceden belirlenen alanlara kolayca yerleştirilmektedir. Eğer siz de kendinize tiny house nedir? diye soruyorsanız, lütfen yazımızı okumaya devam edin.

Tiny House Nedir? Avantajları Nelerdir?

Tiny house denince aklınıza dev gibi bir mimari eser gelmesin. Tiny house küçük ve doğa ile uyumlu ev modelleri olduğundan daha fonksiyonel bir yaşam alanı yaratır. Son derece çevreci ve ekonomik mobil evler tüm dünyada büyük ilgi görmeye başlamıştır. Özellikle büyük şehirlerin stresinden kaçıp, doğanın içinde bir hayat sürmek isteyen gençler tarafından tercih edilen bu küçük sevimli evler, farklı boyut ve şekillerde de inşa edilebilmektedir.

Ülkemizde Tiny House Sahibi Olmak

Kısacası alternatif ve organik bir yaşam tercih edenlerin arzu ettiği bir akım olan küçük evler, pandemi süreci ile birlikte Türkiye’de de popüler olmaya ve yaygınlaşmaya başlamıştır.

Eğer siz de birer tiny house sahibi olmak istiyor fakat tam olarak ne olduğunu bilmiyorsanız bu yazı tam size göre! Haydi şimdi tiny house ile merak edilenleri madde madde inceleyelim…

• Türkiye’de bir tiny house ruhsatı alabilmek için bu küçük evin en fazla 3 bin 500 kilogram olması gerekmektedir.

• Bu küçük evi aldıysanız fakat belirlenen araziye doğru çekmeye uygun aracı olmayanlar evi satın aldıkları firma ya da tekme çekiciler aracılığıyla yardım alabilme imkanına sahiptirler.

• Tabii ki tiny house akla geldiğinde en çok merak edilen konuların başında bu minik evlerin enerji ihtiyacının nasıl sağladığı gelmektedir. Aslında gayet basit. Genellikle güneş panelleri ve inverter aracılığıyla bu küçük evlerin enerji ihtiyacı kolayca karşılanmaktadır.

• Tiny house modelleri su ihtiyacını mobilyaların arkasına ya da şaseye gömülü olarak kullanılan su depoları yolu ile temin etmektedir.

• Bu ev modellerinde genellikle ocaklar gazla çalışmakta ve klozetler ise elektrikle çalışan kompost ya da kasetli tuvalet şeklinde dizayn edilmektedir.

• Küçük evlerin karavandan en büyük farkı, hem daha sağlam yapıda olmaları hem de donanımlarının daha geniş olmasıdır. Sahiplerine sunduğu bir çok avantaj ile ev konforunu yaşatan bu sevimli evler, adres olarak nerede olmak isterseniz orada size çatı görevi görür.

Tiny House Neden Çok Popüler?

Ekonomik

Tiny house modelleri yaşam alanı olarak ekonomik bir sürü çözüm sunmaktadır. Bu modellerin en büyük avantajlarından birisi ise size uygun bir tiny house satın alabilir, istediğiniz imarlı veya imarsız bir arsada kullanarak hayat sürebilirsiniz. İster denize karşı ister zeytin bahçesinde ya da belki de bir dağın en yüksek noktasında… Kalbiniz nereye isterse, evinizi oraya kurabilirsiniz. Ayrıca tüm bunlara ek olarak bu ev türleri için vergi ve bakım gerekmemesi de çoğumuzun gerek duyduğu kolaylıklardan sadece bir kaçıdır.

Çevre Dostu

Tiny house evleri şüphesiz ki çevre dostu olmaları ile de bilinmektedirler. Bu evler doğayla iç içe ve sürdürülebilir bir yaşamın mümkün olduğunu kanıtlar niteliktedir. Bu ev modelleri kullanıcısı için fazlalıklardan kurtulmayı, doğayı kucaklamayı teşvik edici özelliklere sahiptir.

Tabi Ki Güvenli

Tiny house evler deprem açısından bakıldığında da güven vermektedir. Maalesef deprem kuşağında yer alan bir ülkede olduğumuz için, doğal olarak küçük evlere olan ilginin zamanla daha çok artma ihtimali vardır.

Felsefik Açıdan Da Olumlu

Küçük bir evde yaşamanın ötesinde bir sosyal hareket olarak kabul edilen bu hippi akımı, minimalizmi ve özgür yaşam felsefesiyle harmanlamaktadır.

Tiny House Akımı 2008 Yılında Doğdu

Tiny house akımı ABD’de 2008 küresel ekonomik krizi döneminde insanların alternatif konut arayışlarıyla doğmuştur. Tiny house fikrinin yaratıcısı Amerikalı ünlü mimar Sarah Susanka’dır. Susanka’nın “Daha büyük değil, daha iyi inşa etmek” tanımının bu akımın doğmasına öncülük ettiği tahmin edilmektedir.
2010’lu yıllarda gelindiğinde Avrupa ülkelerinde de tanınmaya başlanan tiny house felsefesi, zamanla bir sektör halini almıştır. Tiny house nedir? sorusuna verdiğimiz cevabı umarım yeterli bulmuşsunuzdur.

eTaşın ekibi olarak sizler için tiny house nedir? adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al