Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Evde Moralinizi Yükseltecek Fikirler

Evde Moralinizi Yükseltecek Fikirler

Pandemi süreci ile beraber insanlar artık evde çok daha fazla vakit geçirir hale gelmiştir. Evlerimiz artık hem ofis, hem sınıf, hem spor merkezi gibi kullanılmakta olduğundan bu kaos bazen canımızın sıkılmasına sebep olmaktadır. Biz de bu yüzden evde moralinizi yükseltecek fikirler başlığı altında sizi mutlu edebilecek bazı yolları yazdık. Biraz rahatlamak için yazımızı gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

İşte Evde Moralinizi Yükseltecek Fikirler

Bazı günler keyfimiz olmaz ve kendimizi tatsız hissederiz. Fakat mutluluk bize bazen sandığımızdan da yakın olabilir. Mesela evimizde… Evinizi belki de yenilemeyi daha önce aklınızdan geçirmediniz ancak evde yapılacak ufak dokunuşlar ile hem yaşam alanınıza yeni bir soluk getirebilir hem de kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz. Hazırsanız, yaşam alanınızın enerjisini yükseltmeye ve ruh halinizi iyileştirmeye başlayalım!

Yaşamınızı Alanınızı Parçalayın

Yaşam alanınızı ‘parçalara ayırmak’ önemlidir. Evet, yanlış duymadınız. Her ne kadar kulağa sert gelse de, bazen ayırıp, parçalamak yapılacak en akıllıca seçenektir. Tabii ki evinizden bahsediyoruz. Eviniz metrekare olarak küçük olsa bile bu mümkündür. Örneğin, evinizi ofis olarak kullanıyorsanız, çalışma alanını ayırdığınız yer ile egzersiz yaptığınız alanı birbirinden ayırarak başlayabilirsiniz. Fakat bunu yapmak için her zaman fazladan bir çalışma odanız veya hobi odanız olmayabilir. Sadece biraz yaratıcılığınızı kullanarak bu alanı şık perdeler, kitap rafları ya da diğer mobilyalarla bölerek ayrı “odalar” gibi dizayn edebilirsiniz.

Evi canlandırmanın en kolay ve hızlı yollarından biri ise oda duvarları boyamaktır. Üstelik maddi olarak bir zorluğu da olmayan bu pratik yol ile istenen sonuçları almak mümkündür. Her çeşit dekorasyon ve dizayn türüne kolayca ayak uyduracak klasik bir görünüm elde etmek için tarzı olan nötrleri renkleri tercih edebilirsiniz. Ancak ille de yeşil ve mavi renklerini de kullanmak istiyorsanız evde tek bir duvar belirlemeniz daha ideal olacaktır. Bu tarz renk tonlarını evde kullanmak bir çok uzak doğu felsefesine göre sağlık, sakinlik ve esenlik ile ilişkilidir.

Ancak duvarlarınızın rengini değiştirmeye henüz hazır değilseniz bu iki öneriden biri belki de dikkatinizi çekebilir;

  • Yaşadığınız hayat alanınıza daha fazla renk getirmek için kırlent, kilim, perde veya tablo gibi aksesuarları kullanabilirsiniz.
  • İlham verici desende duvar kâğıdı ile tek bir duvarı kaplamak da çoğu zaman pratik yöntemlerden biridir.
  • Evinizi Toplu Tutmaya Özen Gösterin

    Yapılan araştırmalara göre, dağınıklığı ortadan kaldırmanın stres seviyelerini azaltabileceğine yardımcı olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenden ötürü, eğer her yer her yerde bir düzeniniz varsa siz de işe koyulup daha sade bir düzen kurabilirsiniz. Eğer imkanınız varsa evinizde kullanmadığınız fazla eşyalardan kurtulmak da bir terapi yöntemi olabilir.

    Dijital Detoks Zamanı!

    Günümüzde bir çok kişi uyanır uyanmaz güne eline cep telefonunu alıp, sosyal medya hesaplarına ve e-postalarını kontrol ederek başlar. Tüm gün boyunca elinizden cep telefonunu eksik etmeyenlerdenseniz sizin için de dijital detoks çanları çalmaya başlamış demektir.

    Dijital detoks bir tedavi yöntemi değil ama bunu uygulayarak daha sağlıklı bir yaşam gayet mümkündür. Bunun için kahvaltı ya da akşam yemeği saatini telefonsuz olarak belirlemek ya da mobil teknoloji cihazlarını yatak odanızdan kaldırmak en ideal çözümlerden biri olacaktır.

    Mis Gibi

    Koku, ruh halinizi yükseltmenin en etkili yollarından biridir. Evinizde sedir, palo santo, ud, kopal ve sığla gibi odunsu kokular ile meditatif gücünüzü ortaya çıkarabilir ve odaklanmak için tütsü kullanabilirsiniz.

    Ayrıca evinizi güzel kokularla doldurmanın birçok yolu vardır. Bunun için özel kokulu mumlar, yağ difüzörleri, hava sisleri ve taze çiçekleri tercih edebilirsiniz. Ancak mutlaka evdeki kokuyu temiz havayla dengelemek için arada pencere açmayı mutlaka unutmayın.

    Çiçek Açın!

    Bitkiler sadece estetik açıdan güzel durmakla kalmaz aynı zamanda evinize oksijen de katarlar. Bitkinin türünün hiçbir önemi yoktur. Bitkiniz için uyguladığınız günlük bakım bile ruhunuza iyi gelecektir. Ayrıca yemeklerde de kullandığımız; fesleğen, roka gibi bitkileri saksıya ekip, mutfağınızda da taptaze bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

    eTaşın ekibi olarak sizler için evde moralinizi yükseltecek fikirler adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

    Önceki İçerik
    Sonraki İçerik
    İLGİLİ İÇERİKLER

    CEVAP VER

    Yorum
    İsminizi girin

    İlginizi Çekebilir

    Fiyat Teklifi Al