İstanbul’da Yaşanacak En İyi Semtler

Önceleri her mahallenin sahip olduğu komşuluk ruhu insanları birbirine bağlar, sıcak dostlukların, güzel anıların biriktirilmesine vesile olurdu. İstanbul’da yaşanacak en güzel yerler bu özelliklere sahipti. Günümüz yaşamında ise komşuluk ilişkileri zayıflamakta, yer yer yok olmaktadır. Pek çok kişi karşı komşusunu dahi tanımamakta, bırakın tanımayı adını bile bilmemektedir. Şüphesiz hızlı kentleşme ve göç dalgası bu durumu tetikleyen başlıca faktörler arasındadır. Bu yazımızda; hem tarihiyle hem doğasıyla içimizi ısıtan, komşuluk ilişkileri eskiyi andıran, yaşam standartları yüksek en güzel İstanbul semtlerini sizler için derledik.

İstanbul, resmi olmayan nüfusu ile yaklaşık 20 milyon insana ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul’un pek çok yerinde insanlar komşuluk ruhunu ve mahalle kültürünü kaybetseler de öyle mahalleler var ki hala insanların birbirini tanıdığı, yakın dostluk ilişkileriyle mutlu bir yaşam sürdüğü, komşuların aile gibi hissettirdiği sıcacık mahalleler. Bu mahallelerden 10 tanesini sizler için derledik. Eminiz ki görür görmez bu mahallelere hemen taşınmak isteyeceksiniz, işte karşınızda İstanbul’da Yaşanacak En Güzel Yerler!

1. Kuzguncuk

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Yerler - Üsküdar Evden Eve Nakliyat

Her köşesinde nostaljik duygular yaşatan semt Kuzguncuk, Üsküdar ilçesine bağlı bir semttir. Pek çok popüler diziye ev sahipliği yapan bu güzide semt, popüler kültürde bulunduğu yerden dolayı neredeyse hiç yabancılık çekmeden sokaklarında dolaşabileceğiniz bir semttir.

Kuzguncuk, İstanbul’da hala kozmopolit olarak kalan nadir semtlerden biridir. Pek çok farklı kültürden insanın bir araya gelmesiyle en az sokakları kadar renkli bir hayata da sahne olmaktadır.

Tarih kokan sokaklarının her köşesinde eski konaklar bulunan Kuzguncuk, boğaz havası eşliğinde yaşanabilecek nadide semtlerden birisidir. Her köşesi cennetten bir parça olan ve sahip olduğu doğal güzelliklerle yeşilin tonlarının yanı sıra hemen hemen her renge sahip sokakları olan nadide bir semttir. İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden birisi olmasının yanında İstanbul’da yaşanacak en güzel yerler arasında ilk sıralardadır.

2. Moda

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Yerler - Moda Evden Eve Nakliyat

İstanbul’un en gözde yaşam alanlarında biri olan Moda, Kadıköy ilçesine bağlı bir mahalledir. Uzun sahili ile İstanbulluların uğrak noktası olan Moda, köklü tarihinden kalan izlerle adeta göz dolduruyor.

Pek çok batı tarzı mimariyle tasarlanmış uzun tavanlı binalarıyla ilgi çeken Moda, geniş sokaklarıyla sahip olduğu bu güzel evlerle harika bir hal alıyor. Restoran ve kafelerle süslenmiş, şehrin göbeğinde olmasına rağmen hayatın stresinin atılabileceği nadide semtlerden birisi Moda’dır. Bu sebepten ötürüdür ki Moda sokaklarında yapılan yürüyüşler oldukça keyiflidir.

Bu pozitif yönlerinin yanında ulaşım açısından Kadıköy ilçesinin merkezinde olduğundan ulaşımın merkezi konumundadır. Gece hayatıyla da oldukça iç içe olan Moda her yaştan ve her kesimden insana hitap etmektedir.

Sokak hayvanlarıyla bütünleşip onları sahiplenen mahalleliler sayesinde bu güzide semt daha da güzel bir hal almıştır. Sahilinde yapılabilecek yürüyüşlerin ve eşsiz deniz manzarasının yanı sıra herkese karşı samimi ve saygılı ilişki kuran Moda halkı, hiç şüphesiz ki harika komşulardır.

Pek çok kişi tarafından İstanbul’da taşınılası mahalleler arasında sayılan Moda, İstanbul’un entelektüel sermayesinin bulunduğu noktalardan birisidir. Moda’nın İstanbul’da yaşanacak en güzel semtlerden biri olmasının sebeplerini okumazının dahi sizin de hemen taşınmak istemenizi sağladığına eminiz!

