Ana SayfaEvden Eve NakliyatNakliye Fiyatlarını Etklieyen Faktörler Nelerdir

Nakliye Fiyatlarını Etklieyen Faktörler Nelerdir

Taşınmak zor bir iştir. Ayrıca zor olduğu kadar maliyetli de olabiliyor. Hem yeni bir evin masrafı hem de taşınma masrafları, planlı olmayı zorunlu kılabiliyor. Hal böyle olunca da daha taşınmaya karar verdiğiniz anda bütçenizi planlayabilmek açısından çok değişken olabilen “nakliye fiyatları”nı öğrenmek isteyebilirsiniz.

Nakliye Fiyatları Neden Değişir?

Aslında bu sorunun cevabı basit; her firmanın belirlediği fiyat politikası, verdiği hizmet kapsamı ve kalitesine göre değişmektedir. Ancak yine de belli başlı sabitler olduğunu ve buna göre de ortalama bir fiyat belirleyebileceğinizi söyleyebiliriz.

Evinizde ne kadar eşya olduğu, evinizin kaç metrekare olduğu, nereden nereye taşınacağınız ve size ne kapasitede bir araç lazım olacağı, nakliye fiyatlarının belirlenmesindeki temel parametrelerdir. Bunları biraz detaylandıralım.

Oturma odasıEvin Büyüklüğü ve Eşyanın Çokluğu

Eviniz 1+1 de olabilir, 2+1 de olabilir. Ancak hepimiz biliyoruz ki metrekare olarak kapladığı alan değişebilir. Bazı 1+1 evler ile 2+1 evler hemen hemen aynı metrekareye bile sahip olabilir. Ancak yine de evinizde ne kadar oda varsa o kadar da eşya var demektir. Bu da taşınma maliyetine etki eden bir faktördür. Nakliye için gelecek olan firmaya size daha doğru bir fiyat verebilmesi için oldukça gerekli bir etkendir.

Mesafenin Uzak ya da Yakın Oluşu

Aslında mesafe çok da fiyat fark ettirmiyor diye düşünülebilir ancak özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde oldukça uzak mesafeler arasında nakliye ihtiyacı olabiliyor. Bir yakadan bir başka yakaya geçmek, şehrin bir ucundan diğerine gitmek ve hatta şehir değiştirmek elbette mesafenin de fiyata etki etmesine sebep oluyor. Hatta araç ile ev arasındaki yürüme mesafesi dahi nakliye fiyatlarını etkileyen önemli bir unsur.

Paketleme İşlemleriNakliye Fiyatları

Taşınmak, maliyetli ve zor bir iş olmasının yanında oldukça zaman ayırmanız gereken bir iştir. Öncesinde kıyafetlerinizden mutfak eşyalarınıza kadar toparlayıp kolilemeniz, sonrasında yeni eve gidildiğinde de hepsini teker teker yerleştirmeniz gerekmektedir. Bazı nakliye firmaları, bu işleme zaman ayıramayacak müşterileri için “Anahtar Teslim Taşıma” hizmeti sunarak öncesinde eşyaların paketlenmesi, sonrasında ise yeni eve tüm eşyaların yerleştirilmesi gibi işlemleri üstlenebiliyor. Bu da maliyeti etkileyen bir hizmet oluyor.

Taşıma İşleminin Zorluğu

Asansör, nakliye için temel parametreler arasına giriyor. Eğer taşınacağınız yerde yük asansörü varsa nakliye fiyatları daha düşük olabiliyor. Asansörsüz binalarda dışarıdan modüler asansör ile taşınma işlemi gerçekleştirilebiliyor ancak bu da maliyeti etkileyen bir hizmet oluyor.

Garanti Kapsamı ve Sigortalar

Nakliye firmalarının verdiği hizmetin kapsamına eşyalarınız için uygulanan garantiler ya da sigortalar da dahil olabiliyor. Özellikle pahalı ve hassas olan beyaz eşya grubu için ihtiyaç duyulabilen bu kapsam da “nakliye fiyatları”na etki ediyor.

eTaşın ile TaşınmaMontaj İşlemleri

Taşınma gerçekleşen her evde ufak da olsa bazı işlemlere ihtiyaç duyulabiliyor. Duvara asılacak tablolar, sökülüp takılacak olan mobilyalar, takılacak stor perdeler gibi pek çok konuda ihtiyaçlarınız olabiliyor. Böyle durumları öngören nakliye firmalarının bazıları da isteğe bağlı olarak bu hizmetleri de nakliye hizmeti kapsamına dahil edebiliyor.

Tüm bunlar en bilinen değişkenler olsa bile yine de her firmaya göre çok daha fark eden fiyat etmenleri olabilir. Başta da dediğimiz gibi temelde firmaya göre de “nakliye fiyatları“nı etkileyen fiyat politikaları değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden fiyat almaya başlamadan önce en temel değişkenler üzerinden ihtiyaçlarınızı doğru analiz etmek ve buna göre fiyat karşılaştırmaları yapmak daha sağlıklı olacaktır.

İLGİLİ İÇERİKLER

1 Yorum

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al