Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Buzdolabı Taşındıktan Sonra Ne Zaman Fişe Takılır?

Buzdolabı Taşındıktan Sonra Ne Zaman Fişe Takılır?

Buzdolabı taşıma son derece dikkat gerektiren bir işlemdir. Bir çok buzdolabı taşıma teknikleri vardır ve bunlardan en bilineni dik taşımadır. Buzdolabı bu yöntem ile taşındıysa, tekrar fişe takmadan önce beklemenize gerek yoktur. Ayrıca, genelde nakliye şirketleri buzdolabınızı taşımak için bazı aparatlar kullanmaktadır.

Günümüzde buzdolabı modelleri birçok farklılık göstermekte ve modern tasarımlı buzdolapları taşıma işlemini daha kolay bir hale getirmektedir. Kompakt model buzdolapları drenaj suyunu dışarı kaçırabileceğinden buzdolabı taşıma yöntemlerinden mutlaka dik taşıma yöntemi kullanılmalıdır. Eğer kompakt bir model buzdolabına suyun boşalmasını sağlamak için en az 24 saat önce fişten çıkarmanız gerekmektedir. Buzdolabı taşıma işlemini son derece pratik bir hale getirecek bu aparatları büyük yapı marketlerinde ya da nalburlardan tedarik etmeniz mümkündür.

Taşınma işlemi sırasında buzdolabını mümkünse dik tutmanızda fayda vardır. Buz çözme için buzdolabını taşımadan en az iki saat önce kapatın. Taşınma işlemi bittikten sonra yerinden hareket ettirilen buzdolapları mutlaka bir süre soğuması için bekletilmelidir.

Ayrıca taşınma işlemi sırasında buzdolabınızın zarar görmemesi için buzdolabı taşıma kolisi tedarik etmeniz faydalı olacaktır. Buzdolaplarının taşınma sırasında dış yüzeylerini herhangi bir dış etkenden zarar görmemesi ve de ezilme olmaması için kolileme son derece önem taşımaktadır.

Buzdolabı Yatay Taşınır Mı?

Bu pek tavsiye edilen bir metot olmasa da buzdolabı yan taşıma esnasında dikkatli olunduğu takdirde sorun çıkarmayacaktır. Ancak uzun bir süre yana yatık şekilde kaldıysa, buzdolabı taşıma sonrası çalıştırmadan önce 1 saat kadar beklemek daha faydalı olacaktır.

Buzdolabı Taşındıktan Kaç Saat Sonra Çalıştırılır?

Buzdolabı taşıma son derece dikkat gerektiren bir işlemdir. Her buzdolabının ortalama 70-130 kilo arası olduğu düşünüldüğünde taşımanın ne kadar zor olduğu aşikardır. Buzdolabı taşıma işleminden 24 saat önce fişten çıkarılmalı ve taşındıktan sonra tekrar fişe takmak için en az 1 saat beklemek gerekmektedir.

Buzdolabı Taşındıktan Sonra Ne Kadar Bekletilmeli?

Nakliye işlemi sırasında buzdolabı kısa mesafede taşındıysa 40 dakika yeterli olacaktır fakat uzun süreli bir taşıma olduysa, buzdolabı taşıma sonrasında; 2-3 saat geçince çalıştırmak daha sağlıklı olacaktır. Aksi takdirde sıkça karşılaşılan, “Buzdolabı taşındıktan sonra soğutmuyor.” şeklindeki şikayetler sizin evinizde de görülecektir. Bunun en temel nedeni içerisinde bulunan yağın kompresör borularına akmasının engellenmesi olsa da, ilk önce buzdolabında bulunan ısı ayarını bir tık yükseltmeniz ve dolabınızın açma kapama düğmesine basmanız faydalı olabilir. Ancak sorun düzelmez ise bir uzmana başvurmanız gerekmektedir.

Buzdolabı Taşınırken Buzdolabı Kaç Saat Önce Fişi Çekilir?

Buzdolabı taşıma işleminden 24 saat önce fişten çıkarılmalı ve taşındıktan sonra tekrar fişe takmak için en az 1 saat beklemek gerekmektedir.

Buzdolabı Taşındıktan Sonra Hemen Çalıştırılır Mı?

Buzdolabı taşındıktan sonra çalışmıyor.” şeklindeki şikayetlerin çok fazla olduğunu ve en az 40 dakika bekletmeniz gerektiğini unutmayın.

Buzdolabı Nakliyesi Nasıl Yapılır?

Buzdolabı taşınmadan önce kullanma kılavuzunu okumanız faydalı olacaktır. Bu yolla önemli güvenlik tavsiyeleri ve uyarılarını takip etmeniz olası sorunları önüne geçmeniz adına yararlı olacaktır.

Ayrıca taşınma işlemi öncesi buzdolabını taşımanız için bazı yapmanız gerekenler vardır. İlk önce buzdolabı taşıma arabası temin etmeniz gerekir. Buzdolabı taşıma aparatı almak için en yakınınızda bulunan nalbur ya da beyaz eşya mağazasına gitmeniz yeterli olacaktır. Eğer tekerlekli buzdolabı taşıma aparatı bulabilirseniz bu taşıma işlemini daha da kolaylaştıracaktır. ambalaj malzemesi, koli bandı gibi malzemeleri tedarik etmeniz de gerekmektedir.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Buzdolabı Taşındıktan Sonra Ne Zaman Fişe Takılır?’ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Taşınma süresinin bir kabusa dönmemesi için önerilerimizi dikkate almanızı tavsiye ederiz. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al