Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Hatay'da Yaşanacak En Güzel Yerler

Hatay’da Yaşanacak En Güzel Yerler

Hatay’da Yaşanacak En Güzel Yerler. Bu başlık size neden Hatay sorusunu sordurmuş olabilir. Bu başlıkta size Türkiye’nin ve hatta dünyanın en kadim şehirlerinden biri olan Antakya’ya ev sahipliği yapan Hatay’ı tanıtacağız. 

Son dönemlerde çalışma şekillerinin değişmesi ve insanların işlerini artık evden devam etmesi sebebiyle İstanbul popülerliğini kaybetmekte ve insanlar yaklaşık 20 milyona ev sahipliği yapan mega kente veda etmeye başlamıştır. 

Mega kentten kaçışın genel rotası Ege sahil kasabaları olsa da, tarih ve doğal güzelliklerle kaplı olan Türkiye’nin Akdeniz şehirleri de yavaş yavaş ilgi odağı olmaktadır. Özellikle çoğu zaman diğerlerine kıyasla daha izole olan Doğu Akdeniz coğrafyası adeta cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır.  

Doğu Akdeniz şehirleri içinde şüphesiz en popüler olanı Mersin ve Adana olmakla beraber dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve hatta Hristiyanlığın merkezi olarak da görülen kadim şehir Antakya’ya ev sahipliği yapan Hatay eşsiz doğal güzellikleri ile de ziyaretçilerini büyülemektedir. Şelaleleri, dağları ve doğal parkları ile Akdeniz’in nazlı güzeli Hatay ili sizi daha bir çok güzel sürprizle karşılamayı beklemektedir.

Eşsiz lezzetler ile dolu olan mutfağı ile Türkiye’nin gurme başkenti d-olarak da bilinen Hatay, büyük şehirlerden kaçan insanlar arasında alternatif bir yaşam merkezi halini almaya başlamıştır.

Eğer siz de mega kentlerden kaçış planı yaparken farklı alternatifler arasında kaybolmuşsanız, size ilaç gibi gelecek bir liste hazırladık.

İşte Hatay’da Yaşanacak En Güzel Yerler

Antakya

Hatay denince ilk akla gelen Antakya olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin en kozmopolit kentlerinden birisidir. Tarihin en derin noktasından beri bir arada yaşamayı öğrenmiş, etnik kökenleri, dinleri farklı birçok topluluğa ev sahipliği yapan bu kadim kent UNESCO (BM Eğitimsel, Bilimsel ve Kültürel Organizasyonu) barış kenti adayı olmuş ve ikinci kent seçilmiştir. 

Çok kültürlü kozmopolit yapısını çok uzun zamanlardan beri korumayı başaran Antakya, bu çok kültürlü yapısı ile farklılıkların ahenk içinde nasıl uyumlu ve harmoni içinde yaşayabileceğine güzel bir emsal teşkil etmektedir.

İçerisinde bulunan bir çok farklı görüşü son derece güzel ve lezzetli bir şekilde harmanlayan doğunun masal şehri Antakya, Türkler ,Nusayriler, Süryaniler, Katolikler, Ortodokslar, Rumlar, Protestan Araplar, Maruniler , Ermeniler, Yahudiler ve diğer küçük toplulukları çok kültürlü yapısının dinamiklerini olarak içerisinde barındırır. Bu farklılıklar o kadar güzel harmanlanmıştır ki örnek vermek gerekirse; Samandağ ilçesi çoğunluk olarak Nusayri Araplardan oluşurken, Altınözü ilçesi hem Sünni Arap hem de Türk Müslümanlardan ve Süryanilerden oluşmaktadır.

İskenderun

Hatay’da yaşanacak en güzel yerler denince şüphesiz İskenderun ilk akla gelen yerlerden biridir. İskenderun, Hatay ilinin en güzel şehirlerinden biridir ve Akdeniz’in tacı olarak da bilinir. Tipik bir Akdeniz şehrinin tüm sıcaklığı ve sevimliliğini içinde barındıran İskenderun, meşhur limanı ile Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan dinamiklerinden biridir. Eğer İskenderun ilçesinin sahil kıyılarında yer alan diğer bölümleri ziyaret etmek için Akdeniz’e doğru yola çıkmanız yeterli olacaktır.

İskenderun Körfezi, Akdeniz’in en doğu bölümü olarak bilinmektedir. Hatay ve Adana illeri arasında yer alan bu kısım, kara ve deniz ulaşım hizmetlerinin en gelişmiş olduğu yerdir. Akdeniz ile Hatay’ın birbirine kenetlendiği en güzel noktalardan biri olduğundan, İskenderun körfezinde gün batımı ve gün doğumu izlemek de son derece keyifli bir aktivitedir.

İskenderun, Akdeniz kıyısında yer alan en büyük ve en gelişmiş şehirlerden biridir. Limanda ve körfezde yapabileceğiniz en eğlenceli ve unutulmaz aktivitelerden biri, tekne ile gezintiye çıkmaktır. 

Arsuz

Hatay’da yaşanacak en güzel yerler başlığının bize göre en çok hakkını verebilecek yerlerden biridir Arsuz. Dağları ile Akdeniz’in masmavi berrak suları arasında bulunan ve adeta bir İtalyan kasabasını andıran bu yer Cittaslow hayatı yaşamak isteyenler için ideal bir adrestir. Arsuz ve çevresi tablolarından fırlamış gibi olan tabiat güzellikleriyle, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, yemyeşil yaylalarıyla, eğlence merkezleriyle, turkuaz deniziyle adeta cennetten bir parçadır.

Dört mevsimde de farklı bir güzelliğe bürünen Hatay’ın göz bebeği Arsuz’da mega kentlerden kaçıp kendi küçük cennetlerini kurmak isteyenlerin aradığı tüm imkanlar mevcuttur. Henüz bakir olan ve tam anlamıyla keşfedilmemiş ideal bir tatil mekanı olan Arsuz, çevresi, tarihiyle, güneşiyle, dağlarıyla, altın sarısı plajlarıyla, yaylalarıyla, buz gibi akan pınarlarıyla, av turizmine yönelik imkanlarıyla ve tabi ki nefis mutfağıyla yerleşmek için mükemmel bir adrestir.


eTaşın ekibi olarak sizler için Hatay’ da yaşanacak en güzel yerler çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al