Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Ev Almak İsteyenler İçin Bütçe Yönetim Metotları

Ev Almak İsteyenler İçin Bütçe Yönetim Metotları

Ev sahibi olmak bir çok insan için geleceği garanti altına almanın ve ayrıca iyi bir yatırım yapmanın en ideal yoludur. Ev almak isteyenler için bütçe yönetim metotları bu aşamada devreye giren en önemli etmendir. Bu atılımı yapmanın başlangıcı mutlaka biraz birikim yapabilmek, kısacası bütçenizi doğru yönetmek konusunda bilgi sahibi olmanızdır. İşte bu kısım ev sahibi olmayı planlayanların en çok kafasını karıştıran yerdir. Ancak, merak etmenize gerek yok. Ev almayı planlıyorsanız ev almak isteyenler için bütçe yönetim metotları yazımızı okuyarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Ev Almak İsteyenler İçin Bütçe Yönetim Metotları Nelerdir?

Ertelemeyin ve Vazgeçmeyin

Unutmayın, başlamak bir işi bitirmenin yarısıdır. Bu yüzden ev almayı hayal ettiğiniz günden itibaren, birikim yapmaya başlayın. Hatırlatmakta fayda var; bu süreçte bazı kişisel harcamalarınızdan feragat etmeniz gerekebilir ve bu da bazen can sıkı olmaktadır. Bu yüzden motivasyonunuzu hep yüksek tutmanız gerekir. Eğer motivasyonunuzu kaybederseniz, ev almak için kurduğunuz hayallerden de vazgeçmiş olursunuz. Yaşanacak bu tarz durumlarda insanlar, hayallerini ertelemekte ya da iptal etmektedir. Her zaman motivasyonunuzu yüksek tutun!

Birikim Hedefinizi Doğru Belirleyin

İlk önce istediğiniz tip bir evin genel olarak size ne kadara mal olacağını belirlemekle başlayın. Bu arayışı kolaylaştırmak adına internette emlak ilanlarında yaşamak istediğiniz evin özelliklerini (bölge, bina yaşı, oda sayısı, kat gibi) filtreleyerek genel bir tahmin yapabilirsiniz. Aşağı yukarı size ortalama rakamı söyleyecektir. Bir diğer yol ise, ev aradığınız bölgelerde bulunan ve güvenilir emlakçılara danışarak, aklınızda bir bütçe metot taslağı oluşturabilirsiniz.

Elde edeceğiniz bu ortalama rakamlar, sizin de birikim yapacağınız paranın miktarını belirleyecek bir etmen olacaktır. Alım yapmadan önce konut kredisi kullanacaksanız, satın almak istediğiniz özelliklere sahip konutların ortalama tutarının yüzde 75’ini düşük faizli kredi kullanarak alabilme imkanınız olduğunu da aklınızdan çıkartmayın. Tek yapmanız gereken yüzde 25’lik tutar kadar birikim yapmak olmalıdır.

Harcama Yaparken Tekrar Gözden Geçirin

Birikim yapmak kulağa harika gelse de bunu gerçekleştirmek bazen ne yazık ki o kadar da kolay olmayabilir. İlk önce ayda ne kadar birikim yapabileceğinizi tespit etmeniz gerekmektedir. Birikim hesaplama bütçe yönetim metotlarının en zaruri şartlarından birisidir

Bunu yaparken son derece dikkatli olmalı ve her küçük ayrıntıyı hesaba katmanız daha sağlıklı bir sonuca ulaşmanız açısından son derece önemlidir. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz? Merak, etmeyin, çok zor değil! Öncelikle bir taslak oluşturun ve bir ay boyunca gelir ve giderlerinizi dikkatlice tek tek not edin. Ayın sonunda bu listeye objektif bir şekilde göz atın. Bunu yaparken, kendinize soracağınız sorular ile daha bu araştırmayı daha radikal bir hale getirebilirsiniz.

Mesela kendinize yapılan harcamaların hangisi gereksizdi, hangi masraflarını daha az miktara indirebilirsiniz, hangilerinden vazgeçebilirsiniz diye sorabilirsiniz. Doğru cevaplara ulaştığınızda ve en önemlisi kendinizi ikna ettiğinizde tekrar bir işlem yapın. Bu işlemler sonucu ortaya çıkan sonuçlar, sizin harcamanızı belirleyecektir.

Tabi Ki Tasarruf Çok Önemli

Bu süreç boyunca zamanla duygularınıza hakim olmayı öğrenmeniz çok önemlidir. Tüketim toplumlarında, insanları para harcamaya teşvik eden bir sürü tuzak vardır. Bu duygulara hakim olmaya başladığınızda, sizin için başarıya giden yol biraz daha kolay hale gelecektir. Örneğin yeni bir kıyafet alma fikri uyandığında mevcut kıyafetlerinize tekrar bakın, ve yenisine gerçekten ihtiyaç olup olmadığına karar verin. Ya da TV ünitesini gerçekten yenilemeniz gerekli mi? Bu denklemi kafanızda oturtmaya başladığınız andan itibaren aradaki farkı siz de göreceksiniz. Ayrıca, evinizde su ya da elektrik faturanızı biraz daha azaltmak için yapabilecekleriniz olduğunu fark etmeye başlayınca, her şey kesinlikle daha kolay bir hale gelecektir.

İşin en hayati boyutu kesinlikle bu noktadadır. Yavaş yavaş birikim yapmaya başladığınızı fark edince ve her ay sonu geldiğinde hedefinize bir adım daha yaklaştığınızda, birikimleriniz sizi hayalinize bir adım daha yaklaştıracaktır. Ev sahibi olmak isteyenler için motivasyon çok önemlidir ve bunun en bu hayali canlı tutan dişlilerin başında birikim gelir. Kısacası ev almak isteyenler için bütçe yönetim metotları gayet uygulanabilir ve kolaydır. Sizin tek yapmanız gereken inanmak ve hayal etmeye devam etmek olacaktır.

eTaşın ekibi olarak sizler için ev almak isteyenler için bütçe yönetim metotları adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al