Ankara’daki Merkezi Semtler

Farklı şehirlerin ulaşım kapsamı da farklıdır. Ulaşım imkanı bir şehir için oldukça önemli bir kriterdir. Sebebi ise genel yaşam maratonluğu olarak söylenebilir. Büyük şehirlerin ulaşım sorunu daha fazla olmaktadır. Ankara ise bu durumda oldukça önemli şehirler arasına girmektedir. Ankara ‘nın yoğunluğu içerisinde ulaşım kolaylığı oldukça lüks bir durumdur. Bu konuda ulaşım kolaylığından ziyade avantaj olarak görülebilecek bazı semtler bulunmaktadır. Yani 3 saatlik gidilecek yolu ulaşım avantajı ile 1 saate ya da 2 saate düşürebilen yerler vardır.  Avantaj olarak bahsedilen durum budur. Ankara ‘nın ulaşımı en avantajlı üç semti bulunmaktadır. Bunlar;

  • Kızılay
  • Sıhhiye
  • Ulus

olarak belirlenmiştir.

Ulaşım Açısından En Merkezi Yerler Kızılay Sıhhiye Ve Ulus

Ankara içerisinde alışveriş, sanat, sağlık, eğitim, spor gibi önemli alanlarda ev sahipliği yapan merkezler Kızılay, Sıhhiye ve Ulus semtleri olarak bilinmektedir. Bu özellikleri ile ön plana çıkan semtlerin etkinliklerinin kapsamlılığı ile doğru orantılı olarak ulaşımı da kolay bir hale gelmiştir. Ulaşım kabalıktır. Çünkü Ankara en kalabalık ikinci şehir olarak bilinmektedir. Fakat kısa sürebilecek yani avantaj kapsamına girecek yerler de burasıdır.

Kızılay, Sıhhiye ve Ulus semtleri geniş etkinliklere ev sahipliği yaptığından dolayı ulaşım imkanları da gelişmiştir. Çevre semtlerde yalnızca dolmuş seferleri verilirken burada bulunan imkanlar daha farklıdır. Ayrıca ulaşım imkanları belirli bir saat içermemektedir. Her zaman aktif bir şekilde hizmet vermektedir.

Kızılay Sıhhiye Ve Ulus Semtlerinin Dezavantajı Nedir?

Merkezi konumları gereğinde ulaşımı oldukça avantajlıdır demiştik. Peki bu semtlerin herhangi bir dezavantajı var mı, diye sorarsanız cevap evet olacaktır. Barındırdığı kötü özelliği semtler içerisinde bulunan gayrimenkul fiyatların başka Ankara semtleri ile karşılaştırılması sonucunda fiyat bazında daha yüksek olmasıdır. Başkentte bulunan merkezi semtlerde nadir olarak uygun bir fiyat bulabilirsiniz. Satılık gayrimenkuller içinde yine aynı durumlar söz konusudur. Fakat şunu da unutmamalısınız ki bu semtler ile her şeye anında ulaşabilecek durumda olacaksınız. Ulaşım avantajı düşünürseniz Kızılay, Sıhhiye ve ulus eviniz olacaktır.

Ankara’nın Taşınmak için En Uygun Semtleri

Türkiye’nin 3 büyük şehri arasında bulunan Ankara içinde bulundurduğu tarihi, doğal zenginlikleri ve Başkent olması sebebiyle bugüne kadar herkesin ilgisini üstüne çeken bir şehir olmuştur. Bu şehre taşınmak isteyen ya da düşünenler için bu yazımızda Ankara’nın taşınmak için en cazip ve güzel semtlerini derledik. 

Emek

Otogardan iner inmez yeşil alanlarıyla dikkat çeken Emek, cıvıl cıvıl kafeleriyle öğrencilerin ve emeklilerin en gözde semtlerinden biri. Siz de merkezi bir semte yaşamak istiyorsanı Emek sizin için çok uygun. Emek evden eve nakliyat hizmeti için ise eTaşın hep yanınızda.

Kavaklıdere

Ankara’nın tarihi yerlerinden biri olan bu semt ismini altından geçen dereden almaktadır. Her sokağı tarih kokan bu yer Ankaralıların vazgeçilmezidir. Kavaklıdere evden eve nakliyat hizmeti için eTaşın’dan hemen teklif alın.