İlginizi çekebilir: Evden Eve Anahtar Teslim Taşıma

3. Erenköy

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Yerler - Erenköy Evden Eve Nakliyat

Önceleri her sokağı köşklerle dolu olan İstanbul’un güzide semtlerinden Erenköy, Kadıköy ilçesine bağlı olup merkezi sayılacak bir konuma sahiptir. Günümüzde apartmanlar semti olarak karşımıza çıksa da bu semtteki apartmanlar genellikle yerine yapıldığı köşkün sahibinin adını almaktadır.

İstanbul’da bulunan en nezih ve en sakin ilçelerinde biri olan Erenköy, her manada tam bir aile semtidir. Oldukça yüksek bir yaş ortalamasına sahip olan Erenköy sakinleri, oldukça samimi ve nezih insanlardan oluşmaktadır. Tüm bu özellikleriyle İstanbul’un taşınılası sıcacık mahallelerden birisi olan Erenköy, sahip olduğu yeşil alanlar ve ağaçlarla süslü yeşile çalan sokaklarıyla hemen taşınmak isteyeceğiniz semtlerden birisidir.

4. Feneryolu

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Yerler - Kadıköy Evden Eve Nakliyat

İstanbul’un en sakin, en huzurlu semtlerinde birisi de Feneryolu’dur. Sahip olduğu merkezi konum ve çoğu kişi tarafından güzelliği kabul edilen evlerinden dolayı İstanbul’un en çok rağbet gören semtlerinden birisidir.

Sahip olduğu pek çok etkinlik ve yaşam alanının yanı sıra parkların da diğer semtlere nazaran oldukça yoğun olduğu bir semttir. Ulaşım olarak banliyö trenine sahip olan Feneryolu, komşuluk olarak İstanbul’da taşınılası sıcacık mahallelerden birisidir.

Sokaklarında dolaşmaktan ve yaşamanın hayata keyif katacağı bir semt olan Feneryolu, Kadıköy ilçesine bağlı olup merkezi bir konuma sahip olduğundan her yere yakın sayılabilecek bir semttir.

İlginizi çekebilir: En İyi Nakliye Firmaları

5. Acıbadem

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Yerler - Acıbadem Evden Eve Nakliyat

Bir kısmı Kadıköy, bir kısmı Üsküdar ilçesine bağlı Acıbadem Mahallesi, merkezi konumuyla adeta göz doldurmaktadır. Sahip olduğu komşuluk ilişkileri ile de ön plana çıkan Acıbadem, aile yaşamı için ideal bir semttir.

Bu semte adını veren uzun Acıbadem Caddesi etrafına kurulu olan Acıbadem Mahallesi, oldukça sakin, nezih bir semttir. Yıllardır İstanbul Anadolu yakasının en çok rağbet gören semtlerinden birisi olan Acıbadem, cadde üzerinde sahip olduğu 2 üniversitenin yanı sıra pek çok kafe ve işyerlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Merkezi konumu nedeniyle metro ve metrobüs duraklarına sahip olması, ulaşımın oldukça kolaylaşmasına neden olmaktadır.

6. Balat

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Yerler - Fatih Evden Eve Nakliyat

İstanbul için adeta kültürel bir hazine olan Balat semti, eski ve rengarenk evleriyle göz alıcı bir semttir. Her zaman ilgi gören Balat, son zamanlarda çeşitli sinema ve dizi filmlere ev sahipliği yaptığından popüler kültürün de etkisiyle her zamankinden daha fazla rağbet görmektedir.

Rengarenk göz alıcı evler ve harika komşuluk ilişkileriyle Balat, İstanbul’un Fatih ilçesine bağlıdır. İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden birisi olan bu tarihi semt hemen Haliç’in yanı başında olup İstanbul’un merkezi konumundadır. Bu güzel semt  UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde kendine yer bulmuştur.

İç içe yaşayan insanların birbirine duyduğu samimi ilişkiler ile komşuluğu diğer semtlere nazaran hala diri ve sağlamdır. Bunun yanı sıra pek çok tarih kokan konsept kafe ile sosyal hayatı canlanmış ve geniş bir kitlenin uğrak noktası olmuştur.

İlginizi çekebilir: Nakliye Fiyatları Neye Göre Belirlenmektedir?

7. Cihangir

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Yerler - Beyoğlu Evden Eve Nakliyat

Oldukça köklü bir geçmişe sahip olan Cihangir, İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlıdır. Bu güzide semt ismini Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Cihangir’den almıştır. Popüler kültürde önemli bir yere sahip olan Cihangir, genellikle sanat camiasının tanınan yüzleri tarafından mesken tutulmuştur.

