Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Stor Perde Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Stor Perde Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hem kullanılabilirlik hem de dayanıklılığı nedeniyle yaygın olarak tercih, edilen stor perde, esas olarak alüminyum bir boru üstüne kumaşın sarılmasıyla meydana gelen bir sisteme sahiptir. Kullanılan kumaşların, desen ve renk fonksiyonları farklılık gösterse de barındırmış olduğu mekanizma tüm stor perde türlerinde aynı biçimde işler.

Stor perde modelleri, oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir ve özel aparatlar aracılığıyla kornişe takılabilmesinin yanında, kornişe gerek duyulmadan tavana veya duvara da monte edilebilir. Stor perde, zincirden ya da yaydan oluşan bir mekanizma ile açmak ya da kapatmak için, borulara monte edilmiş bir konumda bulunan zinciri çekerek kullanılır. Kumaş boruya sarıldığı zaman perde açılır, aşağı doğru hareket yapıldığında ise kapatılır.

Stor Perde Özellikleri

Perdelerin en boy oranı pencerelere özel olarak yapılabilse de kumaş eni genellikle 200 ile 300 cm arasındadır. Ne tür kumaş kullanılırsa kullanılsın stor perdeler ışığı iletmezler. Stor perdelerde pamuk ve polyester gibi birçok farklı kumaş kullanılabilir. Ancak kullanılacak tüm kumaşların ışık perdeleme işlevi vardır. Bir başka deyişle bu kumaşlar ışık geçişini tamamen engelleyecek şekilde tasarlanırlar.

Bu sayede dışarıdan görülebilecek gölgeler ve yansımaların tamamen engellenmesi sağlanır. Öte yandan stor perdelerde ham kumaş yer almaz. Kullanılan kumaş kırılgan hale gelmemesi adına özel bir makinede sertleştirilir. Bu işlemin yapılma amacı kumaşın açılıp kapanırken sağa veya sola kaymasını önlemektir.

Stor Perdelerin Kullanıldığı Alanlar

Stor perdelerin dayanıklılığı büyük ölçüde bu işlem sayesinde gerçekleşir ve genellikle kumaşın arkasında PVC kaplama malzemeleri kullanılır. Bu sayede stor perdenin kumaşı güneş ışığından etkilenmeyecektir. Işık geçirgenliği olmadığı için, genelde yatak odalarında kullanılır. Bunun yanında ofis ortamlarında, otellerde, toplantı salonlarında ve dışarıdan görülmesi istenmeyen yerlerde kullanmak için de uygun bir modeldir.

Ayrıca güneş ışıklarının yansımasını önlediği için, mutfaklarda ve restoranlarda da daha çok kullanılması tercih edilir. Bunun yanında farklı bir yerer taşınması gereken stor perdeler için tercih edilen firmaların taşıma işlemlerini güvenli ve doğru bir şekilde yapmaları oldukça önemlidir. Genel olarak duvara, tavana ve doğrama üstüne kurulumu gerçekleştirilir. Stor perdeler, çok fazla güneş alan pencerelerde ısı izolasyonunda kilit role sahiptir.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al