Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Taşınırken Eşyalara Göre Hacim Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Taşınırken Eşyalara Göre Hacim Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Taşınırken eşyalara uygun şekilde hacim hesaplama nakliyat kamyonu tesis edilmesi için son derece önemlidir. Nakliyat kamyonunun eşyalara uygun büyüklükte olması son derece önemlidir. Dar kapasiteli nakliyat araçlarında üst üste giden eşyaların hasar alma ihtimali son derece fazladır. Son zamanlarda kurumsal nakliyat şirketleri otomatik hacim hesaplama yöntemleri ile eşyaların hacimlerini kısa sürede hesaplamaktadır.

Bu hesaplar neticesinde ise uygun genişlikte koli ve nakliyat araçları ile taşınma günü hazır olacaklardır. Hacim hesaplanırken eşyaların en, boy ve yükseklikleri çarpılarak belli ölçülere ulaşılır. Bu ölçüler neticesinde eşyaları saracak ya da içerisine yerleştirilecek koli ve ambalaj malzemeleri temin edilecektir. Pek çok kişi nakliyat firmalarının sitelerinden de bu programlara ulaşarak, eşyaların toplam hacmini pratik şekilde hesaplayabilirler.

Uygun Fiyatlı Nakliyat Şirketleri

Nakliyat şirketlerindeki fiyatlar, belli kriterlere göre değişim gösterecektir. Bu kriterlerin başında, nakliyatın gerçekleştirileceği yerin mesafesi gelir. Mesafe, ulaşım için ödenecek akaryakıt giderini arttıracağından fiyatları etkiler. Eşyaların hacimleri arttıkça, nakliyat malzemesi, koli ve ekipman sayısı da artacağından bu durum da fiyatları yükseltecektir. Bu konuda önerilen, nakliyat firması seçimindeki tek kriterin fiyat olmamasıdır.

Kaliteli hizmet sunan kurumsal firmalar arasında yapılacak olan karşılaştırma sonucunda uygun fiyatlı olanların seçilmesidir. Pek çok nakliyat firması, ucuza hizmet vermek adına dar nakliyat araçlarında ve kalifiye olmayan taşıma ekipmanı ile hizmet sunacaktır. Bu durum nakliyatta çok daha büyük çapta sorunlara neden olacaktır. İstenmeyen eşya hasarları ile ucuza tutulan nakliyat firmasının vereceği zararlar çok daha büyük boyutlu olacaktır.

Kurumsal Taşıma Şirketlerinin Tercihi

Nakliyatta önerilen, kurumsal taşıma şirketleridir. Nakliyatın sorunsuz ve rahat geçmesi için deneyimli şirketlerden hizmet almak son derece önem taşıyacaktır. Sigortalı nakliyat hizmeti de olabilecek hasarları teminat altına alan uygulamalardır. Eşyaların değerinde sigortalanması, olabilecek herhangi bir hasarın, değerinde ödenmesini sağlayacaktır.

Bu türlü yaklaşımlara ancak, kurumsal firmalar sahiptir. Nakliyatta deneyim kadar, yeterli araç gereç te önem taşır. Yüksek katlı binalardan rahat taşıma hizmeti için asansörlü taşıma sistemlerine ihtiyaç duyulur. Hızlı ve rahat bir nakliyat ancak deneyimli taşıma şirketlerinden alınacak hizmetle söz konusudur.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al