Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Küçük Bir Eve Taşınmanın Avantajları

Küçük Bir Eve Taşınmanın Avantajları

Küçük bir eve taşınmanın avantajları saymakla bitmez. Kentsel dönüşümle beraber artık insanlar yaşı daha genç ya da yeni yapılan binalara taşınmak isteyenlerin sayısı artmıştır. Bunun anlamı da metrekare olarak daha küçük evler demektir. Eşyalar, alışkanlıklar söz konusu olduğunda bu değişimi yapmak o kadar da kolay olmayabilir. Ancak tüm bunların yanında, küçük bir ev demek daha konforlu ve sevimli bir yaşamdır. Haydi gelin, birlikte küçük bir eve taşınmanın avantajları neler, birlikte inceleyelim!

Küçük Bir Eve Taşınmanın Avantajları Nelerdir?

Küçük bir eve taşınmanın avantajları listelendiğinde şüphesiz listenin en başında kesinlikle daha ekonomik olması gelir. Gerek ısınma gerek elektrik açısından olsun, küçük bir ev ekonomik olarak daha avantajlıdır.

İşte daha küçük metrekareye sahip bir evde yaşamak için bazı harika nedenler!..

Metrekare Açısından Küçük Evler Bütçe Dostudur

Herkesin bildiği üzere aile halkının yıllık masraflarında en yüksek tutarı konut harcamalarının olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Metrekare açısından küçük olan dairelerde elektrik giderleri daha az olur ve kış aylarında ısınma sorununu en aza iner. Bu sayede hane halkının her ay sonu yaptığı gelir gider hesaplamasında bu durum problem olmaktan çıkar. Faturalara daha az masraf yaparsanız, aylık birikiminizi artırabilir, belki kendinizi her yıl özel bir tatille ödüllendirebilirsiniz.

Metrekareler Büyüdükçe Masraflar da Eşit Oranda Büyüyor

Eğer bir ev sahibi olmayı hayal ediyorsanız, metrekare olarak küçük bir ev tercih etmeniz halinde daha az konut vergisi ödeyeceğinizi bilmenizde fayda vardır. Ayrıca, küçük bir evi kiraya vermek de satmak da her zaman büyük evlere göre oldukça kolay ve hızlıdır.

Çok Daha Ekonomik

Düzenli olarak eviniz için temizlik hizmeti alıyorsanız, metrekareniz ne kadar büyükse, yapacağınız ödeminin de buna eş oranlı olduğunu zaten gayet iyi biliyorsunuz.

Aldığınız ev temizliği haricinde sizin de bazen tüm gününüzü evinizi toparlamak, düzenlemek, temizlemek için kullandığınız zamanlar mutlaka vardır. Metrekaresi büyük evler baz alındığında bu maalesef bir kabus halini alır. Küçük evler bu konuda tam bir kurtarıcıdır. Ev düzenlemesi, toparlaması ve de temizlemesi çok daha kısa sürede yapılabilir. Bu sayede en değerli hazinemiz, zaman, bize kalır.

Konut kredisi Açısından Son Derece Avantajlıdır

Siz de konut kredisi kullanarak konut satın almayı planlıyorsanız, bunun için en uygun fiyatlı evlerin kesinlikle daha küçük metrekareliler olduğunu fark etmişsinizdir. Evin metrekaresiyle eş olarak daha küçük metrekareli bir daire için bankadan alacağınız kredi tutarı ve aylık/yıllık ödeme süresi daha düşük olacak, bu da sizin psikolojik açıdan yıpranmanızı önleyecektir

İlk Kez Kendi Evine Çıkacaklar İçin Avantajlıdır

Örnek vermek gerekirse, çocuklarınız eğitim, evlilik ya da başka nedenlerden dolayı artık sizinle yaşamaya devam etmeyecekse o zaman neden 3+1 ya da 4+1 dairede yaşamaya devam etmek isteyesiniz?

Evinizin sadece belirli odalarını kullanıyorsanız, boş odalar için ödeme yapmak son derece gereksizdir. Bu tarz durumlarda büyük evinizi satıp, elde edeceğiniz gelirle metrekare olarak küçük bir ev satın alabilir ve de arzu ettiğiniz takdirde elde ettiğiniz bu kazancın kalan kısmını yine gayrimenkul yatırımı (arsa, 1+1 daire gibi) yaparak değerlendirmeniz gayet ideal olacaktır.

eTaşın ekibi olarak sizler için küçük bir eve taşınmanın avantajları adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al