Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Sevilen Komşu Olmak İçin 6 Öneri

Sevilen Komşu Olmak İçin 6 Öneri

Altı adımda sevilen komşu derken akla ilk gelen yardımseverlik olacaktır. Türk geleneklerine göre ev alma komşu al denilen bir söz hayatımızı şekillendirmektedir. Ev arayanların aradıkları evi bulduktan sonra komşular hakkında bilgi almaları da sık karşılaşılan durumlardır. İyi bir komşunun genel niteliklerine bakmak yerinde olacaktır.

Yeni Taşınılan Evdeki Yardımsever Komşular

Taşınma süreci son derece zahmetli ve stres yaratan bir süreçtir. Taşınma sonrasında eşyaların yerleştirilmesi ve bu esnada günlük yaşamın da sürmesi gerekir. Nakliyat sonrasında ocak, fırın gibi eşyaların bağlanma sürecinde yemek ve en azından bir yorgunluk çayı ikramı son derece önem taşır. Bu ihtiyaçları düşünüp, kapıyı çalan ve sıcak içecek ve yemek ikramı yapan komşular, değerli insanlardır.

Yeni Taşınılan Ev Hakkında Bilgi Veren Komşular

Her yaşam alanı farklı özelliklere sahiptir. Evlerin depolama alanları, apartman görevlisinin çalışma saatleri, evin teknik özellikleri hakkında en doğru bilgiyi komşular verir. Yeşil alan, park alanları hakkında da bilgileri komşulardan almak söz konusudur.

Gürültü Yapmayan Komşular

Taşınmada firma seçimi önem taşır. Eşyaların yeni koliler içerisinde taşınması eşya hasarlarını da önler. Nakliyat firması seçiminde sigortalı taşımacılık yapan nakliyat şirketleri de güvenli taşımacılık yapar. Yaşam alanına taşındıktan sonra en büyük aşama komşularla kurulacak ilişkilerdir. Sorunsuz nakliyat hizmet sonrasında yorgunluğu çıkarmanın en doğru yolu sessiz bir ortamda dinlenmektir. Gürültü çıkarmayan, yüksek sesle müzik dinlemeyen komşular saygılı ve medeni kişilerdir.

Komşuları Yakından Tanımak

Yeni yaşam alanları, yeni insan ilişkileri açısından önemlidir. Sırasında akrabadan daha yakın mesafede olacak olan komşuların tanıtılması da önem taşır. Diğer komşularla diyalog kurmaya yardımcı olacak insanlar, yakın komşulardır.

Asansörle Eşya Taşımanın Sakıncaları

Taşıma firması seçerken asansörlü nakliyat hizmetleri sunmasına önem vermek gerekir. Apartman kuralları gereğince asansörle eşya taşınması yasaklanmıştır. Bu konuda uyarı yapan komşular apartman demirbaşlarına da saygılı komşulardır.

Apartman Yöneticisinin Tanıtılması

Kurumsal nakliyat firmasından hizmet alınması önerilen hususlar arasındadır.  Sorunsuz geçen nakliyat sonrasında komşuların yeni taşınan kişiyi apartman yönetimi ile tanıştırması da komşuların yardımsever ve yakınlığını gösterecektir.

Formun Üstü

Formun Altı

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al