Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Sarı Kırmızı Beyaz Kablo Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sarı Kırmızı Beyaz Kablo Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Eskiden kullanılan televizyonlarda ya da farklı elektronik cihazlarda sarı kırmızı beyaz kablo ile cihazların bağlantısı yapılmaktadır. Kullandığınız cihaz HDMİ çıkışı ya da skart çıkışı olmadığı zaman sarı kırmızı beyaz kablo girişleri bulunuyor ise buradan yardım alınarak yapılmaktadır. Kullandığınız televizyonunuzun arkasında ya da kullandığınız diğer teknolojik aletinizin arka tarafında yine kablolar ile eş renkte olan sarı kırmızı beyaz girişler bulunmaktadır. Yani sarı kırmızı beyaz kabloları takmak istiyorsanız renklerin uyuştuğu kabloları yerlerine getirip bağlantı yapmalısınız. Kablonun kendi alanına oturduğundan emin olduktan sonra kablo bağı gerçekleşmiş olacaktır. Renkleri uyumlu taktığınız sürece herhangi bir yanlış kablo bağlantısı yapmış olmazsınız. Play station yan, kamera, eski kasalı büyük uydu alıcısı gibi konsollar genellikle bu sarı kırmızı beyaz kablo türü ile bağlantı gerçekleştirmektedir. Bu kabloyu bir yerde görme durumunuz olduysa ve size lazımsa bu kablonun adını bilmeniz gerekmektedir. Ya da oldukça iyi tarif etmeniz gerekmektedir. Sarı kırmızı beyaz kablo adı component ya da sarı kırmızı beyaz tos kablo olarak isimlendirilir.

Kablo Nasıl Bağlanır ?

En başta uydu alıcısı kullanarak televizyon bağlantısı yapacağınızı varsayarsak televizyonun arkasında ve kullanılan uydu alıcısının da ayı renklerde 3 girişi olan farklı renklerde yerlerin olması gerekir. Kablonun sarı renkli olan ucunu uyduda ki sarı renkli alana girişinin yapılması gerekir. Kablonun kırmızı renkli olan ucunu uyduda ki kırmızı renkli alana girişinin yapılması gerekir. Kablonun beyaz renkli olan ucunu uyduda ki beyaz renkli alana girişinin yapılması gerekir. Bu sayede kablo başarılı bir şekilde takılmış olacaktır.

Sarı Kırmızı Beyaz Kablo Ne İşe Yarar ?

Sarı kablonun özelliği cihazın video görüntüsünü iletmektir. Kırmızı kablonun özelliği cihazın tek kanaldan sesi iletmesidir. Beyaz kablonun özelliği ise cihazın stereo ses vermesini sağlayıp başka bir kanaldan sesi göndermesini sağlamaktır.  Yani bu kablonun alımı sonucunda aynı anda görüntü ile birlikte ses alabilme özelliğinizde gelmiş olacak. Kabloların kullanımı, nasıl takılacağı oldukça kolay olup kafa karıştırmadan kurulabilecek kablolardır.  

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al