Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Ofis Sandalyelerinde Tekerlek Seçimi

Ofis Sandalyelerinde Tekerlek Seçimi

Ofis içerisinde işiniz varsa masa başı ise sizin en önemli malzemelerinizden bir tanesi sandalyeniz olacaktır. bir hafta içinde ortalama 40 saat çalıştığınızı düşünsek sene bazında baktığımızda yaklaşık 1900 saat olmaktadır. Sadece bir kişinin bir sene içerisinde çalıştığı saat bile bu kadar fazla iken bu çalışan kişiler yıllar boyu işlerine devam etmektedir. Bu durumda hayatlarının uzun bir süresini iş yerinde geçirdiklerinin kanıtı olmaktadır.  bütün bu olaylar göz önüne alındığında ofis içerisinde rahat etmek oldukça önemli olmalı. Masanız geniş bir alana yayılmışsa hareket alanınız fazla demektir. Herhangi bir eşyaya ihtiyacınız olduğunda her seferinde masa başından kalkmak yerine size yardımcı olabilecek bir eşya var. Ofisler için üretilmiş sandalyeler. Bu sandalye tekerlekli ise işiniz oldukça pratik bir hal alacaktır. Çünkü ofis içindeki sandalyenizin tekerlekli olması ile geniş bir alan olsa daha kendi kendinizi ileri geri sağa ya da sola götürebilirsiniz. Bu da sizi fiziksel olarak yormayacak bir durum oluşturmaktadır.

Ofis Sandalyesi Nelere Sahip Olmalı

Ofis içerisinde bulunan çalışma koltukları herhangi bir ofisin dekorunun oldukça önemli bir parçasıdır. Pek çok kişi kullandığı sandalyenin kendi üzerindeki sağlık etkileri hakkında kaygı duymadan yalnızca iyi görünmelerini sağlamaya çalışmaktadır. Ofis sandalyesinin tasarımı pek çok şeyin önünde görülmektedir. Bu düşünce tamamen yanlıştır. Sandalyeler kesinlikle rahat olmalı ve tekerlekli olmalıdır. dümdüz sandalyelerin bazıları tekerlekli sandalyelerden daha güzel görünebilmektedir. Fakat tercih edilmesi gereken ofisler için tekerlekli sandalye olmalıdır.

Sandalyede Bel Desteği

İyi bir ofis sandalyesinde muhakkak bel desteği olmalıdır.  bel desteği kişinin sandalyeye oturduğu zaman sırtına sandalyenin oturmasını sağlayan ayarlanabilir desteğe sahip olması anlamına gelir. Bu sandalyelerin kullanımı sonucunda kötüleşmekte olan ya da siyatik hale gelebilecek sırt gerginliklerini önleme açısından oldukça önemlidir.

Sandalyede Ayarlanabilirlik

 Hemen hemen bütün ofis sandalyeleri yükseklik ile kol ayarına sahiplerdir. Fakat bu iki özellik alınan çalışma koltuğu için alışveriş yapılırken dikkat edilecek en önemli özellik değildir. Çalışma koltuklarının en iyi olanlarında 14 ‘e kadar farklı ayarlara sahip olabilirler. Ayarlanabilir durumda olması gereken önem içeren özellikler arasında bel desteği, kol genişliği ile yüksekliği, koltuk arkalığı genişliği ile yüksekliği, koltuk ve sırt açısı ve gerginlik kontrolü yer almaktadır. desteklerin pek çoğu kadran kontrolü içermektedir. Bunlardan sadece bazıları kan basıncı manşet pompasına benzeyen şekilde elle tutulan bir ampul pompası yardımı ile kontrol edilir.

Sandalye Tekerlek Tabanı

Çoğunlukla   bütün çalışma koltukları tekerlek tabanına sahiptir. Fakat ofisin halı ile kaplanması durumunda özellikle halı için yapılmış bir tekerlekli sandalye almak daha mantıklı ve gerekli bir durum olacaktır. yuvarlanma, ulaşmakta güçlük çekilen eşyaları almak için bir masaya uzanman nedeni ile zorlanmanın önlenmesi açısından önemlidir.

Sandalye Döner Tabanı

Bütün ofis koltuklarında masanın farklı kısımlarına kolay erişim sağlamak için serbestçe dönmesi gerekmektedir. Sandalye serbest bir şekilde dönmeyi gerçekleştirmiyorsa, kol yorgunluğu, farklı eşyalara ulaşabilmek için aşırı uzanmadan kaynaklanabilmektedir.

Sandalye Kumaşı

Sandalye üzerine oturduktan sonra saatler geçmesi sonucunda ısınmasını ve rahatsız bir hal almasını engellemek için kumaş önemli bir etkendir. Kullanılan kumaşların nefes alabilir kumaşlardan olması lazımdır. Buna ek olarak, sandalyenin tabanında bulunan minderi hissetmeden sandalye üzerinde oturan kişiyi desteklemek için yeterli sayıda yastığa sahip olmalıdır.

Tekerlekli Sandalye Alırken Hangi Teker Seçilmeli ?

