Mutfak Dolabınızın Rengini Mi Değiştirmek İstiyorsunuz?

Mutfak dolabı boyama işlemi maddi açıdan oldukça uygun olan bir işlemdir. Bu uygun maddiyat ile dolap görünümü değiştirilebilir. Mutfak dolapların tamamen sökülmesi tekrar yapılması ve geri takılması oldukça masraflı ve zor bir iştir. Özellikle yaşadığınız ev için yapılacak olan bir işlemse daha da zor bir iş haline gelmektedir. Bu zor işlemden kaçınmak istiyorsanız en güzel çözüm mutfak dolabı boyamasıdır. Sonunda ise şık görünümlü bir mutfak dolabına sahip olacaksınız.

Mutfak Dolabı Boyama İşlemi İçin Malzemeler Nelerdir ?

Mutfak dolabı boyama işlemi, görüntüsünü değiştirme kararı aldığınız mutfak dolapları için oldukça kolay bir işlemdir. Bunun için bu malzemelere ihtiyacınız olacaktır;

  • 2 adet parmak rulo
  • 2,5 litre boya
  • 1 anti agıns parlak beyaz
  • 1 adet sergi naylon
  • 1 adet maskeleme bandı
  • 1 adet siyah renk sprey boya
  • 1 adet küçük boy kesme fırçası
  • Bir miktar streç film
  • Boş 2 – 3 litrelik kova
  • Boya karışımı için büyük bir çubuk

Mutfak Dolabı Kapakları Boyama Teknikleri

Öncelikle yapmanız gereken mutfak dolabı kapaklarını oldukları yerlerden ayırmak. Bu işlemi yapmak için bir yıldız tornavida kullanmanız yeterli olacaktır. Tornavida yardımı ile menteşelerde bulunan vidalar sökülmelidir. Bütün vidalar yerinden çıktıktan sonra dolap kapakları sökülecektir. Kapaklar söküldükten sonra geniş alan seçmelisiniz. Sebebi ise kapakları boyadıktan sonra kurutma işlemini daha rahat yapabileceğiniz bir ortam olmasıdır. Çünkü dar alanda kapaklar birbiri ile temas sonucunda boya bakımından zarar görebilir. Bu da size ekstra iş manasına gelir. Boya yapacağınız yere mutlaka bir naylon sermelisiniz. Çünkü boya lekeleri oradaki alanı oldukça fazla kirletecektir. Kullandığınız boya da her sürmenize ton farklı birbirinden farklı hale gelecektir. Bu ton farklarını ayarlamak için kaç kat boya sürdüğünüze dikkat etmelisiniz ki dolapların boyaları aynı görünsün. Mutfak dolabı kapaklarını sökerken numaralı bir şekilde sökmeniz boyayıp taktıktan sonra sizin için daha rahat olacaktır.

Mutfak Dolabı Çekmecelerini Nasıl Boyamalıyım?

Mutfak dolabı çekmecelerinin boyanması için öncelikle çekmeceleri kulpları ile sökmeniz gerekmektedir. Çekmecelere yatay biçimde rulo boya yapabilirsiniz. ilk kat atılırken fazla boya sürülmemelidir. Eğimli yerler olduğunda rulo da eğimli tutulmalıdır. Rulo fırçamızın girmediği, boyamadığı çekmece alanlarına kesme fırça kullanarak boyama yapabilirsiniz. Kesme fırça boyamasını rulo boyama işlemine başlamadan önce yapabilirsiniz.

Mutfak Dolabı Gövde Kısmı Boyama Teknikleri

Öncelikle dolabı boyarken boya damlayacağınızı düşündüğünüz alanlarla bir streç film çekmelisiniz. Tezgah üzerine ise tam korunaklı olması için naylon sermelisiniz. Devamında mutfak dolabını boşaltmalısınız. Boya işlemi başladığında ruloya hafif bir şekilde boya alıp yatay şekilde boyama işlemini gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir yer kapanmadı düşüncesine kapıldığınızda aynı yerin üzerinden defalarca boya ile geçmemelisiniz. Üzerinden geçeceksiniz bütün yerlerden aynı boya katında geçmelisiniz. Bu hem boyanın tonunu ortaya çıkartacak hem de daha dengeli bir boya dağılımı sağlayacaktır. Yoğun boyamanız sonucunda dolabınız pütür pütür olabilir. Dolabı tamamı ile bir kere boyamalısınız. Devamında kurumasını beklemelisiniz. Ortalama 2 saat beklemeniz tavsiye ediliyor. Kuruma işlemini beklerken boyanızın kapağını kapatmalısınız ki boyanız kurumasın. Daha sonrasında boyanın kat tonuna göre istediğiniz kat sayısında boyama yapabilirsiniz.

Mutfak Dolabı Kulplarını Nasıl Boyamalıyız?

Mutfak dolabı boyama işlemi için dolap kulplarının boyama işlemi de söz konusudur. Bunun için sökülmüş olan kulpları bir karton üzerine toplamalısınız. Kulplar dikey şekilde boyanmalıdır. Sprey boya yardımı ile bunu yapmanız oldukça kararında olacaktır. Bu boyama işlemini yaptıktan 15 dakika sonra diğer yüzünü sprey boya ile boyalamalısınız. Daha sonrasında boyalı yüzlerin kuruması beklenmeli.

Bir Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonFiyat Teklifi Al