Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Evinizde Yorgunluğa Neden Olan Eşyalar

Evinizde Yorgunluğa Neden Olan Eşyalar

Hepimiz bazen yorgun hisseder ve evin duvarlarının bizi boğduğunu hissederiz. Buna çevresel etmenler dışında evinizde bulunan eşyaların da neden olabileceğini hiç duydunuz mu? Evinizde yorgunluğa neden olan eşyalar gerek görüntüleri gerek durdukları yerler açısından ruh durumunuza kötü etkileri vardır.

Bu tarz bir yorgunluktan kurtulmanın bir çok yolu vardır. En etkili yöntemlerden biri de profesyonel bir yardım almaktır. Tüm bunlarla beraber evinizde kullanmadığınız ve gözünüze batan bazı eşyalardan kurtulmak da gayet etkili bir yöntemdir. Örneğin, yatak odanızın duvarının koyu bir renge sahip olması ya da tüm gün yanınızdan ayırmadığınız cep telefonunuz bu yorgunluğa sebep olan etmenlerden biri olabilir.

Evinizde Yorgunluğa Neden Olan Eşyalar Nelerdir? Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Evinizde yorgunluğa neden olan eşyalar bazen birçok çeşide sahip olabilir ve bundan sizin bile haberiniz olmayabilir. Bazen sadece bir aksesuar yerine evin genel durumu da bu durumu tetikleyen etmenlerden biridir. Gelin hep beraber bu konuyu inceleyelim…

Dağınık Evler Bazen Çok Yorucu Olabilir

Özellikle mevsim geçişlerinde daha çok ortaya çıkan bu yorgunluktan ağır bir biçimde etkilenmemek için evdeki eşyaların düzenli bir biçimde yerlerinde durduğuna emin olmamız gerekir.

Özellikle küçük metrekareye sahip olan evlerde dağınıklık evin daha küçük görünmesine neden olmaktadır. Bu yüzden ilk olarak dağınıklığı düzenlemeye başlamak en ideal rahatlama yöntemlerinden biridir.

Princeton Üniversitesi Nöroloji Bölümü tarafından yapılan bilimsel araştırmaya göre bulunduğunuz ortamın dağınık olması yaşam enerjinizi düşürerek, yorgun ve stresli hissetmenize davetiye çıkaran etmenlerden biridir.

Yatak Odasının Yasaklı Rengi Mavi

Evet, doğru duydunuz, çoğu zaman sakinliğin, huzurun ve konforun temsili olan mavi renk yorgunluğa neden olmaktadır. Travelodge tarafından yapılan ve 2000 evi kapsayan bu araştırmaya göre yatak odası duvarında kullanılan mavi renk, kalp atışını yavaşlatarak, kan basıncını düşürmektedir. Bunun doğal bir sonucu olarak, stres ve tükenmişlik hissi davetsiz bir misafir olarak ortaya çıkmaktadır.

Cep Telefonunuza Arada Veda Edin

Gün içinde elimizden düşürmediğimiz ve adeta hayatımızın bir parçası haline gelen cep telefonları gün içinde yaşanan yorgunluk ve stresin en önemli nedenlerinden biridir. Uluslararası Uyku Kurumu’nun yaptığı incelemeye göre 19-29 yaş arası gençlerin yüzde 20’si yatmadan birkaç dakika önce telefonla arama yapıyor, Sms ya da e-mail atmaktadır. Bunun bir sonucu olarak da bireylerin uyku kalitesi zarar görmekte ve gün boyunca halsiz hissetmelerine yol açmaktadır.

Televizyon Kötü Bir Seçenek

Yapılan bilimsel araştırmalara göre televizyonlardan yayılan mavi dalga boyları beyindeki melatonin üreten yere zarar vermekte ve bu da daha kısa uykulara yol açmaktadır. Kısa ve kalitesiz uykuların bir sonucu olarak halsizlik ve stres kaçınılmaz hale gelmektedir.

Lavantalar Çok Masum Olmayabilir

Wesleyan Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün araştırmasına göre lavantalar sandığımız kadar masum olmayabilir. Özellikle yatmadan önce koklanan lavanta her ne kadar rahatlatıcı olsa da, gün boyunca yaşanan halsizliğin temel nedenlerinden biridir. başlamanıza sebep oluyor. Kısacası, güzel kokması ve estetik görüntüsü ile evlerde aksesuar olarak bolca tercih edilen bir bitki türü olan lavantalardan biraz uzak durmakta fayda var.

Odanıza Gün Işığı Dolsun

Ofis çalışanlarıyla ilgili yapılan bir araştırmaya göre, gün içinde gün ışığını çok alan kişiler gece ortalama 46 dakika daha fazla uyuyor. Kısacası, iyi ve kaliteli uyku tamamen doğal gün ışığına bağlıdır.

Aşırı Eşyalardan Kurtulun

Çoğumuz güzel bir evin dolu bir ev olduğuna inanır. Fakat bu maalesef doğru değildir. Çoğu zaman evde kullanmadığımız eşyalar ya da bir zamanlar hevesle alınıp daha sonra bir köşeye atılan eşyalar zamanla evde kalabalığa neden olmakta, bu da evin boğucu bir görüntüye sahip olmasına yol açmaktadır. Eğer siz de bu tarz bir durumdan muzdaripseniz kullanmadığınız eşyaları atarak ya da ihtiyacı olan birine vererek evinizi ferahlatabilirsiniz. Kısacası, evinizde yorgunluğa neden olan eşyalar bazen sağlığınız için tehlike oluşturmaktadır. Bu yüzden bu ruh durumunun üstesinden gelmenin en kolay yolu, onlardan kurtulmaktır.

eTaşın ekibi olarak sizler için evinizde yorgunluğa neden olan eşyalar adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al