Tekerlekli sandalye alımında gözden kaçırılan en kolay şeylerden bir tanesi ihtiyacınız olan tekerlek türlerinin önemidir. Yapılacak olan seçim genellikle tekerlekli sandalyeyi öncelikle nerede kullanacağınızla başlamalı. İster mekan ister dış mekan olsun alınacak olan tekerlekler aktivite ile alakalıdır. Ayrıca doğru seçimi yapmak oldukça önem taşımaktadır. Ağrı duyan kişilerin gerçek anlamda titreşim miktarını sınırlaması gerekmektedir. Diğer bireyler ise hızı bağımsızlık duygusu ile eş değer görmektedir. Bütün bunlar göz önünde bulundurulmalı ve bunlar sonucunda bir karar oluşturulmalı. Karar oluşturmakta güçlük çekenler bir tekerlek kılavuzu ile yardım alabilirler. Sandalyeye verilen hız, manevrasında olan kabiliyet, kontrol ederken yapılan yumuşaklık maddeleri hep sandalyenin tekerlekleri ile alakalı durumlardır. Bütün bu bileşenleri seçmek ise elbette oldukça zor bir işlemdir. Bu sebepten dolayı yaşam tarzınızı, performansınızı etkileyen bu eşyayı seçmenizde bir uzmandan yardım almanız sizin için daha akıllıca olacaktır.

Ofis Sandalye Tekerleği Nasıl Değiştirilir ?

Ofis sandalye tekerliği, siyah tekerlek bulunan kısımdan tutulup sağa ve sola hızlı bir şekilde oynatılıp kendi yönünüze doğru çekmeniz doğrultusunda çıkmış olacaktır. bu işin yapılma anında biraz güç kullanmanız gerekecektir. Koltuk yıldız ayak bölümünde, tekerlek vidası için yapılmış bir yuva olduğu görülecek. Eğer teker alanı plastiği kırılmış ise yapıştırma ile uğraşmamalısınız. Kırılan yere yapılan yapıştırma uygulaması dayanağı olmayan bir çözüm oluşturmuş olur.

Ofis Sandalye Tekerleği Nereden Alınır ?

Ofis sandalye tekerleği genellikle mahalle hırdavatçılarında ya da büyük perakende satış mağazalarında bulunmaktadır. Genelleme bir fiyat olarak 1 tane tekerlek 5 TL ile 10 TL arasında değişiklik göstermektedir. Ofis koltuğu tekerleği vidaları 4 çeşitten meydana gelir. Bunlar ;

  • İnce uzun vidaya sahip olan tekerlekler
  • Kalın uzun vidaya sahip olan tekerlekler
  • İnce kısa vidaya sahip olan tekerlekler
  • Kalın kısa vidaya sahip olan tekerleklerdir.

Tekerlek almadan önce sandalyenin tekerleğini söküp yanınıza alıp uygun olan tekerleği bu karşılaştırıp bu şekilde almanız sizin için daha doğru bir durum olacaktır. dış görünümde bulunan kısa çaplı kalınlıklar uyumsuzluk oluşturmazlar. Vidalar genelde standarttır. Bu standart 10 mm uçtur. Ucun baş ile alt alanı arasında bir içe yönelik halka bulunmaktadır. Teker takıldığında bu halka yerleşip montaj gerçekleşmiş olacaktır. teker çıkarıldığında bu halka yerinde olmayabilir.

Ofis Sandalye Tekerleği Nasıl Takılır ?

Ofis sandalye tekerleği, aynı sökerken yapılan işlem gibi sağ ve sola hız bir şekilde oynatarak ayak yuvasına ittirilmesi durumunda takılacaktır. Yuva kısmına ilk oturtturulduğunda sert bir şekilde içeri doğru itilmeli sağ ve sola hızlı bir şekilde oynatılmalı ve yuvaya doğru sokulmalıdır. Bütün işlemler yapıldığı takdirde tekerlek sandalyeye takılmış olacaktır.

Ofis Sandalyesinde Çalışmak

Ofis yöneticileri, çalışan bireylerin iyi olduğundan emin olmak için satın alınması gerçekleşmeden önce satın almayı planladıkları sandalyeyi kesinlikle denemelidir. Akıllıca yapılan bir sandalye satın alımında sandalyeye oturulduğunda nasıl hissetmesi gerektiğini bilmek oldukça önemlidir. pek çok ofis tedarik şirketi ofis içerisine birden fazla sandalye getirmelidir. Bu sandalyeler çalışanlar tarafından tek tek denenmeli ve hangisi kime en uygun ise bu duruma çalışanlar karar vermelidir. Çalışana en uygun sandalye satın alınmalıdır. İş yeri içerisinde uzun süre vakit geçiren bu çalışanların rahat etmesi daha verimli bir çalışma zamanı sağlayacaktır. Verimli geçen zaman sonucunda verimli çalışma verimli çalışmaya bağlı verimli bir yükseliş iyi kazançlar sağlanacaktır. Bütün her şey birbiri ile bağlantılı durumda olup aksamaması gereken işlemlerdir. Sizinde iş yerinizin sandalyelerini bu şekilde seçmeniz en doğrusudur.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al