Kaliteli bir yaşam için seçilecek semtler arasında kesinlikle üst sıralarda kendine yer bulacak Cihangir, samimi ve entelektüel komşulara sahip olmanıza olanak sağlayacaktır. Gece hayatı da oldukça canlı olan Cihangir kesinlikle İstanbul’un taşınılası mahallelerden birisidir.

8. Arnavutköy

<img=”https: blog.etasin.com=”” wp-content=”” uploads=”” 2019=”” 10=”” arnavutköy.jpg”=””>İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Yerler - Arnavutköy Evden Eve NakliyatBir yanda sakin ve huzurlu boğaz havası diğer yanda eğlenceli ve hareketli gece hayatı… Her ikisinin de bir arada bulunduğu güzide semt Arnavutköy, Beşiktaş ilçesine bağlı bulunmaktadır. Tarih ve doğanın da bir arada olduğu bu güzel semt merkezi konumdadır.</img=”https:>

Merkezi konumunu bir kenara koyarsak insanların birbirini gülümseyerek selamladığı ve komşuluk ilişkilerinin oldukça iyi olduğu bir semttir. Bazı kısımları aile yaşamı için biçilmiş kaftan olan Arnavutköy’ün bazı yerleri ise gece hayatının İstanbul Avrupa yakası için merkezi konumundadır.

Arnavutköy, Osmanlı dönemine dayanan tarihiyle hemen hemen her kesimden insanın bir araya geldiği ve adeta İstanbul’un tüm renklerinin toplandığı bir tablo gibidir. Tarihi değeri olan şirin binaların çoğunlukta olduğu bu semtin her sokağında farklı hayatların kesitlerini göreceğinizden hiç şüpheniz olmasın.

Görür görmez taşınmak isteyeceğiniz nadide bir semt olan Arnavutköy’de nakliyat işlemlerinin kesinlikle profesyoneller tarafında yapılması gerekmektedir. Dar sokakları, tarihi binaları ve engebeli arazisiyle birçok nakliyat şirketinin altında kalkamayacağı zorluklara sahiptir. Arnavutköy her ne kadar taşınma işleminin sadece profesyonellerce yapılması gereken bir yer olsa da eTaşın hizmetleri yardımıyla evinizi kolayca, güvenle ve hiç yorulmadan taşıyabileceğiniz harika bir semttir.

9. Emirgan

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Yerler - İstinye Evden Eve Nakliyat

Her sokağı tarih kokan Emirgan, evleri ve denize inen yokuşlu sokaklarıyla İstanbul’un en güzel semtlerinden biridir. Müthiş boğaz manzarası ve havasıyla ön plana çıkmıştır. Sahip olduğu boğaz havasının yanı sıra, barındırdığı yeşil alanlarla da harika bir semt olan Emirgan adeta bir doğal güzelliktir.

Deniz kıyısındaki çok sayıdaki restoranlar ve sanatsal aktiviteleriyle oldukça ilgi gören Emirgan, metrobüse oldukça yakın oluşuyla da ulaşım konusunda önemli bir konumda olan güzide bir semttir ve doğal güzelliğiyle de göz kamaştırmaktadır.

10. Tarabya

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Yerler - Sarıyer Evden Eve Nakliyat

Boğazın eşsiz güzelliği ve doğanın iç içe olduğu bu harika semt oldukça köklü bir tarihe sahiptir. İlk olarak temiz havasıyla şifa anlamına gelen “Therapi” adıyla anılan bu güzide semt 16. Yüzyılda Tarabya adını almıştır.

Tarihi kadar geniş yeşil alanlarıyla İstanbul’un en güzel semtlerinde birisi Tarabya, oldukça nezih bir semt olmasının yanı sıra komşuluk ilişkilerinin de hala canlı olduğu bir muhittir.

Sahil kısmında pek çok balık restoranı barındırmasının yanı sıra renkli bir gece hayatına da sahiptir ve bu güzide semt İstanbul’da en çok yeşil alana sahip olan semtlerin arasındadır.

eTaşın ekibi olarak sizler için İstanbul’da yaşanacak en güzel yerler çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. Yukarıdaki sıcacık semtlerden birine hemen taşınmak için eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İlginizi çekebilir:

Evden Eve Nakliyat Hakkında 3 Harika Öneri!

Ankara’nın Taşınmak için En güzel Semtleri

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al