Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Evde Minimalizme Dair 3 Tüyo

Evde Minimalizme Dair 3 Tüyo

Yaz mevsimi sizde de fazlalıklardan kurtulup arınma ve ağırlıklardan kurtulma hissi yaratıyor mu? Eğer, cevabınız kesinlikle evetse, isteyen herkesin uygulayabileceği evde minimalizme dair 3 tüyo adlı içeriğimize göz atmanızda fayda var.

Arınıp Huzur Bulmak İsteyenler İçin Evde Minimalizme Dair 3 Tüyo

İlk Önce Evinizde Neyi İstemediğinize Karar Verin

Bazen nelerden vazgeçeceğimize karar verebilmek zorlu bir süreç olabilir. Eğer aklınız bu konuda epey karışıksa, evinizde minimalizm felsefesini uygulamak ve bu değişimi yönetmek için hemen kağıt kalem kapın. Böylece kendi minimalizm manifestonuzu oluşturabilir ve zihin haritanızı çıkartabilirsiniz.

Önünüzdeki kalem kağıda, hangi amaçla sadeleşme yoluna gittiğinizi ve evde varlığı ile sizi rahatsız eden eşyayı net bir şekilde yazın. Bu manifestoyu hazırlayanların mutlaka göz önünde bulundurması gereken detay ise kişisel minimalizm manifestonuzu her gün görebileceğiniz bir yerde asılı olmasıdır.

Tüketim Alışkanlıklarınızı Tekrar Revize Edin

Evlerinize minimalizm felsefesini getirip huzur bulmak istiyorsanız yapmanız gereken bir diğer şey ise tüketim alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmek olacaktır.

Her ay sonu kredi kartı ekstrelerinizi inceleyerek harcamalarınızın gerekli olup olmadığını daha net karar verebilirsiniz. Örneğin daha önce dolabında birbirine benzeyen 5 çift ayakkabın, gardırobunuzdaki yirminci siyah kazağın ya da mutfak dolaplarınızdan taşan yeni porselen takımının sizin için gerçekten gerekli olup olmadığını radikal bir bakış açısı ile yeniden gözden geçirmek, sadeleşmeyi ve arınmayı başlatacak yeterli kıvılcımı size verebilir.

Aylık Hedefler Belirlemek

Genelde minimalizm felsefesini uygulamak, hem maddi hem de manevi bir rahatlama getirir. Bunun en temel nedeni ise yaşam alanlarını ferahlatıp rahatlatması ve tüketim alışkanlıklarını düzenlemesi ile hane bütçesinin düzene girmesi olarak gösterilebilir.

Böylece evinizi ve yaşamınızı daha sade hale getirirken daha önceleri adeta bir yükümlülük gibi yaptığınız lüzumsuz harcamaların artık yapılmadığını gördükçe motive olursunuz.

Ayrıca isterseniz kendiniz için ufak bir kumbara alıp ufak birikimlerinizi burada saklayarak kendinizi daha da mutlu edebilirsiniz. Eğer, harcamalarınızı minime edip birikim motivasyonu yakalayabilirseniz yeni yatırımlar yapabilir ve hayat kalitenizi artırabilirsiniz.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Evde Minimalizme Dair 3 Tüyo’ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al