Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Elektrik Tasarrufu Yapmanın En Etkili Yöntemleri!

Elektrik Tasarrufu Yapmanın En Etkili Yöntemleri!

Elektriğe zam gelmesi ile beraber bireyler, elektrik tasarrufu yapılmasını sağlayacak fikir araştırmasına yönelmiş durumdadırlar. Özellikle evlerde fazla vakit geçirildiği zaman daha fazla elektrik tüketimi gerçekleşir. Evde iyi bir yalıtım yapılması, kış aylarında ısıtma ve yaz mevsiminde soğutma ihtiyacında % 20 ile 30 arasında bir düşüş manasını taşır.

Çift camlı pencereler ve ısının dış kısma aktarılmasını önleyen önlemler sayesinde önemli ölçüde tasarruf sağlanabilir. Buzdolabının iç ortam sıcaklığı 3 ile 7 derece arasında ayarlanmalıdır. Bu duruma ek olarak dolabın arka kısmının da havalandırılmış ve toz barındırmamış olması gerekir. Yemek yaparken, pişirilen yemeği pişmesine beş dakika kaldığı zaman ocak söndürülürse önemli bir tasarruf sağlanır.

Elektrik Tasarrufu Yapılmasında Önemli Detaylar

Yemek mevcut ısı yardımı ile pişmeye devam eder. Küçük porsiyonlar da yemek pişirmek çabuk pişmesini sağlarken israfı da engeller. Tasarruflu beyaz eşyaların kullanılması da elektrik tasarrufunu önemli derecede etkiler. Enerji verimliliği yüksek beyaz eşyalar tercih etmek, elektrik faturasında % 50’ye kadar tasarruf yapılması manasına gelir.

Standart ampuller, düşük enerjili ya da LED olan çeşitleri ile değiştirildiği zaman daha az enerji harcaması yapılmış olur. LED ampuller elektrik enerjisinin % 90’ını ışığa çevirir ve bu şekilde ısınma ile yok olan enerjinin seviyesi bir hayli düşük seyir eder. Ayrıca ampullerin ve lambaların temiz olmasına önem vermek, tüketimde % 20 oranında tasarruf getirir.

Elektrikli Aletlerin Kullanımı

Elektrik tasarruf metotları, elektronik eşyanın çeşidine, kullanım periyoduna ve şekline göre farklılaşır. Elektrikli aletler, kullanılmadıkları zamanlarda stand by konumunda bırakmak yerine bütünüyle kapatılması ya da prizden çıkartılması aylık elektrik faturasından en az % 2 tasarruf edilmesini sağlar. Kullanım dışı olan lambalar muhakkak kapatılmalıdır.

Enerji verimliliği sağlamakta olan elektronik aletler ve aydınlatma sistemleri kullanılmalıdır. Aynı zamanda da gereksinim dışında olan elektrikli cihazlar kapatılmalıdır. Bununla beraber günümüzde taşıma işlemlerinin güvenilir firmalar tarafından yapılması kişilerin güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak için oldukça önemlidir. Güvenilir bir taşınma işlemi için hizmetlerin bütünü kişiler adına firmalar tarafından yönetilir.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al