Taşınma Sorunları

Yeni bir yere taşınmak çok heyecan verici bir süreç olsa da her zaman hayal ettiğiniz kadar keyifli olmayabilir. Çünkü taşınırken hiç hesaba katmadığınız sorunlar ortaya çıkabilir ve nakliyat firmasi taleplerinizi karşılayamayabilir. Biz de bu yazımızda taşınırken karşılaşabileceğiniz küçük sürprizlerin neler olabileceğini ve bunlarla nasıl başa çıkabileceğiniz açıklamaya çalıştık.

Taşınmanızı Planlamanın Önemi

Taşınma sürecine girdiğiniz zaman karşılaşabileceğiniz her sorun için önceden hazırlıklı olmanızda fayda var. Çıkabilecek sorunları en aza indirmek için, taşınırken güvenli ve profesyonel bir nakliye firmasıyla anlaşmalısınız. Profesyonel bir nakliye firması sorun yaşayabileceğiniz pek çok işi sizin yerinize sorunsuz bir şekilde halledecektir. Fakat yine de tedbirli olmakta fayda var. Taşınmanızı önceden planlamak olası pek çok sorunu engelleyecektir. Bu sebeple mutlaka taşınmadan önce taşınma öncesini, taşınma anını ve taşınma sonrası süreci içeren bir taşınma planı yapın. Peki taşınırken karşılaşabileceğiniz sorunlar nelerdir?

Taşınırken Karşılaşılan Sorunlar

Araca Sığmayan Eşyalar

Nakliye için ayarlanan aracın mutlaka eşyalarınız için yeterli büyüklükte olması gerekir. Taşınma günü geldiğinde kapınızda eşyalarınızın sığmadığı bir araç büyük bir sorun çıkaracaktır. Bu sorunun önüne geçmek için nakliye firmasına mutlaka ne kadar eşyanız olduğunu, dolap, mobilya gibi eşyalarınızın büyüklüğünü önceden söylemelisiniz. Böylece nakliye firması eşyalarınızın ebatlarına uygun aracı getirecektir.

Nakliye Aracı Nereye Gelecek Sorunu

Eski evinizde eşyaları kamyona yüklerken ya da yeni evinize eşyaları yerleştirirken nakliye kamyonunun ulaşımı engellemeyecek şekilde eve en yakın ve en uygun yerde durması gerekir. Eğer nakliye aracı eve yeterince yakın uygun bir yere park edemezse eşyaları taşımak büyük bir sorun çıkaracaktır. Bu sorunun önüne geçmek için önceden evin etrafına bakmalı ve gelecek aracın büyüklüğüne göre uygun bir park yeri bulmalısınız.

Kapılardan Geçmeyen Büyük Eşyalar

Buzdolabı, eşya dolapları, koltuk gibi bazı eşyalarınız kapılardan girip çıkarken sığmayabilirler. Bu durum taşınma günü size çok fazla zaman kaybettirecektir. Bu zaman kaybını önlemek için önceden mutlaka taşınacak eşyalarınızın boyutlarını ölçmeli ve geçireceğiniz kapıların ölçüsüyle karşılaştırmalısınız. Eğer eşyalarınız daha büyük geliyorsa kapıyı ya da eşyalarınızı taşınma işlemi için geçici olarak sökebilirsiniz.

Eşyaların Paketlenmesi

Eşyalarınızı paketlemek ve taşınmaya hazır hale getirmek en çok vaktinizi alacak işlerden biridir. Eşyalarınızı paketlerken son derece dikkatli olmalısınız. Çünkü yanlış paketleme yüzünden birçok eşyanız zarar görebilir. Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyalarınız, kırılabilecek eşyalarınız ve değerli özel eşyalarınız yeterince sağlam paketlenmeli ki bir zarar görmeden taşınabilsinler. Eğer paketleme işlemi için bir nakliye firmasıyla anlaşıp taşınma sözleşmesi yaptıysanız onlar bu konuda size yardımcı olacak, eşyalarınızı profesyonelce paketleyecek ve bir zarar durumunda sözleşme doğrultusunda zararınızı karşılayacaklardır. Fakat eğer paketleme işlemini siz yapacaksanız aşağıdaki maddelere dikkat etmenizde fayda var.

  • Nakliye firması paketleme işlemine hazır olacaktır. Paketlemeyi nakliye firması yerine siz yapacaksanız yeterli miktarda koli, koli bandı, koruyucu ambalaj, makas gibi malzemeleri önceden hazır etmelisiniz.
  • Kırılma ihtimali olan eşyalarınızı sıkıca sarın.
  • Beyaz eşyalarınızı sıkıca sarmak için battaniye, çarşaf gibi yumuşak ama koruyucu malzemeler kullanın.
  • Elektronik eşyalarınızı dikkatlice sökün, her parçasını mutlaka paketleyin.
  • Kırılacak eşyalarınızı diğerlerinden ayrı bir koliye koyun ve bu kolilerin üzerine mutlaka uyarı yazın.
  • Eşyalarınızı kutulara kıyafetler, ayakkabılar ya da yazlık-kışlıklar gibi gruplandırarak koyun.
  • Kolilerin üstüne içlerinde ne olduğunu yazın.
  • Açılabilecek kutu ve paketleri ya da dökülme ihtimali olan eşyalarınızı ayrıca paketleyin.

Eşyaların paketlenmesi ve yeni evinize yerleştirilmesi konusunda karşılaşabileceğiniz bazı başka sorunlar da olabilir.

Bulunamayan Kayıp Eşyalar

Yeterince planlanmamış bir taşınma sonucunda bazı eşyalarınız kaybolabilir ya da bulamayabilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek için paketleme işi bittikten sonra her şeyin paketlendiğini kontrol etmeli ve ne kadar eşyanız olduğunu bir kenara not almalısınız. Taşınmadan önce eşya listesi yapmak ise hem paketleme hem de yerleşme sürecinde nakliyat firmasi performansını pozitif etkileyecektir.

Nereye Ait Olduğu Bilinmeyen, Hepsi Birbirine Karışmış Kablolar

Taşınırken her yerden çıkan uzun uzun kablolar hem tehlike oluşturacak hem de zaman kaybetmenize sebep olacaktır. Bu nedenle elektronik eşyalarınızdan çıkan kabloları hemen o an ayrı ayrı paketlemelisiniz. Tekrar bu eşyaları kurarken zorlanmamak için ise kabloları çıkarırken nakliyat firmasi için notlar hazırlanabilir ya da sökme işlemine başlamadan önce montaja yardımcı olacak resimler çekebilirsiniz.

Neredeyse her taşınmada beklenmedik sorunlar ortaya çıkabilir. Biz de bu yazımızda taşınırken karşılaşabileceğiniz olası sorunları ve bu sorunları önlemenin yollarını sizlere açıklamaya çalıştık. Taşınırken bu sorunların hiçbiriyle karşılaşmamak için eTaşın hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. eTaşın sizlere sorunsuz bir anahtar teslim taşınma sağlar. Taşınmayla ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir,  hiç sorun yaşamadan anahtar teslim taşınma fiyat teklifi almak için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bir Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonFiyat Teklifi Al