Bahçelievler

Çoğunlukla gençlerin bulunduğu ve popüler olan 7.caddeyi içerisinde bulunduran Bahçelievler, merkeze yakınlığı ile en çok tercih edilen semtlerden bir tanesidir. Hem merkezi yapısı hem modernliği ile ilgi çeken Bahçelievler’e taşınmak ve Bahçelievler evden eve nakliyat hizmeti almak için eTaşın’ı keşfedin.

Çankaya

Yaklaşık olarak 1 milyon nüfusa sahip olan Çankaya, Ankara’nın en ünlü ilçesi ve en iyi semtidir. Adeta şehir içinde şehir kavramının somut halidir. İçinde bulundurduğu olanaklarla en çok tercih edilen yerlerden biri olarak karşımıza çıkan Çankaya için evden eve nakliyat hizmeti almak istiyorsanız en büyük yardımcınız eTaşın ile iletişime geçin.

Kızılay

Çankaya’nın en ünlü semtlerinden biri olan Kızılay, ismini Kızılay Merkez binasından almıştır. Bulunduğu konum itibariyle Ankara’nın her yerine kolayca ulaşım sağlanabilen bu semt gençlerin ve ailelerin tercih ettiği semtlerden biri olup Kızılay evden eve nakliyat hizmeti için teklif alın.

Ulus

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Ulus en eski semtlerden biridir. Tarihi olarak en önemli yerleri Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara Zafer Anıtı ve Ankara Kalesi’dir. Tarihi seven ve etrafında tarihi yerlerin varlığını hissetmek için vazgeçilmez bir semt olan Ulus’a taşınmayı düşünenler eTaşın’dan şimdi teklif alın.

Sıhhiye

Kızılay ve Ulus arasında bulunan Sıhhıye, Çankaya’ya bağlı bir semt olup birçok hastane ve Üniversiteyi bünyesinde barındırır. Çoğu insan yaşamak istediği bölgede okul ve hastane olmasını ister. Eğer sizde böyle düşünüyorsanız Sıhhıye sizin için vazgeçilmez bir semt olacaktır

Esat

Alışveriş yapmayı sevenlerin tercihleri arasında olan Esat, içinde bulundurduğu en ünlü uzun caddesiyle mahalle sakini ve esnaf ilişkisini halen taşımakta. Ayrıca merkezi konumu ve her bütçeye uygun evleriyle en gözde semtlerden biri olan Esat evden eve nakliyat hizmeti için eTaşın yanınızda.

Tunalı

Bu semtin ünlü yerleri Tunalı Hilmi Caddesi ve Kuğulu Park’tır. Bunların dışında nostaljik pasajları ile de bilinen ve çoğu gencin en fazla vakit geçirdiği semtlerden birisi olan Tunalı’ya taşınma hizmeti almak istiyorsanız hemen iletişime geçin.

Gaziosmanpaşa

Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gaziosmanpaşa, çevresinde çok fazla elçilik bulunması sebebiyle öne plana çıkmaktadır.

Anıttepe

Anıtkabir’e yakın olması sebebiyle gözde semtlerden biri olup Ankara’nın en kült yeme içme mekanlarını da içinde barındıran Anıttepe evden eve nakliyat hizmeti için eTaşın ile iletişime geçin.

Oran

Türkiye siyasetinde çoğu parti liderlerine, milletvekillerine ev sahipliği yapmış olan bu semt Ankara’nın en yüksek noktalarından biridir. Oran evden eve nakliyat ile anahtar teslim taşımacılık hakkında bilgi almak için eTaşın’dan teklif alın.

Golfkent

Eskişehir yolu üzerinde bulunan bu semt Çankaya Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve ODTÜ’ye yakın olma sebebiyle Üniversite’yi Ankara’da kazanan öğrenciler ve onların aileleri için vazgeçilmez kılan bir semttir. Şehrin gürültü ve karmaşasından uzak, güvenli ve huzurlu bir ortam sunan bu semt Ankara’nın cazibe merkezi olarak adlandırılmaktadır. 

Siz de taşınma sürecini güvenilir, eksiksiz ve huzurlu bir şekilde geçirmek istiyorsanız eTaşın ile tanışın. eTaşın olarak sizden taşınmanız ile alakalı bilgileri edinerek size en uygun nakliyecileri uygun fiyatlarla buluşturuyor ve sorunsuz taşınmanızı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Siz de eTaşın ile anahtar teslim taşınmanın keyfini çıkarın.

Bir Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonFiyat Teklifi Al